Eğitim Bilgileri
Yüksek Lisans NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Sürdürülebilir gastronomi kapsamında Türk aşçıların yapay yiyeceklere bakış açısı 2021-2024
Önlisans ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ/SOSYAL HİZMET VE DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ/SOSYAL HİZMETLER PR. (AÇIKÖĞRETİM)/ 2014-2018
Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (M.T.O.K.)/ 2010-2014
Akademik Unvanlar
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. 2019-
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. 2017-2019
Projeler
Avrupa Birliği Tamamlandı Project ”Haskovo and Edirne - Culturel an Historical Destinations” (20.03.2017-30.05.2018)
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı İkinci Şansım Gastronomi (13.07.2020-08.09.2021)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Eğitim Mutfağı (09.03.2018-09.07.2019)
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı Yemek Bir Sanatsa Bende Bir Sanatkarım (01.10.2019-26.01.2020)
Kalkınma Bakanlığı Tamamlandı Şerbet-i Fünun (01.08.2018-11.12.2019)
TÜBİTAK PROJESİ Devam Ediyor Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Yöresel Niğde Ekmeklerinin Tespitinin Yapılması ve Literatüre Kazandırılması (01.04.2025-)
İdari Görevler
Bölüm Başkan Yardımcısı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2019-
Ödüller
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ 4. AR-GE PROJE PAZARI VE TANITIM GÜNLERİ ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Üniversite, TÜRKİYE 2025
Makaleler
The Perspective of Turkish Chefs on Artificial Foods in the Context of Sustainable Gastronomy ÖZMEN ŞİNASİ,DENİZ GAYE Uluslararası - Hakemli - Directory of Open Access Journals (DOAJ) - Özgün Makale - International Journal of Gastronomy Research - Doi: 10.56479/ijgr-64 2025
Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürünlerin Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanımı: Niğde İli Örneği ÖZMEN ŞİNASİ,DENİZ GAYE Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi - Doi: 10.32572/guntad.1513414 2024
Bildiriler
Niğde Mutfak Kültüründe Alay Ekmeği: Etnogastronomik Bir Araştırma ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Özet bildiri - (24.04.2025 - 25.04.2025) - Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Araştırmaları Kongresi
Mutfak ve Kültürel Etkileşim: Niğde’nin Altay Köyü’ndeki Kazak Türklerinin Mutfak Kültürü KOÇ HALİL İBRAHİM,ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Tam metin bildiri - (10.02.2025 - 15.02.2025) - II. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI GENÇ AKADEMİSYENLER KONGRESİ
Niğde Yöresel Mutfağına Yeni Bir Lezzet Kazandırma: Niğde Patatesi Lokumu ÖZMEN ŞİNASİ,ÇETİN BETÜL,ÖLMEZ MEVLÜT Uluslararası - Tam metin bildiri - (02.09.2020 - 05.09.2020) - MTCON 2020 KITALARARASI TURİZM YÖNETİMİ KONFERANSI
GASTRONOMİ ALANINDA İNOVATİF GELİŞMELER ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Tam metin bildiri - (07.11.2019 - 09.11.2019) - Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi 2019, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM AÇISINDAN GELENEKSEL BİR İÇECEK: HARDALİYE ÖZMEN ŞİNASİ,ÇEVİK ALPER Uluslararası - Tam metin bildiri - (22.11.2018 - 23.11.2018) - THE INTERNATIONAL SUSTAINABLE TOURISM ANDENVIRONMENT PROTECTION CONFERENCE
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESELDEĞERLERDEN ÜRÜN OLUŞTURMA: HARDALİYE SOSLU TRAKYA PİZZASI ÖRNEĞİ ÇEVİK ALPER,İŞÇİMEN BURAK,ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Tam metin bildiri - (22.11.2018 - 23.11.2018) - THE INTERNATIONAL SUSTAINABLE TOURISM ANDENVIRONMENT PROTECTION CONFERENCE
Kitap
Türkiye Lezzet Rotaları ÖZMEN ŞİNASİ, ALGAN ÖZKÖK GÜLÇİN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Yozgat Mutfağı - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Detay Yayınevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:888 - ISBN:978-605-254-509-6 - (Bölüm Sayfaları:555 - 56) 2021
Türkiye Lezzet Rotaları ALGAN ÖZKÖK GÜLÇİN, ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Sivas Mutfağı - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Detay Yayınevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:888 - ISBN:978-605-254-509-6 - (Bölüm Sayfaları:544 - 554) 2021
Geleceğe Miras Niğde Mutfağı ÖZMEN ŞİNASİ, ÖLMEZ MEVLÜT Ulusal - Kitap Tümü - - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Niğde Belediyesi Kültür Yayınları - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:216 - ISBN:978-625-00-0539-2 2022
GASTRONOMI VE MUTFAK SANATLARI -TEMEL KAVRAMLAR VE GÜNCEL KONULAR ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:GÜNCEL GASTRONOMİ AKIMLARI - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:EĞİTİM YAYINEVİ - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:350 - ISBN:978-625-6489-44-8 - (Bölüm Sayfaları:103 - 128) 2023