Eğitim Bilgileri
Yüksek Lisans NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Sürdürülebilir gastronomi kapsamında Türk aşçıların yapay yiyeceklere bakış açısı 2021-2024
Önlisans ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ/SOSYAL HİZMET VE DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ/SOSYAL HİZMETLER PR. (AÇIKÖĞRETİM)/ 2014-2018
Lisans GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (M.T.O.K.)/ 2010-2014
Akademik Unvanlar
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. 2019-
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. 2017-2019
Projeler
Avrupa Birliği Tamamlandı Project ”Haskovo and Edirne - Culturel an Historical Destinations” (20.03.2017-30.05.2018)
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı İkinci Şansım Gastronomi (13.07.2020-08.09.2021)
ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Eğitim Mutfağı (09.03.2018-09.07.2019)
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı Yemek Bir Sanatsa Bende Bir Sanatkarım (01.10.2019-26.01.2020)
Kalkınma Bakanlığı Tamamlandı Şerbet-i Fünun (01.08.2018-11.12.2019)
İdari Görevler
Bölüm Başkan Yardımcısı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2019-
Bildiriler
NİĞDE YÖRESEL MUTFAĞINA YENİ BİR LEZZET KAZANDIRMA: NİĞDE PATATESİ LOKUMU ÖZMEN ŞİNASİ,ÇETİN BETÜL,ÖLMEZ MEVLÜT Uluslararası - Tam metin bildiri - (02.09.2020 - 05.09.2020) - MTCON 2020 KITALARARASI TURİZM YÖNETİMİ KONFERANSI
GASTRONOMİ ALANINDA İNOVATİF GELİŞMELER ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Tam metin bildiri - (07.11.2019 - 09.11.2019) - Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi 2019, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM AÇISINDAN GELENEKSEL BİR İÇECEK: HARDALİYE ÖZMEN ŞİNASİ,ÇEVİK ALPER Uluslararası - Tam metin bildiri - (22.11.2018 - 23.11.2018) - THE INTERNATIONAL SUSTAINABLE TOURISM ANDENVIRONMENT PROTECTION CONFERENCE
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KAPSAMINDA COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESELDEĞERLERDEN ÜRÜN OLUŞTURMA: HARDALİYE SOSLU TRAKYA PİZZASI ÖRNEĞİ ÇEVİK ALPER,İŞÇİMEN BURAK,ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Tam metin bildiri - (22.11.2018 - 23.11.2018) - THE INTERNATIONAL SUSTAINABLE TOURISM ANDENVIRONMENT PROTECTION CONFERENCE
Kitap
Geleceğe Miras Niğde Mutfağı ÖZMEN ŞİNASİ, ÖLMEZ MEVLÜT Ulusal - Kitap Tümü - - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Niğde Belediyesi Kültür Yayınları - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:216 - ISBN:978-625-00-0539-2 2022
GASTRONOMI VE MUTFAK SANATLARI -TEMEL KAVRAMLAR VE GÜNCEL KONULAR ÖZMEN ŞİNASİ Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:GÜNCEL GASTRONOMİ AKIMLARI - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:EĞİTİM YAYINEVİ - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:350 - ISBN:978-625-6489-44-8 - (Bölüm Sayfaları:103 - 128) 2023
Türkiye Lezzet Rotaları ÖZMEN ŞİNASİ, ALGAN ÖZKÖK GÜLÇİN Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Yozgat Mutfağı - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Detay Yayınevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:888 - ISBN:978-605-254-509-6 - (Bölüm Sayfaları:555 - 56) 2021
Türkiye Lezzet Rotaları ALGAN ÖZKÖK GÜLÇİN, ÖZMEN ŞİNASİ Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Sivas Mutfağı - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Detay Yayınevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:888 - ISBN:978-605-254-509-6 - (Bölüm Sayfaları:544 - 554) 2021