Eğitim Bilgileri
Doktora NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI/ Tez adı : Escherichia coli O157:H7'yi enfekte eden bakteriyofajların izolasyonu, karakterizasyonu ve ıspanak ve hıy0arda biyokoruyucu olarak kullanılma imkânlarının belirlenmesi 2014-2021
Yüksek Lisans NİĞDE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ Tez adı : Taze sığır etinde listeria monocytogenes ve Escherichia coli O157: H7’xxye karşı Lactococcus lactis spp. lactis BZ’xx nin biyokoruyucu kültür olarak kullanılması 2011-2014
Lisans ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ)/ 2007-2011
Akademik Unvanlar
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/BOR MESLEK YÜKSEKOKULU/GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ/GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PR. 2021-
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NİĞDE ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. 2013-2021
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Escherichia coli O157:H7’yi Enfekte Eden Bakteriyofajların İzolasyonu, Karakterizasyonu ve Ispanak ve Hıyarda Biyokoruyucu Olarak Kullanılma İmkânlarının Belirlenmesi (18.06.2018-28.06.2021)
-Tübitak 1001 Devam Ediyor Gıda Kaynaklı Patojenlere Karşı Fajlar ve Endolizinleri (01.04.2022-)
Makaleler
EFFICACY OF VINEGAR, THYME WATER AND vB_EcoM-P34 PHAGE IN INHIBITING Escherichia coli O157:H7 IN LETTUCE SAKİN ŞAHİN TUBA, Erol Rabia, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - TR Dizin - Özgün Makale - GIDA/THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD23044 2023
GIDA KAYNAKLI PATOJEN ESCHERICHIA COLI O157:H7’YE KARŞI ETKİLİ BAKTERİYOFAJLAR SAKİN TUBA,URGANCI NİDA NUR,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD 2020
title Identification and characterization of lytic bacteriophages specific to foodborne pathogenic iEscherichia coli/i O157:H7/title YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,AKÇELİK MUSTAFA,AKÇELİK NEFİSE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Science and Technology International 2020
Characterization of SE-P3, P16, P37, and P47 bacteriophages infecting Salmonella Enteritidis YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,AKÇELİK MUSTAFA,AKÇELİK NEFİSE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Basic Microbiology - Doi: 10.1002/jobm.201900102 2019
Isolation of Anti-Escherichia coli O157:H7 Bacteriophages and Determination of Their Host Ranges YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,Çoban Fatma Uluslararası - Hakemli - DOAJ, CiteFactor, ULAKBİBİM, TR Dizini - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology 2018
Isolation Of Lytic Bacteriophages Infecting Salmonella Typhimurium and Salmonella Enteritidis YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,Çoban Fatma Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Acta Biologica Hungarica - Doi: 10.1556/018.68.2018.3.10 2018
Inhibitory Effect of Lactococcin BZ against Listeria innocua and Indigenous Microbiota of Fresh Beef Meat YILDIRIM ZELİHA,YERLİKAYA SABİRE,ÖNCÜL NİLGÜN,SAKİN TUBA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY - Doi: 10.17113/ft b.54.03.16.4373 2016
Bildiriler
Lactobacillus plantarum HP1’in probiyotik özelliklerinin belirlenmesi Tabrızı Bahareh Rezaeian, SAKİN ŞAHİN TUBA, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (23.06.2022 - ) - IV. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Characterization of SEnt-P6 Phage InfectingSalmonella Enteritidis URGANCI NİDA NUR,YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA Uluslararası - Özet bildiri - (08.11.2019 - 10.11.2019) - 1.st International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Escherichia coli O157:H7’nin Sütte Gelişimi Üzerine Eco-Fajlarının Etkisi TAŞ BİLGER,SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (17.06.2019 - 18.06.2019) - Uluslararası Türk Dünyası Fen ve Mühendislik Kongresi
Salmonella Enteritidis’i Enfekte Eden SE-P5 FajınınKarakterizasyonu URGANCI NİDA NUR,SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (17.06.2019 - 18.06.2019) - Uluslararası Türk Dünyası Fen ve Mühendislik Kongresi
Isolation of bacteriophages infecting Salmonella Enteritidis, a causative agent of Salmonellosis YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,ÇOBAN FATMA Uluslararası - - (10.10.2018 - 12.10.2018) - The 3rd International Congress on Food Technology
Characterization of S.Ent-phages infecting Salmonella Enteritidis YILDIRIM ZELİHA,AKÇELİK MUSTAFA,AKÇELİK NEFİSE,SAKİN TUBA Uluslararası - - (10.10.2018 - 12.10.2018) - The 3rd International Congress on Food Technology
Isolation Escherichia coli 157:H7 bacteriophages from different water sources and wastewaters SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - - (09.05.2018 - 12.05.2018) - International Poultry Science Congress of WPSA’2018
Isolation of lytic bacteriophages being capable of infecting Salmonella Typhimurium, YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,ÇOBAN FATMA Uluslararası - - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
Antimicrobial effect of vinegar, thyme water and Eco-P5 bacteriophage against Escherichia coli O157:H7 in lettuce SAKİN TUBA,EROL RABİA,ERDİNÇ MELİKE,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
Isolation of lytic bacteriophages infecting Escherichia coli O157:H7 YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,ÇOBAN FATMA Uluslararası - - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
Characterization of Eco-phages infecting E. coli O157:H7 YILDIRIM ZELİHA,AKÇELİK MUSTAFA,AKÇELİK NEFİSE,SAKİN TUBA Uluslararası - - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
Antilisterial effect of Lactococcus lactis spp. lactis BZ against Listeria monocytogenes in raw beef meat SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA,DEMİR ÖZER EZGİ Uluslararası - - (01.10.2015 - 04.10.2015) - 3rd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Application of Lactococcus lactis spp. lactis BZ as a bioprotective culture in raw beef meat SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA,DEMİR ÖZER EZGİ Uluslararası - - (01.10.2015 - 04.10.2015) - 3rd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Inhibitory activity of Lactococcus lactis spp. lactis BZ in raw beef meat against Escherichia coli O157:H7 SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA,DEMİR ÖZER EZGİ Uluslararası - - (01.10.2015 - 04.10.2015) - 3rd Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Biyokoruma Tekniğinin Kırmızı Et Endüstrisinde Uygulanabilirliği SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - - (28.04.2015 - 30.04.2015) - İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Benzoic acid as a natural compound in milk and milk products DEMİR ÖZER EZGİ,SAKİN TUBA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - - (05.11.2014 - 07.11.2014) - The 2ndInternational Congress on Food Technology
Enterocins and their application in food industry SAKİN TUBA,DEMİR ÖZER EZGİ,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - - (05.11.2014 - 07.11.2014) - The 2ndInternational Congress on Food Technology
Biyokoruma Tekniğinin Gıda Endüstrisinde Uygulanabilirliği YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,YILDIRIM METİN Ulusal - - (23.10.2014 - 24.10.2014) - II.KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu
Siyah Pirinç ve Fonksiyonel Özellikleri SAKİN TUBA,ÖMEROĞLU MUSTAFA,ANIL MÜNİR Ulusal - - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Kitap
Fonksiyonel Beslenme YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,SAKİN TUBA Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Mikrobiyal Gıda Zehirlenmeleri- Bakteri Kaynaklılar - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:SidaşYayınları - Basım Sayısı:1 - ISBN:9786055267315 2016