Eğitim Bilgileri
Yüksek Lisans NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/ 2018-2021
Lisans NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR./ 2014-2017
Akademik Unvanlar
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/AŞÇILIK PR. 2020-
Projeler
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Doğamda Matematik Var 2 (05.09.2022-10.09.2022)
İdari Görevler
Bölüm Başkan Yardımcısı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2024-
Makaleler
Yöresel Yiyecek ve İçeceklerin Gastronomi Turizmine Etkileri: Niğde İli Örneği ÖLMEZ MEVLÜT, İLHAN İBRAHİM Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Journal of Tourism and Gastronomy Studies - Doi: 10.21325/jotags.2022.1089 2022
Bildiriler
NİĞDE YÖRESEL MUTFAĞINA YENİ BİR LEZZET KAZANDIRMA: NİĞDE PATATESİ LOKUMU ÖZMEN ŞİNASİ,ÇETİN BETÜL,ÖLMEZ MEVLÜT Uluslararası - Tam metin bildiri - (02.09.2020 - 05.09.2020) - MTCON 2020 KITALARARASI TURİZM YÖNETİMİ KONFERANSI
Kitap
Geleceğe Miras Niğde Mutfağı ÖLMEZ MEVLÜT, ÖZMEN ŞİNASİ Ulusal - Kitap Tümü - - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Niğde Belediyesi Kültür Yayınları - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:216 - ISBN:978-625-00-0539-2 2022
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Temel Kavramlar ve Güncel Konular ÖLMEZ MEVLÜT Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Gastronomik Sunum Teknikleri - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Eğitim Yayınevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:350 - ISBN:978-625-6488-44-8 - (Bölüm Sayfaları:239 - 265) 2023