Eğitim Bilgileri
Doktora University of Arkansas at Fayetteville Dale Bumpers College of Agricultural, Food and Life Science Tez adı : Isolation, purification, characterization, mode of action, and amino acid sequence of bifidocin B and lactococcin R 1994-1998
Yüksek Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Kurumaddesi artırılmış ve artırılmamış sütlerden tam ve kısmi homojenizasyon işlemi uygulanarak elde edilen yoğurtların kalite kriterleri üzerine araştırmalar 1989-1992
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ/SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ PR./ 1984-1988
Akademik Unvanlar
PROFESÖR NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI 2012-
PROFESÖR GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2008-2012
DOÇENT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2003-2008
YARDIMCI DOÇENT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1999-2003
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1993-1999
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1990-1993
Yönetilen Tezler
NİMET ACAR Yüksek Lisans Bozadan İzole Edilen İzolatın Tanımlanması ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi 2023
BAHAREH REZAEIAN TABRIZI Yüksek Lisans Lactobacillus plantarum HP1'in probiyotik özelliklerinin belirlenmesi 2021
TUBA SAKİN ŞAHİN Doktora Escherichia coli O157:H7'yi enfekte eden bakteriyofajların izolasyonu, karakterizasyonu ve ıspanak ve hıy0arda biyokoruyucu olarak kullanılma imkânlarının belirlenmesi 2021
NİDA NUR URGANCI Doktora Salmonella Bakteriyofajı ve Biyofilm Üzerine Etkileri 2021
NAZİFE YILMAZ Doktora Pseudomonas aeruginosa'yı inhibe eden bakteriyofajların izole ve karakterize edilmesi ve tavuk etinde biyokoruyucu olarak kullanılma potansiyellerinin belirlenmesi 2021
NİDA NUR URGANCI Yüksek Lisans Salmonella Enteritidis' özgün SEnt-P5 ve SEnt-P6 bakteriyofajların karakterizasyonu 2019
BİLGER TAŞ Yüksek Lisans Salmonella Typhimurium ve Escherichia coli O157:H7'nin sütte gelişimi üzerine bakteriyofajların etkisi 2018
ÖZGÜL DEMİRASLAN AYDIN Yüksek Lisans Tavuk etinde Salmonella enteritidis'in gelişimi üzerine salmonella enteritidis bakteriyofajlarının etkisi 2018
TUBA SAKİN Yüksek Lisans Taze sığır etinde listeria monocytogenes ve Escherichia coli O157: H7'ye karşı Lactococcus lactis spp. lactis BZ' nin biyokoruyucu kültür olarak kullanılması 2014
SABİRE BATTAL Yüksek Lisans Laktokoksin bz'nin taze sığır etinin mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisi 2012
ŞEYMA CEYLAN Yüksek Lisans Tokat piyasasında satışa sunulan tavuk etlerinin mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi 2012
NESRİN KAVAL Yüksek Lisans Tokat bez sucuğunun mikrobiyolojik kalitesinin incelenmesi 2011
MEHMET BEYKAYA Yüksek Lisans Sivas ilindeki bazı süt işletmelerine gelen sütlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi 2010
NİLGÜN ÖNCÜL Yüksek Lisans Laktokoksin BZ ve Enterosin KP'nin süt endüstrisinde biyokoruyucu olarak kullanım olanaklarının araştırılması 2010
YASELİN DEMİRPENÇE Yüksek Lisans Enterosin KP'nin aktivitesi ve inhibitör spektrumu üzerine ekolojik ve sub-letal faktörlerin etkisi 2008
HARUN BİLGİN Yüksek Lisans Fermente süt ürününden izole edilen bakteriyosinojenik bir bakterinin antimikrobiyal aktivitesi 2008
DİDEM ASUTAY Yüksek Lisans Yöresel bir gıdadan izole edilen bakteriyosin üreten bakterinin teşhisi ve bakteriyosinin karakterizasyonu 2007
HİLAL İŞLEROĞLU Yüksek Lisans Yöresel peynirden izole edilen gram pozitif bir bakterinin ürettiği bakteriyosinin karakterizasyonu 2006
MUSTAFA BAYRAM Yüksek Lisans Gıda ürünlerinde bakteriyosin üreten bakterinin izolasyonu ve bakteriyosinin karakterize edilmesi 2005
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Tavuk Etinde Salmonella Enteritidis’in Gelişimi Üzerine Salmonella Enteritidis Bakteriyofajlarının Etkisi (27.02.2017-28.12.2018)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Laktokoksin BZ ve Enterosin KP nin Süt Endüstrisinde Biyokoruyucu Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması (22.04.2009-05.01.2011)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Yöresel Süt Ürünlerinde Bakteriyosin Üreten Bakterilerin Teşhisi ve Bakteriyosinlerinin Fizikokimyasal Antimikrobiyal Özellikleri İle Etki Mekanizmasının Belirlenmesi (19.08.2003-24.08.2006)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Escherichia coli O157:H7’yi Enfekte Eden Bakteriyofajların İzolasyonu, Karakterizasyonu ve Ispanak ve Hıyarda Biyokoruyucu Olarak Kullanılma İmkânlarının Belirlenmesi (18.05.2018-28.06.2021)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Laktokoksin BZ’nin Taze Sığır Etinde Escherichia coli’ye Karşı İnhibitör Etkisi (17.12.2020-30.12.2021)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Tulum Peynirlerinin Tat ve Aroması İle Toplam Karbonil Madde İçeriği Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi (16.08.2006-20.06.2008)
-Tübitak 1002 Tamamlandı Beyaz Peynirden İzole Edilen Enterococcus faecium HZ’nin Aroma Aktif Üretme Kapasitesinin ve Beyaz Peynirde Starter Kültür Olarak Potansiyelinin Belirlenmesi (15.08.2018-18.10.2019)
Kalkınma Bakanlığı Tamamlandı Bakteriyosin Üreten Bakterilerin Belirlenmesi Ve Bakteriyosinlerinin Karakterize Edilmesi (15.04.2002-18.11.2006)
Özel Kuruluşlar Tamamlandı Genetic study of the potentially useful bacteriocin bifidocin B and lactococcin R (15.02.1998-15.02.1999)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Ankara da Satılan Sokak Sütlerinin Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri (15.02.1991-15.02.1992)
Özel Kuruluşlar Tamamlandı Bacteriocins Active Against Gram Positive Bacteria Including Listeria monocytogenes Clostridium perfringens Bacillus cereus New Purification Method for Bacteriocins and Enhancement of Bacteriocin Activity with Food Additives (15.01.1997-15.01.1998)
Özel Kuruluşlar Tamamlandı Combined Effect of Bacteriocins Natural Plant Extracts and Various Organic Acids on the Four Major Foodborne Pathogens Listeria monocytogenes E coli O157 H7 Campylobacter and Salmonella on the Shelf life of Various Meat and Poultry Products (15.01.1996-15.01.1997)
Özel Kuruluşlar Tamamlandı Examine Bacterial Isolates from Food Grade Seeds and Other Foods for Presence of Bacteria that Produce Bacteriocins Active Against Gram Positive and Gram Negative Bacteria Including Salmonella E coli O157 H7 Campylobacter spp and Y enterocolitica (15.01.1995-15.01.1996)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Tokat Piyasasında Satışa Sunulan Tavuk Etlerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi (14.02.2011-14.02.2012)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Kurumaddesi Artırılmış ve Artırılmamış Sütlerden Tam ve Kısmi Homojenizasyon İşlemi Uygulanarak Elde Edilen Yoğurtların Kalite Kriterleri Üzerine Araştırmalar (14.02.1993-14.02.1994)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Lavantadan Biyoaktif Bileşiklerin Ekstraksiyonunda ve Biyobozunur Film Üretiminde Derin Ötektik Sıvıların Kullanımı (12.04.2021-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Lactobacillus plantarum HP1’in Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi (12.04.2021-17.11.2021)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Laktokoksin BZ nin Taze Sığır Etinin Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisi (11.09.2011-11.09.2012)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Tokat Bez Sucuğunun Mikrobiyolojik Kalitesinin İncelenmesi (08.07.2010-08.07.2012)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Tahıl İşleme Laboratuarının Kurulması (07.08.2010-10.08.2011)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Salmonella Enteritidis’in Biyokontrolünde Enkapsüle Fajların Etkinliğinin Belirlenmesi ve Sütte Biyokoruyucu Olarak Kullanımının Değerlendirilmesi (05.10.2022-)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Enterosin KP nin İnhibitör Aktivitesi Üzerine Bazı Kimyasalların ve Sub letal Uygulamalarının Etkisi (01.06.2008-01.06.2009)
-Tübitak 1001 Devam Ediyor Gıda Kaynaklı Patojenlere Karşı Fajlar Ve Endolizinleri (01.04.2022-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Pseudomonas aeruginos’ı Enfekte Eden Bakteriyofajların İzole ve Karakterize Edilmesi ve Biyokoruyucu Olarak Kullanılma Potansiyellerinin Belirlenmesi (01.04.2019-30.09.2022)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Gıda Kaynaklı Patojen Bakterileri İnhibe Eden Bakteriyofajların İzolasyonu ve Çeşitli Gıdalarda Biyokoruyucu Olarak Kullanılma Potansiyellerinin Test Edilmesi (01.04.2014-07.08.2017)
-Tübitak 3501 Tamamlandı Mikrobiyal Ve Kimyasal Yöntemlerle Konjüge Linoleik Asit Üretimi (01.04.2013-01.06.2017)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Farklı Tür Süt Ve Farklı Kefir Tanelerinden Üretilen Kefirlerin Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivitesi (01.04.2013-01.06.2014)
-Tübitak 3001 Tamamlandı Çiğ ve İşlenmiş Su Ürünlerinden İzole Edilen Enterokokların Gıda Güvenliği ve Bakteriyosin Üretim Potansiyeli Yönüyle Değerlendirilmesi (01.01.2016-25.06.2018)
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ Tamamlandı Tokat Bez Sucuğu Formülasyon ve Standardizasyonu Üzerine Bir Araştırma (01.01.2008-15.04.2011)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı L acidophilus ve B bifidum Kullanılarak Yapılan Bazı Fermente Süt Ürünleri Üzerinde Araştırmalar (-)
İdari Görevler
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2017-2020
Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2013-2017
Fakülte Kurulu Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2013-2022
Enstitü Yönetim Kurulu üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2013-2022
Anabilim Dalı Başkanı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2013-2022
Bölüm Başkanı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2013-2022
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012-2013
Ödüller
Student Travel of Grant American Society of Microbiology Sivil Toplum Kuruluşu, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ 1996
Food Microbiology Ordal Oral Competition Institute of Food Technologist Sivil Toplum Kuruluşu, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ 1998
Sigma Xi Harvey- En İyi Doktora Tez Çalışması Sigma Xi Sivil Toplum Kuruluşu, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ 1999
Yurt Dışı Doktora Bursu YÖK Kamu, TÜRKİYE 1993
Makaleler
Assessment of bacteriocin producing Enterococcus faecium HZ as adjunct culture to improve the aroma formation and antimicrobial activity in white-brined cheese BUDAK ŞEBNEM, ARKADAŞ MÜGE, YILDIRIM ZELİHA, AVŞAR YAHYA KEMAL Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Akademiai Kiado Zrt. - Doi: 10.1556/066.2023.00086 2023
Efficacy of Vinegar, Thyme Water and vB_EcoM-P34 Phage in Inhibiting Escherichia coli O157:H7 in Lettuce SAKİN ŞAHİN TUBA, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - DOAJ, Index Copernicus, National Library of Australia, WorldCat, Ingenta, CABI, Google Scholar, Crossref , Sobiad Citation Index, SciMatic, AGRIS, Idealonline Index, Scilit, SCINAPSE, FATCAT, ACARINDEX, MIAR, ULAKBIM, TR Index - Özgün Makale - The Journal of Food 2023
Development and characterization of sustainable active pectin films: The role of choline chloride/glycerol-based natural deep eutectic solvent and lavender extracts ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Elsevier BV - Doi: 10.1016/j.heliyon.2023.e21756 2023
Effect of partial fat replacement by hazelnut oil microcapsules in beef burger formulations on physicochemical properties, fatty acid composition, and sensory attributes ALAŞALVAR HAMZA, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation 2022
Pseudomonas aeruginosa and Its Pathogenicity URGANCI NİDA NUR, YILMAZ NAZİFE, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - DOAJ, ICI, TROVE, WorldCat, Ingenta, CABI, Google Scholar, Crossref, Sobiad Citation Index, SciMatic, AGRIS, Idealonline Index, Scilit, SCINAPSE, FATCAT, ACARINDEX, MIAR, ULAKBIM, TR-INDEX - Derleme Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology 2022
Ultrasound-assisted extraction of antioxidant phenolic compounds from Lavandula angustifolia flowers using natural deep eutectic solvents: An experimental design approach ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Sustainable Chemistry and Pharmacy - Doi: 10.1016/j.scp.2021.100492 2021
Biocontrol of Salmonella Enteritidis on chicken meat and skin using lytic SE-P3, P16, P37, and P47 bacteriophages AYDIN DEMİRARSLAN ÖZGÜL,ALAŞALVAR HAMZA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - LWT - Doi: 10.1016/j.lwt.2020.110469 2021
Microbiological, antimicrobial and antioxidant characteristics of commercial Turkish kefirs ÖNCÜL NİLGÜN, ÖZBEY AYŞE, ERİNÇ HAKAN, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Safety and Food Quality- Archiv für Lebensmittelhygiene 2021
Effect of Hazelnut Oil and Microencapsulated Hazelnut Oil Usage on Physicochemical and Textural Properties of Cake OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ALAŞALVAR HAMZA, ÇEVİK KUTLU, ERİNÇ HAKAN, YALÇIN HASAN, YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Journal of the Institute of Science and Technology - Doi: 10.21597/jist.724667 2021
Identification and characterization of lytic bacteriophages specific to foodborne pathogenic Escherichia coli O157:H7 YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,AKÇELİK MUSTAFA,AKÇELİK NEFİSE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Science and Technology International - Doi: 10.1177/1082013220929836 2020
GROWTH ABILITY OF BACTERIOCINOGENIC STRAINS IN MILK AND THEIR BACTERIOCIN ACTIVITY AGAINST CHEESE STARTER CULTURES ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - CrossRef, EBSCO Host, CABI, SIS, FSTA, BASE, CAB abstract - Özgün Makale - GIDA 2020
Investigation of the Microbiological Quality of Tokat Bez Sucuk KAVAL NESRİN,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - DOAJ, Citefactor, SIS, SCIF, DRJI, CABI, CrossRef - Özgün Makale - Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi 2020
Lytic Bacteriophages Effective Against Escherichia coli O157:H7, a Foodborne Pathogen SAKİN TUBA,URGANCI NİDA NUR,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - CrossRef, EBSCO Host, CABI, SIS, FSTA, BASE, CAB abstract - Özgün Makale - GIDA - Doi: doi.org/10.15237/gida.GD20047 2020
Characterization of SE-P3, P16, P37, and P47 bacteriophages infecting Salmonella Enteritidis YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,AKÇELİK MUSTAFA,AKÇELİK NEFİSE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Basic Microbiology - Doi: 10.1002/jobm.201900102 2019
Microbiological Quality of Raw Meat Sold in Tokat Province ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - DOAJ, TR_Index, CABI, ULAKBIM, ICI, COSMOS - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology - Doi: doi.org/10.24925/turjaf.v7isp3.62-67.3185 2019
Determination of Heavy Metal Content of Milk Collected by Some Dairy Plants in Sivas BEYKAYA MEHMET,YILDIRIM ZELİHA,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - DOAJ, TR_Index, CABI, ULAKBIM, ICI - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i1.105-109.2164 2019
Inhibitory effect of bacteriocins against Escherichia coli O157:H7 ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Science and Technology International - Doi: 10.1177/1082013219840462 2019
Microbiological, physicochemical, and sensory characteristics of kefir produced by secondary fermentation AKGÜL FİLİZ,YETİŞEMİYEN ATİLA,ŞENEL EBRU,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Mljekarstvo - Doi: https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2018.0305 2018
Tulum Peynirinin Toplam Karbonil Madde İçeriği ile Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri” ERCEYES ÖZGÜR,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Journal of Animal Science and Products 2018
Isolation of Anti-Escherichia coli O157:H7 Bacteriophages and Determination of Their Host Ranges YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,Çoban Fatma Uluslararası - Hakemli - DOAJ, CiteFactor, ULAKBİBİM, TR Dizini - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology 2018
Isolation Of Lytic Bacteriophages Infecting Salmonella Typhimurium and Salmonella Enteritidis YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,Çoban Fatma Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Acta Biologica Hungarica - Doi: 10.1556/018.68.2018.3.10 2018
Enterosin KP’nin İnhibitör Aktivitesi Üzerine Sodyum Klorür ve Asitliğin Etkisi YILDIRIM ZELİHA,İLK YASELİN,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2017
Kuşburnu Marmelatının Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - DOAJ, CiteFactor, TR dizini, Cosmos - Özgün Makale - Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2017
Control of Listeria monocytogenes contamination in fresh beef using lactococcin BZ YILDIRIM ZELİHA,YERLİKAYA SABİRE,ÖNCÜL NİLGÜN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of Food Safety - Doi: 10.1111/jfs.12356 2017
Sivas İlindeki Bazı Süt İşletmelerine Gelen Sütlerin Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi BEYKAYA MEHMET,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2017
Beyaz Peynirden Bakteriyosin Üreten Bakterinin Enterococcus faecium İzolasyonu ve Bakteriyosinin Karakterizayonu BAYRAM MUSTAFA,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Hakemli - DIRECTORY OF RESEARCH JOURNALS INDEXING (DRJI), ROOTINDEXING ve GOOGLE SCHOLAR, COSMOS IMPACT FACTOR, INTERNATIONAL INNOVATIVE JOURNAL IMPACT FACTOR (IIJIF) - Özgün Makale - Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi 2016
Inhibitory Effect of Lactococcin BZ against Listeria innocua and Indigenous Microbiota of Fresh Beef Meat YILDIRIM ZELİHA,YERLİKAYA SABİRE,ÖNCÜL NİLGÜN,SAKİN TUBA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Technology and Biotechnology - Doi: 10.17113/ftb.54.03.16.4373 2016
Kitosan ve Antimikrobiyal Özellikleri YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Derleme Makale - Niğde Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2016
Application of Lactococcin BZ and Enterocin KP Against Listerıa monocytogenes In Milk As Biopreservatıon Agents YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN,KARABIYIKLI ŞENİZ Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Acta Alimentaria - Doi: 10.1556/066.2016.45.4.4 2016
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP nin Yoğurt Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - Gıda Mühendisliği - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2015
Tokat Piyasasında Satışa Sunulan Tavuk Etlerinin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi YILDIRIM ZELİHA,CEYLAN Şeyma,ÖNCÜL NİLGÜN Ulusal - Hakemli - CAP, FSTA, ULAKBİM - Özgün Makale - Akademik Gıda 2015
Patates proteinleri ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Hakemli - Mühendislik - Özgün Makale - Niğde Üniv. Mühendislik Fakültesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2015
Enterocin HZ produced by a wild Enterococcus faecium strain isolated from a traditional starter free pickled cheese YILDIRIM ZELİHA,HARUN BİLGİN,İŞLEROĞLU HİLAL,TOKATLI KADER,ŞAHİNGİL DİDEM,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - JOURNAL OF DAIRY RESEARCH - Doi: 10.1017/S0022029914000016 2014
Enterosin KP nin Antibakteriyal Aktivitesi Üzerine Para Hidroksi Benzoik Asit ile Propil Parabenin Sinerjit Etkisi YILDIRIM ZELİHA,İlk Yaselin,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - Gıda Mühendisliği - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2014
Inhibitory effect of enterocin KP in combination with sublethal factors on Escherichia coli O157 H7 or Salmonella Typhimurium in BHI broth and UHT milk YILDIRIM ZELİHA,YASELİN İLK,YILDIRIM METİN,TOKATLI KADER,ÖNCÜL NİLGÜN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Biology - Doi: 10.3906/biy-1310-69 2014
Tokat Yöresinde Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - CAB ABSTRACT, GLOBAL HEALTH - Özgün Makale - Akademik Gıda 2013
Partial characterisation of enterocin KP produced by Enterococcus faecalis KP a cheese isolate İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI MEHMET,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Dairy Technology - Doi: 10.1111/j.1471-0307.2011.00723.x 2012
Characterization of lactococcin BZ produced by Lactococcus lactis subsplactis BZ isolated from boza ŞAHİNGİL DİDEM,İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,AKÇELİK MUSTAFA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SSCI - Özgün Makale - TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY - Doi: 10.3906/biy-0906-48 2011
Laktoferrinin Biyolojik Aktivitesi YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI MEHMET,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - CAB ABSTARCT, GLOBAL HEALTH - Özgün Makale - Akademik Gıda 2011
Mahlep ve Mahlep Ürünleri ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - GOÜ, Ziraat Fakültesi Dergisi 2011
Süt Serum Proteinleri Ve Türevlerinin Biyoaktif Nitelikleri Gür Filiz,GÜZEL MELİH,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - CAB ABSTRACT, GLOBAL HEALTH - Özgün Makale - Akademik Gıda 2010
CHANGES IN Pb Cd Fe Cu AND Zn LEVELS DURING THE PRODUCTION OF KAŞAR CHEESE Yüzbaşı Nuray,Sezgin Emel,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SSCI - Özgün Makale - Journal of Food Quality - Doi: 10.1111/j.1745-4557.2007.00167.x 2009
Yöresel Peynirden Antimikrobiyal Aktiviteye Sahip Laktik Asit Bakterisinin İzolasyonu ve Tanısı İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - G.O.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 2008
Enterokoklar Biyokimyasal Fizyolojik ve Fonksiyonel Özellikleri İle Patojenitesi İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,İlk Yaselin,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - CAB ABSTRACT, GLOBAL HEALTH - Özgün Makale - Akademik Gıda 2008
EFFECTS OF BIFIDOCIN B AND LACTOCOCCIN R ON THE GROWTH OF LISTERIA MONOCYTOGENES AND BACILLUS CEREUS ON STERILE CHICKEN BREAST YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,Johnson Micheal Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of Food Safety - Doi: 10.1111/j.1745-4565.2007.00088.x 2007
Properties of Kashar Cheese Coated With Casein As A Carrier Of Natamycin YILDIRIM METİN,Güleç Feyza,BAYRAM MUSTAFA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Italian Journal of Food Science 2006
Fonksiyonel Bir Gıda Olarak Keten Tohumu YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,İŞLEROĞLU HİLAL Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - G.O.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 2005
Mode of action of lactococcin R produced byLactococcus lactis R YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,JOHNSON MICHEAL G Uluslararası - Hakemli - SSCI - Özgün Makale - Nahrung/Food - Doi: 10.1002/food.200300404 2004
Survey of lead cadmium iron copper and zinc in Kasar cheese Yüzbaşı Nuray,Emel Sezgin,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Food Additives and Contaminants - Doi: 10.1080/0265203031000094654 2003
Effects of storage time and temperature on the solubility of wheyprotein isolate YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 2002
Effects of season on vitamins A and E contents and colour of Turkishbutter Göktürk Sevgi,Sezgin Emel,YILDIRIM ZELİHA,Atamer Metin Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - NAHRUNG-FOOD - Doi: 10.1002/1521-3803(20020101)46:154::AID-FOOD543.0.CO2-S 2002
Use of retentate powder in the production of white brined cheese by thedirect recombination system 2 Effect of different protein levels onthe rheological properties AVŞAR YAHYA KEMAL,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 2002
Enhancing keeping quality of raw cow s sheep s and goat s milks byactivation of the lactoperoxidase system Savcı Zehra,Sezgin Emel,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 2002
Factors affecting the adsorption of buchnericin LB a bacteriocin produced by Lactocobacillus buchneri YILDIRIM ZELİHA,AVŞAR YAHYA KEMAL,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Microbiological Research - Doi: 10.1078/0944-5013-00134 2002
Use of retentate powder in the production of white brined cheese by thedirect recombination system 1 Effect of different protein levels anthe ripening behaviour AVŞAR YAHYA KEMAL,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 2001
Characterization of Buchnericin LB Produced by Lactobacillus buchneri LB YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY 2001
Isolation and Identification of an Antimicrobial Substance Producing Lactobacilli YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Hakemli - CAB ABSTRACT GLOBAL HEALTH - Özgün Makale - Gıda 2001
Effects of some technological processes and storage conditions on thecontents of vitamins A and E in butter Okturk SG , Sezgin E , Yildirim Z , Yildirim M Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 2001
Purification and Determination of Amino Acid Sequence of Lactococcin R Produced by Lactococcus lactis R YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,Winters Deby,Johson Micheal Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - KÜKEM Biyoteknoloji Dergisi 2000
Purification Amino Acid Sequence and Mode of Action of Bifidocin B Produced by Bifidobacterium bifidum NCFB 1454 YILDIRIM ZELİHA,Winters Deby,Johnson Micheal Uluslararası - Hakemli - SSCI - Özgün Makale - Journal of Applied Microbiology 1999
Characterization and Antimicrobial Spectrum of Bifidocin B a Bacteriocin Produced by Bifidobacterium bifidum NCFB 1454 YILDIRIM ZELİHA,Johnson Micheal Uluslararası - Hakemli - SSCI - Özgün Makale - Journal of Food Protection 1998
Detection and Characterization of a Bacteriocin Produced by Lactococcus lactis subsp cremoris R Isolated From Radish YILDIRIM ZELİHA,Johnson Micheal Uluslararası - Hakemli - SSCI - Özgün Makale - Letters in Applied Microbiology 1998
L acidophilus ve B bifidum Kullanılarak Hazırlanan Fermente Süt Ürünlerinin İncelenmesi Sezgin Emel,YILDIRIM ZELİHA,YÜCEER YONCA Ulusal - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Biology 1996
Kurumaddesi Artırılmış ve Artırılmamış Sütlerden Tam ve Kısmi Homojenizasyon İşlemi Uygulanarak Elde Edilen Yoğurtların Kalite Kriterleri Üzerine Araştırmalar YILDIRIM ZELİHA,Sezgin Emel,Atamer Metin Ulusal - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry 1994
Kaşar Peyniri Üretiminde Starter Kültür Kullanımı Üzerinde Araştırmalar YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry 1994
Kaşar Peyniri Üretiminde Starter Kültür Kullanımı Üzerinde Araştırmalar KADİR HALKMAN, ATİLLA YETİŞMEYEN, METİN YILDIRIM, ZELİHA YILDIRIM, ZÜBEYDE ÖNER, ADNAN ÇAVUŞ Ulusal - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry 1994
Einfuß Der Verschiedenen Saurewecker Auf Eigenschaften Des Kascharkase Lebensmittelindustrie und Milchwirtschaft YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Lebensmittelindustrie und Milchwirtschaft 1993
Ankara da Satılan Sokak Sütlerinin Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri EMEL SEZGİN, METİN ATAMER, CELALETTİN KOÇAK, METİN YILDIRIM, ZELİHA YILDIRIM Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları 1993
Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi II Serbest Yağ Asitleri İçeriğine Etkisi Atamer Metin,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Hakemli - CAB ABSTRACT, GLOBAL HELTH - Özgün Makale - Gıda Dergisi 1992
Farklı Basınçlarda Uygulanan Homojenizasyon İşleminin Set Yoğurtların Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi I Pıhtı Stabilitesine Etkisi Atamer Metin,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - CAB ABSTRACT GLOBAL HEALTH - Özgün Makale - Gıda 1992
Ankara Piyasasında Tüketime Sunulan Otlu Peynirlerin Kimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Niteliklerinin Belirlenmesi ATİLLA YETİŞMEYEN, METİN YILDIRIM, ZELİHA YILDIRIM Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları 1992
Bildiriler
Enrichment of ice cream with Hibiscus sabdariffa powder: Effects on antioxidant capacity and technological properties ALAŞALVAR HAMZA, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (02.10.2022 - ) - 14th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods
Lactobacillus plantarum HP1’in probiyotik özelliklerinin belirlenmesi. TABRIZI BAHAREH REZAIEAN, YILDIRIM ZELİHA, SAKİN ŞAHİN TUBA Uluslararası - Özet bildiri - (23.06.2022 - ) - IV. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Farklı Oranlarda Fındık Sütü İlavesi ile Üretilen Dondurmaların Fizikokimyasal, Tekstürel ve Duyusal Özellikleri ÖZKAYNAR ESRANUR, ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - ) - IV. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Bacteriophages as an Alternative Method for the Removal of Bacterial Biofilms URGANCI NİDA NUR Uluslararası - Özet bildiri - (14.06.2021 - 15.06.2021) - III. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Lavantadan (Lavandula angustifolia) toplam flavonoid maddelerin ultrases destekli ekstraksiyonunda etkili faktörlerin belirlenmesi. ALAŞALVAR HAMZA Uluslararası - Özet bildiri - (14.06.2021 - 15.06.2021) - III. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Köftelerde Hayvansal Yağın Azaltılması İçin Enkapsüle Fındık Yağı Kullanımı ALAŞALVAR HAMZA,KOÇER ALAŞALVAR GAMZE,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (21.10.2020 - 23.10.2020) - Türkiye 13. Gıda Kongresi
Bakteriyofajların Enkapsülasyonu ve Potansiyel Uygulamaları KOÇER ALAŞALVAR GAMZE,ALAŞALVAR HAMZA,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (21.10.2020 - 23.10.2020) - Türkiye 13. Gıda Kongresi
Characterization of SEnt-P6 Phage InfectingSalmonella Enteritidis URGANCI NİDA NUR,YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA Uluslararası - Özet bildiri - (08.11.2019 - 10.11.2019) - 1.st International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Microbiological Quality of Raw Meat Sold in Tokat Province ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (08.11.2019 - 10.11.2019) - 1st International Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology TURJAF
Microbiological Quality of Raw Meat Sold in Tokat Province ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (08.11.2019 - 10.11.2019) - I. Uluslararası Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi Kongresi (TURJAF)
Microbiological, Antioxidant, and Antimicrobial Characteristics of Goat Milk Kefir During Storage ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (17.10.2019 - 20.10.2019) - III. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Microbiological, Antioxidant and Antimicrobial Properties of Sheep Milk Kefir ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (21.06.2019 - 23.06.2019) - Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi
Escherichia coli O157:H7’nin Sütte Gelişimi Üzerine Eco-Fajlarının Etkisi TAŞ BİLGER,SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (17.06.2019 - 18.06.2019) - Uluslararası Türk Dünyası Fen ve Mühendislik Kongresi
Salmonella Enteritidis’i Enfekte Eden SE-P5 FajınınKarakterizasyonu URGANCI NİDA NUR,SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (17.06.2019 - 18.06.2019) - Uluslararası Türk Dünyası Fen ve Mühendislik Kongresi
Tavuk Etinde Salmonella Enteritidise Karşı Biyokontrol Ajanı Olarak Bakteriyofaj Kullanımı Üzerine Farklı Depolama Sıcaklıklarının Etkisi Demiraslan Aydın Özgül,ALAŞALVAR HAMZA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Tam metin bildiri - (24.04.2019 - 28.04.2019) - 5.Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Isolation of bacteriophages infecting Salmonella Enteritidis, a causative agent of Salmonellosis YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,ÇOBAN FATMA Uluslararası - - (10.10.2018 - 12.10.2018) - The 3rd International Congress on Food Technology
Characterization of S.Ent-phages infecting Salmonella Enteritidis YILDIRIM ZELİHA,AKÇELİK MUSTAFA,AKÇELİK NEFİSE,SAKİN TUBA Uluslararası - - (10.10.2018 - 12.10.2018) - The 3rd International Congress on Food Technology
Isolation Escherichia coli 157:H7 bacteriophages from different water sources and wastewaters SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - - (09.05.2018 - 12.05.2018) - International Poultry Science Congress of WPSA’2018
Isolation of lytic bacteriophages being capable of infecting Salmonella Typhimurium, YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,ÇOBAN FATMA Uluslararası - - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
Antimicrobial effect of vinegar, thyme water and Eco-P5 bacteriophage against Escherichia coli O157:H7 in lettuce SAKİN TUBA,EROL RABİA,ERDİNÇ MELİKE,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
Isolation of lytic bacteriophages infecting Escherichia coli O157:H7 YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,ÇOBAN FATMA Uluslararası - - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
Characterization of Eco-phages infecting E. coli O157:H7 YILDIRIM ZELİHA,AKÇELİK MUSTAFA,AKÇELİK NEFİSE,SAKİN TUBA Uluslararası - - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
PREVALENCE AND ANTIBIOTIC RESISTANCE AND VIRULENCECHARACTERISTICS OF ENTEROCOCCI IN RAW AND PROCESSED SEAFOODPRODUCTS ÇARDAK MİNE,AY MUSTAFA,ÖZMEN TOĞAY SİNE,Aydın Erhan,EROL ÖZLEM,KARAALİOĞLU Onur,BAĞCI UFUK,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (16.11.2017 - 18.11.2017) - 10th Balkan Congress of Microbiology
Antimicrobial Activity Potential of Enterococcus Strains Isolated From Seafood Samples BAĞCI UFUK,ÇARDAK MİNE,ÖZMEN TOĞAY SİNE,Aydın Erhan,KARAALİOĞLU Onur,AY MUSTAFA,EROL ÖZLEM,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (04.10.2017 - 08.10.2017) - 7. Veterinary Food Hygiene Congress
Bazı süt işletmelerine gelen sütlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi BEYKAYA MEHMET,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (25.05.2017 - 26.05.2017) - 1. Ulusal Sütçülük Kongresi
Bakteriyosinlerin Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanımı ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (25.05.2017 - 26.05.2017) - 1. Ulusal Sütçülük Kongresi
Growth ability of a bacteriocinogenic strain in milk ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (06.05.2016 - 08.05.2016) - Growth ability of a bacteriocinogenic strain in milk
Antilisterial effect of Lactococcus lactis spp lactis BZ against Listeria monocytogenes in raw beef meat YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,DEMİR ÖZER EZGİ Uluslararası - Poster - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Application of lactococcus lactis spp lactis BZ as a bioprotectıve culture in raw beef meat SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA,DEMİR ÖZER EZGİ Uluslararası - Poster - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Inhibitory activity of Lactococcus lactis spp lactis BZ in raw beef meat against Escherichia coli O157 H7 SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA,DEMİR ÖZER EZGİ Uluslararası - Poster - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Microbiological Antioxidant and Antimicrobial Properties of Buffalo Milk Kefir ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Poster - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Microbiological and Functional Properties of Cow Milk Kefir ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Poster - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Biyokoruma Tekniğinin Kırmızı Et Endüstrisinde Uygulanabilirliği SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Poster - (28.04.2015 - 30.04.2015) - İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Meyve ve Sebzelerde Koruyucu Olarak Bakteriyosin Kullanımı NAZİFE KAÇMAZ,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Poster - (28.04.2015 - 30.04.2015) - İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Laktokoksin BZ nin taze sığır etinin mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisi SABİRE BATTAL, ZELİHA YILDIRIM, NİLGÜN ÖNCÜL Ulusal - Özet bildiri - (07.11.2013 - 08.11.2013) - 8. Gıda Mühendisleri Kongresi
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP nin Peynir Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (07.11.2013 - 08.11.2013) - 8. Gıda Mühendisleri Kongresi
Microbiological properties of tokat bez sucuks produced with various meat fat ratio NİLGÜN ÖNCÜL, ÜMRAN ÇİÇEK, NACİYE POLAT, ZELİHA YILDIRIM Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Antioxidant Activity of Kefirs Sold in Tokat AYŞE ÖZBEY, HAKAN ERİNÇ, NİLGÜN ÖNCÜL, METİN YILDIRIM, ZELİHA YILDIRIM Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Effects of utilizing starter culture on the microbiological properties of bez sucuks produced with different fat ratios ÜMRAN ÇİÇEK, ZELİHA YILDIRIM, NİLGÜN ÖNCÜL, MUTLU ÇEVİK, MERYEM DUMAN Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Fortification of yoghurt with dietary fiber MEHTAP ÇELİK, METİN YILDIRIM, ZELİHA YILDIRIM Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Bez sucuk üretiminde starter kültür kullanımının biyojen amin oluşumuna etkisi MUTLU ÇEVİK, ÜMRAN ÇİÇEK, KADER TOKATLI, ZELİHA YILDIRIM, MERYEM DUMAN Ulusal - Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Kitosanın antibakteriyal antifungal ve antiviral aktivitesi ZELİHA YILDIRIM, NİLGÜN ÖNCÜL, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Enterococcus faecium KP nin sütte gelişimi ve bakteriyosin üretimi NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Patates proteinleri ve işlevsel özellikleri MEHTAP ÇELİK, METİN YILDIRIM, ZELİHA YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Kitosanın antimikrobiyal aktivitesini etkileyen faktörler ZELİHA YILDIRIM, NİLGÜN ÖNCÜL, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Sodyum Nitrit Kullanımının Farklı Et Yağ Oranları İle Üretilmiş Tokat Bez Sucuğunun Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi ÜMRAN ÇİÇEK, ZELİHA YILDIRIM, NİLGÜN ÖNCÜL, MUTLU ÇEVİK, MERYEM DUMAN Ulusal - Özet bildiri - (14.05.2013 - 15.05.2013) - 4. Gıda Güvenliği Kongresi
Bez Sucuk Üretiminde Nitrit Kullanımının Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi ÜMRAN ÇİÇEK, ZELİHA YILDIRIM, KADER TOKATLI, HAKAN ERİNÇ, MUTLU ÇEVİK Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - 11. Gıda Kongresi
Enterosin KP nin Sütte Escherichia coli O157 H7 ye Karşı İnhibitör Etkisi NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - 11. Gıda Kongresi
Mikrobiyel Kaynaklı Doğal Antioksidanlar NİLGÜN ÖNCÜL, HAKAN ERİNÇ, AYŞE ÖZBEY, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - 11. Gıda Kongresi
Tokat ta Satışa Sunulan Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri AYŞE ÖZBEY, NİLGÜN ÖNCÜL, KADER TOKATLI, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRM Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - 11. Gıda Kongresi
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP nin Yoğurt Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, AYŞE ÖZBEY, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (15.05.2012 - 17.05.2012) - Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Tokat ta Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri AYŞE ÖZBEY, KADER TOKATLI, NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (10.05.2012 - 12.05.2012) - III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Laktokoksin BZ nin Sütte Escherichia coli O157 H7 ye Karşı İnhibitör Etkisi NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, ŞENİZ KARABIYIK, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (03.05.2012 - 04.05.2012) - 3. Gıda Güvenliği KOngresi
Biyokoruyucu Madde Olarak Reuterin NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (03.05.2012 - 04.05.2012) - 3. Gıda Güvenliği Kongresi
Gıda Kaynaklı Patojenlerin Biyokontrolünde Bakteriyofajlar ŞEYMA CEYLAN, NİLGÜN ÖNCÜL, SABİRE BATTAL, ZELİHA YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (24.11.2011 - 27.11.2011) - Gıda Mühendisliği 8. Kongresi
Köy Peynirinden İzole edilen Bakteriyosinojenik Bakterinin Tanımlanması ve Antimikrobiyal Bileşiğinin Karakterize Edilmesi ZELİHA YILDIRIM, KADER TOKATLI, HARUN BİLGİN, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (24.11.2011 - 27.11.2011) - Gıda Mühendisliği 7. Kongresi
Keten Tohumu Protein Konsantresinin Yoğurdun Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi DERYA TOKSÖZ, NİLGÜN ÖNCÜL, ALİ CİNGÖZ, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (24.11.2011 - 27.11.2011) - Gıda Mühendisliği 7. Kongresi
Inhibition of Listeria monocytgenes in milk by Lactococin BZ and Enterocin KP NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, ŞENİZ KARABIYIKLI, METİN YILDIRIM Uluslararası - Özet bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress‐Novel Approaches in Food Industry
Biological effects of lycopene AYŞE ÖZBEY, ZELİHA YILDIRIM Uluslararası - Tam metin bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress Novel Approaches in Food Industry
Determination of some chemical and functional properties of protein concentrate sour cherry seed kernels MEHTAP GEDİK, MELİH GÜZEL, ENGİN ELDİVENCİ, AYŞE ÖZBEY, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Uluslararası - Özet bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress‐Novel Approaches in Food Industry
Effect of sub lethal treatment on inhibitory activity on Enterocin KP against Escherichia coli O157 H7 and Salmonella Typhimurium YASELİN İLK, KADER TOKATLI, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Uluslararası - Özet bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress‐Novel Approaches in Food Industry
Lactococcus lactis in Biyoteknolojik Özellikleri NİLGÜN ÖNCÜL, MEHTAP ÇEVİK, ÜMRAN ENSOY, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (13.12.2009 - 16.11.2011) - XVI. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi
Kuşburnu Çekirdeği Protein Konsantrelerinin Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri MEHMET TOKATLI, KADER TOKATLI, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (06.11.2009 - 09.11.2009) - Gıda Mühendisliği 6. Kongresi
Enterosin KP nin Aktivitesi ve İnhibitör Spektrumu Üzerine Bazı Gıda Bileşenleri ile Koruyucuların Etkisi YASELİN DEMİRPENÇE, KADER ERDOĞAN, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (06.11.2009 - 09.11.2009) - Gıda Mühendisliği 6. Kongresi
Tofu nun Üretim Teknikleri İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri ve Mikrobiyolojik Kalitesi NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - (06.11.2009 - 09.11.2009) - Gıda Mühendisliği 6. Kongresi
Tokat Yöresinde Üretilen Çökeleklerin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi HAKAN ERİNÇ, ENGİN ELDİVENCİ, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - (27.05.2009 - 29.05.2009) - II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Süt Serum Proteinleri Ve Türevlerinin Biyoaktif Nitelikleri FİLİZ GÜR, MELİH GÜZEL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (21.05.2009 - 23.05.2009) - Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Biyokoruyucu Kültür Olarak Laktik Asit Bakterileri NESRİN KAVAL, KADER TOKATLI, NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (21.05.2009 - 23.05.2009) - Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Natamisin Uygulamasının Çökeleğin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkisi ENGİN ELDİVENCİ, HAKAN ERİNÇ, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (21.05.2009 - 23.05.2009) - Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Bozadan İzole Edilen bakteriyosin Üreten Bakterinin Teşhisi Ve Bakteriyosinin Karakterizasyonu DİDEM ASUTAY, ZELİHA YILDIRIM, HİLAL İŞLEROĞLU, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (21.05.2008 - 23.05.2008) - 10. Gıda Kongresi
Bir Yöresel Gıdadan İzole Edilen Bakterinin İdentifikasyonu ve Ürettiği Antimikrobiyal Bileşiğin Aktivitesine Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesi HİLAL İŞLEROĞLU, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - (24.05.2006 - 26.05.2006) - 9. Gıda Kongresi
Tokat Piyasasında Satışa Sunulan Tulum Peynirlerinin Bazı Niteliklerinin İncelenmesi ÖZGÜR ERCEYES, MEHMET TOKATLI, MUSTAFA BAYRAM, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Özet bildiri - (24.05.2006 - 26.05.2005) - 9. Gıda Kongresi
Diyet Liflerin Fonksiyonel Etkileri ve Gıda Ürünlerinde Kullanımı MUSTAFA BAYRAM, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - (18.04.2005 - 22.04.2005) - 8. Gıda Kongresi
Sınıf IIa Bakteriyosinlerin Biyosentezi Yapısı ve Antimikrobiyal Aktivitesi YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Tam metin bildiri - (18.04.2005 - 22.04.2005) - 8. Gıda Kongresi
Laktobasillerin ve Bifidobakterilerin Patojenlere Karşı Antogonistik Aktiviteleri HAKAN ERİNÇ, MEHMET TOKATLI, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - (18.04.2005 - 22.02.2014) - 8. Gıda kongresi
Non thermal decontamination techniques for carcasses and fresh meat ÜMRAN ENSOY, ZELİHA YILDIRIM, NİLGÜN ÖNCÜL, SABİRE BATTAL Uluslararası - Tam metin bildiri - ( - 29.05.2011) - International Food Congress - Novel Approaches in Food Industry
Examine Bacterial Isolates from Food Grade Seeds and Other Foods for Presence of Bacteria that Produce Bacteriocins Active Against Gram Positive and Gram Negative Bacteria Including Salmonella E coli O157 H7 Campylobacter spp and Y enterocolitica ME JANES, ZELİHA YILDIRIM, N AHMED, AK BHUNIA, MG JOHNSON Uluslararası - Tam metin bildiri - ( - 26.10.1995) - Food Safety Consortium Annual Meeting
Farklı Et Yağ Oranları İle Üretilmiş Tokat Bez Sucuğunun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikler ÜMRAN ENSOY, NACİYE POLAT, ZELİHA YILDIRIM, KADER TOKATLI, HAKAN ERİNÇ Uluslararası - Özet bildiri - ( - 17.04.2010) - I. Uluslar arası “Adriyatik’ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Tokat Bez Sucuğunun Mikrobiyolojik Niteliklerinin İncelenmesi NESRİN KAVAL, NİLGÜN ÖNCÜL, ZELİHA YILDIRIM, ÜMRAN ENSOY, METİN YILDIRIM Uluslararası - Özet bildiri - ( - 17.04.2010) - I. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Characterization of Buchnericin LB a Bacteriocin Produced by Lactobacillus buchneri LB ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Uluslararası - Tam metin bildiri - ( - 17.09.1999) - Proceedings of the Seventeenth International Conference of the International Committee on Food Microbiology and Hygiene
Some Properties of Kaşar Cheese Coated with Casein FEYZA GÜLEÇ, MUSTAFA BAYRAM, METİN YILDIRIM, ZELİHA YILDIRIM Uluslararası - Tam metin bildiri - ( - 28.05.2004) - Proceedings of Recent Developments in Dairy Science and Technology International Dairy Symposium
Applications of bacteriocins and bacteriocinogenic lactic acid bacteria in the dairy industry ZELİHA YILDIRIM, AYŞE ÖZBEY, NİLGÜN ÖNCÜL, ALİ CİNGÖZ Uluslararası - Tam metin bildiri - ( - 29.05.2011) - International Food Congress‐Novel Approaches in Food Industry
Genetic Locus and Mode of Action of Lactococcin R a Bacteriocin Produced by L lactis subsp cremoris R Radish Isolate ZELİHA YILDIRIM, DEBY K WINTERS, MICHAEL G JOHNSON Uluslararası - Özet bildiri - ( - 24.06.1998) - IFT Annual Meeting
Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin Genel Karakteristikleri ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - ( - 21.05.2000) - VI. Sütçülük Sempozyumu
Süt Endüstrisinde Transglutaminase Enziminden Yararlanma Olanakları METİN YILDIRIM, ZELİHA YILDIRIM, YAHYA KEMAL AVŞAR Ulusal - Tam metin bildiri - ( - 21.05.2000) - VI. Sütçülük Sempozyumu
Characterization and Antimicrobial Spectrum of Bifidocin B a Bacteriocin Produced by Bifidobacterium bifidum NCFB 1454 ZELİHA YILDIRIM, MICHAEL G JOHNSON Uluslararası - Özet bildiri - ( - 23.05.1996) - 96th General Meeting of the American Society for Microbiology
Tokat Yöresinde Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Nitelikleri NİLGÜN ÖNCÜL, KADER TOKATLI, NESRİN KAVAL, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Uluslararası - Özet bildiri - ( - 17.04.2010) - I. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Bacteriocins Active Against Gram Positive Bacteria Including Listeria monocytogenes Clostridium perfringens Bacillus cereus New Purification Method for Bacteriocins and Enhancement of Bacteriocin Activity with Food Additives ZELİHA YILDIRIM, ME JANES, E KROGER, R NANNAPANENİ, MG JOHNSON Uluslararası - Tam metin bildiri - ( - 14.10.1997) - Food Safety Consortium Annual Meeting
The Combined Effect of Bacteriocins Natural Plant Extracts and Various Organic Acids on the Four Major Foodborne Pathogens Listeria monocytogenes E coli O157 H7 Campylobacter and Salmonella on the Shelf life of Various Meat and Poultry Products ME JANES, ZELİHA YILDIRIM, R NANNAPANENİ, MG JOHNSON Uluslararası - Tam metin bildiri - ( - 22.10.1996) - Food Safety Consortium Annual Meeting
Geleneksel Yoğurtlarımız YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Tam metin bildiri - ( - ) - I. Uluslararası Adriyatikten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Probiyotik Özellik Gösteren Bifidobakteriler ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - ( - 21.05.2000) - VI. Sütçülük Sempozyumu
Detection and Characterization of a Bacteriocin Produced by Lactococcus lactis subsp cremoris R Isolated from Radish ZELİHA YILDIRIM, MICHAEL G JOHNSON Uluslararası - Özet bildiri - ( - 18.06.1997) - IFT Annual Meeting
Purification Amino Acid Sequence and Mode of Action of Bifidocin B Produced by Bifidobacterium bifidum NCFB 1454 ZELİHA YILDIRIM, DEBY K WINTERS, MICHAEL G JOHNSON Uluslararası - Özet bildiri - ( - 24.06.1998) - IFT Annual Meeting
Lantibiyotikler HAKAN ERİNÇ, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - ( - 01.10.2005) - Gıda Mühendisliği 4. Kongresi
Kazein Türevli Biyoaktif Peptitler MEHMET TOKATLI, ZELİHA YILDIRIM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - ( - 01.10.2005) - Gıda Mühendisliği 4. Kongresi
Propiyotik Prebiyotik ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri ZELİHA YILDIRIM, MUSTAFA BAYRAM, METİN YILDIRIM Ulusal - Tam metin bildiri - ( - 23.05.2003) - Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu
Kitap
Fonksiyonel Beslenme YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Mikrobiyal Gıda Zehirlenmeleri-Virüsler, Parazitler, Prionlar, Küfler - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:SİDAS MEDYA Ltd.Şti. - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:381 - ISBN:978-605-5267-31-5 - (Bölüm Sayfaları:303 - 324) 2016
Fonksiyonel Beslenme YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,SAKİN TUBA Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Mikrobiyal Gıda Zehirlenmeleri-Bakteri Kaynaklılar - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:SİDAS MEDYALtd. Şti. - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:381 - ISBN:978-605-5267-31-5 - (Bölüm Sayfaları:269 - 302) 2016
Fonksiyonel Beslenme SEYDİM ZEYNEP BANU,YILDIRIM ZELİHA,KÖK TAŞ TUĞBA Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Kalın Bağırsak Sağlığı: Probiyotikler ve Fonksiyonel Etkileri - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:SİDAŞ MEDYAA Ltd. Şti. - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:381 - ISBN:978-605-5267-31-5 - (Bölüm Sayfaları:79 - 96) 2016
Peynir Biliminin Temelleri ZELİHA YILDIRIM, METİN ATAMER, METİN YILDIRIM Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Peynir Kalitesini Etkileyen Faktörler ve Peynir Kusurları - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:SİDAS - (Bölüm Sayfaları:417 - 458) 2011
Editör
Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Dergi - Yayın Evi: Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi - Editör 2019
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Dergi - Yayın Evi: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi - Konuk Editör 2019
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology SARICA MUSA,ŞEKEROĞLU AHMET,ELEROĞLU HASAN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Dergi - Yayın Evi: Turjaf - 2018
Mühendislik Bilimleri Dergisi GÖKÇEK MURAT,YÜCEL HASAN ERHAN,DOKUZ AHMET ŞAKİR,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Dergi - Yayın Evi: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi - 2018
turjaf YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Dergi - Yayın Evi: turjaf - Editör 2016
Niğde Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Dergi - Yayın Evi: Niğde Üniversitesi - Editör 2015
Turkish Journal of Agriculture- food Science and Technology SARICA MUSA,ŞEKEROĞLU AHMET,ELEROĞLU HASAN,ALTUNTAŞ EBUBEKİR,BAYRAMOĞLU ZEKİ,ÇALIŞKAN SEVGİ,DİKEL SUAT,KARAMAN SEDAT,SALTALI KADİR,Serce Ciğdem,YANAR YUSUF,YILDIRIM METİN,MUTLU EKREM,OĞRAK YUSUF ZİYA,TAŞKIN HATIRA,YILDIRIM ARDA,AKSOY EMRE,AKYOL ETHEM,AVCI MUSTAFA,BAĞDATLIOĞLU NERİMAN,ÇALIŞKAN MEHMET EMİN,ERTEN HÜSEYİN,CABAROĞLU TURGUT,CEYHAN AYHAN,tapki ibrahim,tuncer celal,ANDİÇ SEVAL,ayasan tugay,doğan canoğulları sibel,OCAK ELVAN,özer setaç,uğur şenay özgen,sevindik mustafa,khan himayatullah,laber nazım husain,saeed shafgat,alkadri dima,hassanpouraghdam mohammad bagher,delbianco alice,hannan abdul,khan muhammad younas,lopes fernanda cortez,mehmood khalid,Nasir idrees,ratti claudio,rehmani muhammad ıshaq asif,sattar muhammad naeem,shafig muhammad rızwan,shahis muhammad qasım,shahzad khurrum,sharma neelesh,shrestha jiban,zahid noosheen,zindovic jelena,CAMCI ÖMER,ÇİÇEK ADNAN,DEMİR YUSUF,CEYHAN VEDAT,DURAK ALPER,ERDAL GÜLİSTAN,GEBOLOĞLU NAİF,KADIOĞLU İZZET,KARHAN MUSTAFA,KAYAALP GÖKHAN TAMER,KIZILASLAN HALİL,KURAN MEHMET,KUTLU HASAN RÜŞTÜ,SELAMOĞLU ZELİHA,ŞAHİN AHMET,ŞEKER CEVDET,YILDIRIM ZELİHA,GÖKALP ZEKİ,saygı hülya,SERBESTER UĞUR,KANKILIÇ TEOMAN,TUNCEL NECATİ BARIŞ,YEŞİLAYER NİHAT,KIZILASLAN NURAY,karkacier osman Uluslararası - Dergi - Yayın Evi: Turjaf - Editör 2021