Effects of hydrolysis degree on the functional properties of hydrolysates from sour cherry kernel protein concentrate
YILDIRIM METİN, CİNGÖZ ALİ
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Emerging, SCOPUS -
Özgün Makale - Foods and Raw Materials
- Doi: 10.21603/2308-4057-2023-2-565
|
2023
|
Development and characterization of sustainable active pectin films: The role of choline chloride/glycerol-based natural deep eutectic solvent and lavender extracts
ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Elsevier BV
- Doi: 10.1016/j.heliyon.2023.e21756
|
2023
|
Physico-chemical and microbiological changes occurring in Kuru Kaymak (a traditional dairy product in Turkey) during storage
DEMİR ÖZER EZGİ, YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI Emerging -
Özgün Makale - Indian Journal of Dairy Science
- Doi: 10.33785/IJDS.2022.v75i01.009
|
2022
|
Sivas İlindeki Bazı Süt İşletmelerine Gelen Sütlerin Ağır Metal İçeriklerinin Belirlenmesi.
BEYKAYA MEHMET,YILDIRIM ZELİHA,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
|
2019
|
Effect of pH on protein extraction from sour cherry kernels and functional properties of resulting protein concentrate
ÇELİK MEHTAP,GÜZEL MELİH,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology
- Doi: 10.1007/s13197-019-03785-8
|
2019
|
Effect of pH on Protein Extraction from Mahaleb Kernels and Functional Properties of Resulting Protein Concentrate
GÜZEL MELİH,ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - International Journal of Food Engineering
- Doi: 10.1515/ijfe-2018-0388
|
2019
|
Tulum Peynirinin Toplam Karbonil Madde İçeriği ile Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri”
ERCEYES ÖZGÜR,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Journal of Animal Science and Products
|
2018
|
Amigdalin ve Özellikleri
ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Derleme Makale - Ömer Halisdemir Üniveristesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
|
2017
|
Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fizikokimyasal ve MikrobiyolojikÖzelliklerinin Belirlenmesi
ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
|
2017
|
Nisinin Modifikasyonu
DEMİR ÖZER EZGİ,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
Sobiad -
Derleme Makale - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
- Doi: 10.29048/makufebed.342554.
|
2017
|
Enterosin KP’nin İnhibitör Aktivitesi Üzerine Sodyum Klorür ve Asitliğin Etkisi
YILDIRIM ZELİHA,İLK YASELİN,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
|
2017
|
Kitosan ve Antimikrobiyal Özellikleri
YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Derleme Makale - Niğde Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
|
2016
|
Aplication of Lactococcin BZ and Enterocin KP against Listeria monocytogenes in Milk as Biyopreservation Agents
YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN,KARABIYIKLI ŞENİZ
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - Acta Alimentaria
- Doi: 10.1556/066.201645.4.4
|
2016
|
Patates Proteinleri
ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Derleme Makale - Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
|
2015
|
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP’nin Yoğurt Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi
ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
|
2015
|
Peynirde Mikotoksinler ve Önemi
YILDIRIM METİN,DEMİR ÖZER EZGİ
Ulusal -
Hakemsiz -
-
Derleme Makale - Ordu’xxda Gıda Güvenliği
|
2014
|
Enterocin HZ produced by a wild Enterococcus faecium strain isolated from a traditional starter free pickled cheese
YILDIRIM ZELİHA,HARUN BİLGİN,İŞLEROĞLU HİLAL,TOKATLI KADER,ŞAHİNGİL DİDEM,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Dairy Research
- Doi: 10.1017/S0022029914000016
|
2014
|
Enterosin KP nin Antibakteriyal Aktivitesi Üzerine Para Hidroksi Benzoik Asit ile Propil Parabenin Sinerjit Etkisi
YILDIRIM ZELİHA,YASELİN İLK,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
DOAJ -
Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
|
2014
|
Inhibitory effect of enterocin KP in combination with sublethal factors on Escherichia coli O157 H7 or Salmonella Typhimurium in BHI broth and UHT milk
YILDIRIM ZELİHA,Yaselin İlk,YILDIRIM METİN,TOKATLI KADER,ÖNCÜL NİLGÜN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Turkish Journal of Biology
|
2014
|
Bazı Gıda ve Besiyeri Bileşenlerinin Enterosin KP nin İnhibitör Aktivitesi Üzerine Etkisi
YILDIRIM ZELİHA,YASELİN İLK,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
FSTA -
Özgün Makale - Akademik Gıda
|
2013
|
Tokat Yöresinde Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
FSTA -
Özgün Makale - Akademik Gıda Dergisi
|
2013
|
Partial characterisation of enterocin KP produced by Enterococcus faecalis KP a cheese isolate
İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI MEHMET,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - International Journal of Dairy Technology
- Doi: 10.1111/j.1471-0307.2011.00723.x
|
2012
|
Mahlep ve mahlep ürünleri
ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Derleme Makale - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,
|
2011
|
Laktoferrinin biyolojik aktivitesi
YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI MEHMET,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
CAB -
Derleme Makale - Akademik Gıda Dergisi
|
2011
|
Characterization of lactococcin BZ produced by Lactococcus lactis subsplactis BZ isolated from boza
ŞAHİNGİL DİDEM,İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,AKÇELİK MUSTAFA,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY
- Doi: 10.3906/biy-0906-48
|
2011
|
Süt serum proteinleri ve türevlerinin biyoaktif nitelikleri
GÜR FİLİZ,GÜZEL MELİH,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
FSTA -
Derleme Makale - Akademik Gıda Dergisi
|
2010
|
CHANGES IN Pb Cd Fe Cu AND Zn LEVELS DURING THE PRODUCTION OF KAŞAR CHEESE
YÜZBAŞI NURAY,EMEL SEZGİN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Quality
- Doi: 10.1111/j.1745-4557.2007.00167.x
|
2009
|
Genetic variants of lactoglobulin s1 casein and casein of milk in East Anatolian Red Cattle Breed
ULUTAŞ ZAFER,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Asian Journal of Chemistry
|
2009
|
Enterokoklar Biyokimyasal fizyolojik ve fonksiyonel özellikleri ile patojenitesi
İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,YASELİN DEMİRPENÇE,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
FSTA -
Özgün Makale - Akademik Gıda Dergisi
|
2008
|
Yöresel peynirden antimikrobiyal aktiviteye sahip laktik asit bakterisinin izolasyonu ve tanısı
İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisİ
|
2008
|
The effects of dietary L carnitine supplementation on semen traits reproductive parameters and testicular histology of Japanese quailbreeders
SARICA ŞENAY,ÇÖRDÜK MUZAFFER,SUİÇMEZ MENDERES,YILDIRIM METİN,KILINÇ KÜRŞAD
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - JOURNAL OF APPLIED POULTRY RESEARCH
|
2007
|
EFFECTS OF BIFIDOCIN B AND LACTOCOCCIN R ON THE GROWTH OF LISTERIA MONOCYTOGENES AND BACILLUS CEREUS ON STERILE CHICKEN BREAST
YILDIRIM ZELIHA, YILDIRIM METIN, JOHNSON MICHAEL G.
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - Journal of Food Safety
- Doi: 10.1111/j.1745-4565.2007.00088.x
|
2007
|
Properties of Kashar cheese coated with casein as a carrier of natamycin
YILDIRIM METİN,FEYZA GÜLEÇ,BAYRAM MUSTAFA,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
|
2006
|
Fonksiyonel bir gıda olarak keten tohumu
İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Derleme Makale - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
|
2005
|
Mode of action of lactococcin R produced byLactococcus lactis R
YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,M G JOHNSON
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Nahrung/Food
- Doi: 10.1002/food.200300404
|
2004
|
Survey of lead cadmium iron copper and zinc in Kasar cheese
YÜZBAŞI NURAY,SEZGİN EMEL,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food Additives and Contaminants
- Doi: 10.1080/0265203031000094654
|
2003
|
Use of retentate powder in the production of white brined cheese by the direct recombination system 2 Effect of different protein levels onthe rheological properties
Avsar YK , Yildirim Z , Yildirim M
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
|
2002
|
Factors affecting the adsorption of buchnericin LB a bacteriocin produced by Lactocobacillus buchneri
YILDIRIM ZELİHA,AVŞAR YAHYA KEMAL,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Microbiological Research
- Doi: 10.1078/0944-5013-00134
|
2002
|
Purification of Buchnericin LB produced by Lactobacillus buchneri LB
YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Turkish Journal of Biology
|
2001
|
Characterization of Buchnericin LB produced by Lactobacillus buchneri LB
YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Turkish Jorunal of Biology
|
2001
|
Use of retentate powder in the production of white brined cheese by thedirect recombination system 1 Effect of different protein levels anthe ripening behaviour
Avsar YK , Yildirim M , Yildirim Z
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
|
2001
|
Effects of some technological processes and storage conditions on the contents of vitamins A and E in butter
Gokturk SG, Sezgin E, Yildirim Z, Yildirim M
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
|
2001
|
Purification and determination of amino acid sequence of Lactococcin R produced by Lactococcus lactis R
YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,DEBI WINTERS,JOHNSON MG
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Biyoteknoloji Dergisi
|
2000
|
Properties of films produced by cross linking whey proteins and 11S globulin using transglutaminase catalysis
YILDIRIM METİN,NAVAM S HETTIARCHCHY
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Science
|
1998
|
Composition and functional properties of an unusual proteinaceous fibrous material from cucumber fermentation
Hettiarachchy NS, Yildirim M, Buescher RW
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - J. of Agric. Food Chem.
|
1998
|
Properties of cast films from pickle fermentation brine protein
Yildirim M, Hettiarachchy NS
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - J. of Agric. Food Chem.
|
1998
|
Biopolymers Produced by Cross linking Soybean 11S Globulin with Whey Proteins using Transglutaminase
YILDIRIM METİN,NAVAM S HETTIARACHCHY
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Science
- Doi: 10.1111/j.1365-2621.1997.tb03983.x
|
1997
|
Properties of Biopolymers from Cross linking Whey Protein Isolate and Soybean 11S Globulin
YILDIRIM METİN,HETTIARACHCHY NAVAM,KALAPATHY URARTU
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Science
- Doi: 10.1111/j.1365-2621.1996.tb10945.x
|
1996
|
Hidrojen peroksitle korunmuş sütlerin bu sütlerden elde edilen teleme Beyaz peynir ve peyniraltı sularının psikrofilik ve termofilik bakteri içeriğinde meydana gelen değişimler
TÜMER URAZ,YILDIRIM METİN,RENGİN MANAV
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Tr. J. of Agriculture and Forestry
|
1995
|
Hidrojen peroksitle korunmuş sütlerin ve bu sütlerden elde edilen peyniraltı sularının bazı nitelikleri üzerinde araştırmalar
TÜMER URAZ,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Tr. J. of Agriculture and Forestry, 1
|
1995
|
Süt endüstrisinde laktonlardan yararlanma olanakları
TÜMER URAZ,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Derleme Makale - Gıda
|
1994
|
Kaşar peyniri üretiminde starter kültür kullanımı üzerinde araştırmalar
HALKMAN ABDULKADİR,ATİLLA YETİŞMEYEN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA,ZÜBEYDE HALKMAN,ADNAN ÇAVUŞ
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Tr. J.of Agriculture and Forestry
|
1994
|
Hidrojen peroksitle korunmuş sütlerden elde edilen Beyaz peynirlerin bazı kimyasal nitelikleri üzerinde araştırmalar
TÜMER URAZ,YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Tr. J. of Agriculture and Forestry,
|
1993
|
Set ve süzme yoğurtların depolama sürecindeki tat aroma değişimi üzerine asitlik gelişimi lipoliz oksidasyon ve proteoliz in etkisinces
ATAMER METİN,YILDIRIM METİN,DAĞLIOĞLU ORHAN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences
|
1993
|
Einfuß der verschiedenen saurewecker auf eigenschaften des Kascharkase
Yetismeyen A, Yildirim M, Yildirim Z
Uluslararası -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Lebensmittelindustrie und Milchwirtschaft
|
1993
|
Farklı basınçlarda uygulanan homojenizasyon işleminin set yoğurtların bazı nitelikleri üzerine etkisi II Serbest yağ asitleri içeriğine etkisi
ATAMER METİN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gıda
|
1992
|
Farklı basınçlarda uygulanan homojenizasyon işleminin set yoğurtların bazı nitelikleri üzerine etkisi I Pıhtı stabilitesine etkisi
ATAMER METİN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gıda
|
1992
|
Torba yoğurdu üretiminde kurumadde ve bileşenlerinin torba da tutulma ve serum daki kayıpları üzerinde bir araştırma
ATAMER METİN,YETİŞEMEYEN ATİLLA,ERKAN ERGÜL,DAĞLIOĞLU ORHAN,YILDIRIM METİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gıda
|
1990
|