Eğitim Bilgileri
Doktora MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME VE DİYETETİK ANABİLİM DALI/ Tez adı : Campylobacter jejuni inhibisyonunda minimum ögenol konsantrasyonunun tespit edilerek gıda güvenliği açısından incelenmesi 2018-2022
Yüksek Lisans ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BESLENME VE DİYETETİK (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Diyabetik ratlarda zeytin yaprağı ekstresinin glisemik, kolesterolemik ve antioksidan özelliklerinin incelenmesi 2016-2018
Lisans HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/ 2012-2014
Lisans TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/ 2010-2012
Akademik Unvanlar
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/DİYETETİK ANABİLİM DALI 2024-
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/DİYETETİK ANABİLİM DALI 2020-2024
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME VE DİYETETİK ANABİLİM DALI 2016-2020
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Diyabetik ratlarda zeytin yaprağı ekstresinin glisemik, kolesterolemik ve antioksidan etkisi (10.03.2107-02.03.2018)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Campylobacter jejuni İnhibisyonunda Minimum Ögenol Konsantrasyonunun Tespit Edilerek Gıda Güvenliği Açısından İncelenmesi (06.11.2021-06.08.2022)
Ödüller
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2024
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2024
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2023
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2023
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2022
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2022
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2021
Makaleler
The Bidirectional Association between Internet Use, Sleep Quality and Eating Behavior: A Cross-Sectional Study in Northwestern Thrace Region in Türkiye GÜRBÜZ MURAT,BAYRAM HATİCE MERVE Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of the American Nutrition Association - Doi: 10.1080/27697061.2024.2399845 2024
Monitoring Trends in Packaged Food Supply for Added Sugar and Sweeteners: Are We Jumping out of the Frying Pan into the Fire? GÜRBÜZ MURAT,Demirel Selinay,Aykut Miray Nur,Erdoğan Esma Nur,Balcı Beyza,Özaslan Gözde Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: 10.24925/turjaf.v12i8.1457-1466.6791 2024
Determination of hydroxymethylfurfural and malondialdehyde amounts in various instant coffees commonly sold in Türkiye GÜRBÜZ MURAT,EDE ÇİNTESUN ELİF,Demir Büşra,Beceren Yavuz,UĞUR HALİME,ÇATAK JALE,YAMAN MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Microchemical Journal - Doi: 10.1016/j.microc.2024.110857 2024
The antimicrobial effect of eugenol against Campylobacter jejuni on experimental raw chicken breast meat model GÜRBÜZ MURAT,ERCAN AYDAN,OMURTAG KORKMAZ BURCU İREM Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Safety - Doi: 10.1111/jfs.13104 2024
An Updated View of the Effect of Probiotic Supplement on Sports Performance: A Detailed Review Aykut Miray Nur,Erdoğan Esma Nur,ÇELİK MENŞURE NUR,GÜRBÜZ MURAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Current Nutrition Reports - Doi: 10.1007/s13668-024-00527-x 2024
Association between breakfast consumption, breakfast quality, mental health and quality of life in Turkish adolescents: A high school‐based cross‐sectional study GÜRBÜZ MURAT,BAYRAM HATİCE MERVE,Karayel Nazmiye,Türker Zeynep,Şahin Şeyma,İçer Serap Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Nutrition Bulletin - Doi: 10.1111/nbu.12668 2024
The role of native vitamin D treatment in the clinical assessment of osteoporosis in patients with chronic kidney disease Demirel Selinay,GÜRBÜZ MURAT Uluslararası - Hakemli - Scopus - Derleme Makale - Ukrainian Journal of Nephrology and Dialysis - Doi: 10.31450/ukrjnd.1(81).2024.09 2023
Association between neutrophil to lymphocyte ratio, handgrip strength and nutritional status in geriatric patients Epçaçan Elif, Gönül İdil, BAYRAM HATİCE MERVE, GÜRBÜZ MURAT Uluslararası - Hakemli - Emergin Source Citation Index - Özgün Makale - Emerald - Doi: 10.1108/NFS-10-2022-0343 2023
Vitamin C bioaccessibility of commercially available dietary supplements: Quantity vs efficiency, does it matter? Tuna Begüm Hatice, GÜRBÜZ MURAT, UĞUR HALİME, ÇATAK JALE, YAMAN MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Elsevier BV - Doi: 10.1016/j.jfca.2023.105558 2023
Assessment of in vitro bioaccessibility of pyridoxal, pyridoxine and pyridoxamine forms of vitamin B6 in various vegetables GÜRBÜZ MURAT, ÇATAK JALE, UĞUR HALİME, Demir Büşra, Beceren Yavuz, YAMAN MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food and Nutrition Research 2023
Does eugenol have potential as an anti-campylobacter and antioxidant compound in the food industry and clinical settings? GÜRBÜZ MURAT, OMURTAG KORKMAZ BURCU İREM, KORKMAZ SEROL Uluslararası - Hakemli - Scopus - Özgün Makale - Acta Pharmaceutica Sciencia - Doi: 10.23893/1307-2080.APS6027 2022
Understanding the role of vitamin A and its precursors in the immune system GÜRBÜZ MURAT, AKTAÇ ŞULE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Derleme Makale - Nutrition Clinique et Métabolisme - Doi: 10.1016/j.nupar.2021.10.002 2022
In vitro bioaccessibility of vitamins B-1, B-2, and B-3 from various vegetables Demir Büşra, GÜRBÜZ MURAT, ÇATAK JALE, UĞUR HALİME, DUMAN ERMAN, Beceren Yavuz, YAMAN MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - FOOD CHEMISTRY - Doi: 10.1016/j.foodchem.2022.133944 2022
In vitro bioaccessibilities of vitamin C in baby biscuits prepared with or without UHT cow's milk Beceren Yavuz, GÜRBÜZ MURAT, ÇATAK JALE, Demir Büşra, UĞUR HALİME, YAMAN MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS - Doi: 10.1016/j.jfca.2022.104706 2022
The anti-campylobacter activity of eugenol and its potential for poultry meat safety: A review GÜRBÜZ MURAT, OMURTAG KORKMAZ BURCU İREM Uluslararası - Hakemli - SCI - Derleme Makale - Food Chemistry 2022
The bioaccessibility of water-soluble vitamins: A review Yaman Mustafa, ÇATAK JALE, Uğur Halime, GÜRBÜZ MURAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Derleme Makale - Trends in Food Science & Technology - Doi: 10.1016/j.tifs.2021.01.056 2021
Antidiabetic effect of olive leaf extract on streptozotocin-induced diabetes mellitus in experimental animals GÜRBÜZ MURAT, ÖĞÜT SERDAL Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Nutrición Hospitalaria - Doi: 10.20960/nh.03051 2020
Is Obesity a Risk Factor in COVID-19 Pandemic? GÜRBÜZ MURAT, TEVFİKOĞLU PEHLİVAN LEYLA Ulusal - Hakemli - Index Copernicus - Derleme Makale - Turkiye Klinikleri Journal of Health Sciences - Doi: 10.5336/healthsci.2020-75675 2020
Minerals and Diabetes Mellitus GÜRBÜZ MURAT, ÇELİK MENŞURE NUR Ulusal - Hakemli - EBSCO - Derleme Makale - Turkiye Klinikleri Journal of Internal Medicine - Doi: 10.5336/intermed.2018-64388 2019
Contribution of Iron Homeostasis to Immune System GÜRBÜZ MURAT, AKTAÇ ŞULE Ulusal - Hakemli - EBSCO - Derleme Makale - Turkiye Klinikleri Journal of Internal Medicine - Doi: 10.5336/intermed.2019-64850 2019
Malnourishment in the overweight and obese elderly ÖZKAYA İSMAİL, GÜRBÜZ MURAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Nutrición Hospitalaria - Doi: 10.20960/nh.02062 2018
Potential Health Benefits of Olive Leaf GÜRBÜZ MURAT, ÖĞÜT SERDAL Ulusal - Hakemli - Index Copernicus - Derleme Makale - Turkiye Klinikleri Journal of Health Sciences - Doi: 10.5336/healthsci.2017-58346 2018
Celastrol and its Potential Health Benefits GÜRBÜZ MURAT Ulusal - Hakemli - EBSCO - Derleme Makale - Journal of Literature Pharmacy Sciences - Doi: 10.5336/pharmsci.2017-58590 2018
Bildiriler
Investigation Of Poultry Meat Safety By Determining The Minimum Eugenol Concentration Against Campylobacter Jejuni GÜRBÜZ MURAT, OMURTAG KORKMAZ BURCU İREM Uluslararası - Tam metin bildiri - (06.05.2022 - 08.05.2022) - INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS
Evaluation of slow food perception in Vize and Babaeski. ÇAKIR MUHAMMET ALİ,KALKUZ ŞEYMA,GÜRBÜZ MURAT Uluslararası - Özet bildiri - (23.11.2017 - 25.11.2017) - Trakya Üniversiteler Birliği I. Uluslararsı Sağlık Bilimleri Kongresi
Determination of Body Composition and Obesity Status of Kırklareli University Students ÇAKIR MUHAMMET ALİ,GÜRBÜZ MURAT,KALKUZ ŞEYMA Uluslararası - Özet bildiri - (23.11.2017 - 25.11.2017) - Trakya Üniversiteler Birliği I. Uluslarlarası Sağlık Bilimleri Kongresi
Kitap
Sağlık Bilimleri İçin Biyokimya GÜRBÜZ MURAT Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Enzimler - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Kongre Kitabevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:156 - ISBN:978-605-65767-8-2 2016