Eğitim Bilgileri
Doktora University of Arkansas at Fayetteville Dale Bumpers College of Agricultural, Food and Life Sciences/Food Science Tez adı : New biopolymers by cross-linking whey protein isolate and soybean 11S globulin: Preparation and properties 1994-1998
Yüksek Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Hidrojen peroksit ile korunmuş sütlerden yapılan beyaz peynirlerin bazı fiziksel ve kimyasal nitelikleri üzerinde araştırmalar 1987-1991
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ/SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ PR./ 1983-1987
Akademik Unvanlar
PROFESÖR NİĞDE ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-
PROFESÖR GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2010-2012
PROFESÖR GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2006-2010
DOÇENT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2001-2006
DOÇENT ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2000-2001
YARDIMCI DOÇENT ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1998-2000
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/GİDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1993-1998
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/SÜT TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 1991-1993
Yönetilen Tezler
MERVE BOZAN Yüksek Lisans Kurutulmuş çöven özütü ilave edilen sütten yoğurt üretimi 2023
HANDE YAĞMUR HALAÇ Yüksek Lisans Enterococcus feacalis KP'nin Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi 2022
SEMRA VAROL Yüksek Lisans Kazein hidrolizatının tulum peynirinde kullanılması 2019
EZGİ DEMİR ÖZER Doktora Dietil pirokarbonat, homosistein tiyolakton ve metilglioksal ile modifiye edilen nisinin özellikleri 2018
LEYLA ÖMEROĞLU Yüksek Lisans Kazein hidrolizatlarının işlevsel özellikleri 2018
FATMA ÇOBAN Yüksek Lisans Kurutulmuş kefir danesi ilave edilen sütten yoğurt üretimi 2017
ALİ CİNGÖZ Yüksek Lisans Hidrolize vişne çekirdeği içi protein konsantrelerinin bazı kimyasal ve fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi 2012
FİLİZ GÜR Yüksek Lisans Tokat'ta satışa sunulan yoğurtların bazı niteliklerinin belirlenmesi 2012
MEHTAP GEDİK Yüksek Lisans Vişne çekirdeği içinden üretilen protein konsantresinin bazı kimyasal ve fonksiyonel özellikleri 2011
MELİH GÜZEL Yüksek Lisans Mahlep çekirdeği içinden üretilen protein konsantresinin bazı kimyasal ve fonksiyonel özellikleri 2011
BURCU TEMÜR Yüksek Lisans Tokat'ta satışa sunulan vakum ambalajlı taze kaşar peynirlerinin bazı niteliklerinin belirlenmesi 2011
DERYA TOKSÖZ Yüksek Lisans Keten tohumu protein konsantresinin yoğurdun bazı nitelikleri üzerine etkisi 2010
ENGİN ELDİVENCİ Yüksek Lisans Çökeleğin raf ömrüne natamisinin etkisi 2008
MEHMET TOKATLI Yüksek Lisans Kuşburnu proteinlerinin bazı kimyasal ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi 2007
HAKAN ERİNÇ Yüksek Lisans Tokat yöresinde üretilen çökeleklerin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi 2006
ÖZGÜR ERCEYES Yüksek Lisans Tulum peynirinin tat ve aroması ile toplam karbonil madde içeriği arasındaki ilişkinin belirlenmesi 2005
FEYZA GÜLEÇ UĞURLU Yüksek Lisans Yenilebilir kaplama ile kaplanmış kaşar peynirlerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi 2004
Projeler
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Niğde Üniversitesi Proje Pazarı (28.08.2013-30.09.2013)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Mahlep Çekirdeğinden İzole Edilen Proteince Zengin Ürünün Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerinin İncelenmesi (27.08.2007-22.09.2009)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Dietilpirokarbonat Homosistein Tiyolakton ve Metilglioksal ile Modifiye Edilen Nisinin Özellikleri (27.01.2015-27.01.2018)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Yenilebilir Kaplama ile Kaplanmış Kaşar Peynirlerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi (25.07.2002-15.11.2004)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Tokat ta Satışa Sunulan Yoğurtların Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi (24.08.2010-21.08.2012)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Tokat ta Satışa Sunulan Vakum Ambalajlı Taze Kaşar Peynirlerinin Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi (24.08.2009-30.08.2011)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Kuşburnu Proteinlerinin Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi (22.09.2005-22.08.2007)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Hidrojen Peroksit ile Korunmuş Sütlerden Yapılan Beyaz Peynirlerin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu (22.07.1989-22.08.1991)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Farklı Konsantrasyonlarda Natamisin Katkılı Yenilebilir Kazein ile Kaplanmış Kaşar Peynirlerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi (22.04.2003-29.11.2005)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Yöresel Süt Ürünlerinde Bakteriyosin Üreten Bakterilerin Teşhisi ve Bakteryosinlerinin Fizikokimyasal Antimikrobiyal Özellikleri ile Etki Mekanizmasının Belirlenmesi (19.08.2003-24.08.2006)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Enterococcus feacalis KP’nin Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi (18.12.2022-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Farklı Proteolitik Enzimlerle Hidrolize Edilen Kazeinin Tulum Peyniri Üretiminde Kullanılması (17.10.2019-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Tulum Peynirlerinin Tat ve Aroması İle Toplam Karbonil Madde İçeriği Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi (16.08.2006-20.06.2008)
Kalkınma Bakanlığı Tamamlandı Bakteriyosin Üreten Bakterilerin Belirlenmesi ve Bakteriyosinlerinin Karakterize Edilmesi (15.04.2002-18.11.2006)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Kazein Hidrolizatının Tulum Peyniri Üretiminde Kullanılması (01.09.2018-27.03.2020)
İdari Görevler
Fakülte Kurulu Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2020-2023
MYO/Yüksekokul Müdürü NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2019-2022
Fakülte Kurulu Üyeliği NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2016-2020
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2016-2020
Fakülte Kurulu Üyeliği NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2015-2020
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2015-2020
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2015-2023
Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2013-2013
Rektör Yardımcısı NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2013-2014
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012-2015
Fakülte Kurulu Üyeliği NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012-2014
Bölüm Başkanı NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2012-2014
Bölüm Başkanı GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2010-2012
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2009-2012
Fakülte Kurulu Üyeliği GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2009-2012
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2007-2010
Fakülte Kurulu Üyeliği GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2007-2010
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2007-2008
Fakülte Kurulu Üyeliği GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2007-2008
Bölüm Başkanı GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2006-2010
Enstitü Müdürü GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2006-2010
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2003-2004
Bölüm Başkanı GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2003-2003
Bölüm Başkan Yardımcısı GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ 2002-2003
Bölüm Başkanı ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 1998-1999
Ödüller
YURTDIŞI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENİM BURSU YÜKSEK ÖĞRETİM KURULU Kamu, TÜRKİYE 1993
1998 Yılı En Başarılı Doktora Öğrencisi University of Arkansas Üniversite, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ 1998
Institute of Food Technologists Mid-South Section bursu Institute of Food Technologists Sivil Toplum Kuruluşu, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ 1997
BÖLÜM BİRİNCİLİĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ Üniversite, TÜRKİYE 1987
Makaleler
Effects of hydrolysis degree on the functional properties of hydrolysates from sour cherry kernel protein concentrate YILDIRIM METİN, CİNGÖZ ALİ Uluslararası - Hakemli - SCI-Emerging, SCOPUS - Özgün Makale - Foods and Raw Materials - Doi: 10.21603/2308-4057-2023-2-565 2023
Development and characterization of sustainable active pectin films: The role of choline chloride/glycerol-based natural deep eutectic solvent and lavender extracts ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Elsevier BV - Doi: 10.1016/j.heliyon.2023.e21756 2023
Physico-chemical and microbiological changes occurring in Kuru Kaymak (a traditional dairy product in Turkey) during storage DEMİR ÖZER EZGİ, YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI Emerging - Özgün Makale - Indian Journal of Dairy Science - Doi: 10.33785/IJDS.2022.v75i01.009 2022
Sivas İlindeki Bazı Süt İşletmelerine Gelen Sütlerin Ağır Metal İçeriklerinin Belirlenmesi. BEYKAYA MEHMET,YILDIRIM ZELİHA,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2019
Effect of pH on Protein Extraction from Mahaleb Kernels and Functional Properties of Resulting Protein Concentrate GÜZEL MELİH,ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Food Engineering - Doi: 10.1515/ijfe-2018-0388 2019
Effect of pH on protein extraction from sour cherry kernels and functional properties of resulting protein concentrate ÇELİK MEHTAP,GÜZEL MELİH,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology - Doi: 10.1007/s13197-019-03785-8 2019
Tulum Peynirinin Toplam Karbonil Madde İçeriği ile Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri” ERCEYES ÖZGÜR,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Journal of Animal Science and Products 2018
Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fizikokimyasal ve MikrobiyolojikÖzelliklerinin Belirlenmesi ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2017
Amigdalin ve Özellikleri ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Derleme Makale - Ömer Halisdemir Üniveristesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2017
Nisinin Modifikasyonu DEMİR ÖZER EZGİ,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - Sobiad - Derleme Makale - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - Doi: 10.29048/makufebed.342554. 2017
Enterosin KP’nin İnhibitör Aktivitesi Üzerine Sodyum Klorür ve Asitliğin Etkisi YILDIRIM ZELİHA,İLK YASELİN,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2017
Kitosan ve Antimikrobiyal Özellikleri YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Derleme Makale - Niğde Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2016
Aplication of Lactococcin BZ and Enterocin KP against Listeria monocytogenes in Milk as Biyopreservation Agents YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN,KARABIYIKLI ŞENİZ Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Acta Alimentaria - Doi: 10.1556/066.201645.4.4 2016
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP’nin Yoğurt Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2015
Patates Proteinleri ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Derleme Makale - Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi 2015
Peynirde Mikotoksinler ve Önemi YILDIRIM METİN,DEMİR ÖZER EZGİ Ulusal - Hakemsiz - - Derleme Makale - Ordu’xxda Gıda Güvenliği 2014
Enterocin HZ produced by a wild Enterococcus faecium strain isolated from a traditional starter free pickled cheese YILDIRIM ZELİHA,HARUN BİLGİN,İŞLEROĞLU HİLAL,TOKATLI KADER,ŞAHİNGİL DİDEM,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Dairy Research - Doi: 10.1017/S0022029914000016 2014
Enterosin KP nin Antibakteriyal Aktivitesi Üzerine Para Hidroksi Benzoik Asit ile Propil Parabenin Sinerjit Etkisi YILDIRIM ZELİHA,YASELİN İLK,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - DOAJ - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2014
Inhibitory effect of enterocin KP in combination with sublethal factors on Escherichia coli O157 H7 or Salmonella Typhimurium in BHI broth and UHT milk YILDIRIM ZELİHA,Yaselin İlk,YILDIRIM METİN,TOKATLI KADER,ÖNCÜL NİLGÜN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Biology 2014
Bazı Gıda ve Besiyeri Bileşenlerinin Enterosin KP nin İnhibitör Aktivitesi Üzerine Etkisi YILDIRIM ZELİHA,YASELİN İLK,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - FSTA - Özgün Makale - Akademik Gıda 2013
Tokat Yöresinde Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - FSTA - Özgün Makale - Akademik Gıda Dergisi 2013
Partial characterisation of enterocin KP produced by Enterococcus faecalis KP a cheese isolate İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI MEHMET,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Dairy Technology - Doi: 10.1111/j.1471-0307.2011.00723.x 2012
Mahlep ve mahlep ürünleri ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Derleme Makale - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011
Laktoferrinin biyolojik aktivitesi YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI MEHMET,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - CAB - Derleme Makale - Akademik Gıda Dergisi 2011
Characterization of lactococcin BZ produced by Lactococcus lactis subsplactis BZ isolated from boza ŞAHİNGİL DİDEM,İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,AKÇELİK MUSTAFA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - TURKISH JOURNAL OF BIOLOGY - Doi: 10.3906/biy-0906-48 2011
Süt serum proteinleri ve türevlerinin biyoaktif nitelikleri GÜR FİLİZ,GÜZEL MELİH,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - FSTA - Derleme Makale - Akademik Gıda Dergisi 2010
CHANGES IN Pb Cd Fe Cu AND Zn LEVELS DURING THE PRODUCTION OF KAŞAR CHEESE YÜZBAŞI NURAY,EMEL SEZGİN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Quality - Doi: 10.1111/j.1745-4557.2007.00167.x 2009
Genetic variants of lactoglobulin s1 casein and casein of milk in East Anatolian Red Cattle Breed ULUTAŞ ZAFER,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Asian Journal of Chemistry 2009
Enterokoklar Biyokimyasal fizyolojik ve fonksiyonel özellikleri ile patojenitesi İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,YASELİN DEMİRPENÇE,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - FSTA - Özgün Makale - Akademik Gıda Dergisi 2008
Yöresel peynirden antimikrobiyal aktiviteye sahip laktik asit bakterisinin izolasyonu ve tanısı İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisİ 2008
The effects of dietary L carnitine supplementation on semen traits reproductive parameters and testicular histology of Japanese quailbreeders SARICA ŞENAY,ÇÖRDÜK MUZAFFER,SUİÇMEZ MENDERES,YILDIRIM METİN,KILINÇ KÜRŞAD Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - JOURNAL OF APPLIED POULTRY RESEARCH 2007
EFFECTS OF BIFIDOCIN B AND LACTOCOCCIN R ON THE GROWTH OF LISTERIA MONOCYTOGENES AND BACILLUS CEREUS ON STERILE CHICKEN BREAST YILDIRIM ZELIHA, YILDIRIM METIN, JOHNSON MICHAEL G. Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of Food Safety - Doi: 10.1111/j.1745-4565.2007.00088.x 2007
Properties of Kashar cheese coated with casein as a carrier of natamycin YILDIRIM METİN,FEYZA GÜLEÇ,BAYRAM MUSTAFA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE 2006
Fonksiyonel bir gıda olarak keten tohumu İŞLEROĞLU HİLAL,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Derleme Makale - Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 2005
Mode of action of lactococcin R produced byLactococcus lactis R YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,M G JOHNSON Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Nahrung/Food - Doi: 10.1002/food.200300404 2004
Survey of lead cadmium iron copper and zinc in Kasar cheese YÜZBAŞI NURAY,SEZGİN EMEL,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Additives and Contaminants - Doi: 10.1080/0265203031000094654 2003
Use of retentate powder in the production of white brined cheese by the direct recombination system 2 Effect of different protein levels onthe rheological properties Avsar YK , Yildirim Z , Yildirim M Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 2002
Factors affecting the adsorption of buchnericin LB a bacteriocin produced by Lactocobacillus buchneri YILDIRIM ZELİHA,AVŞAR YAHYA KEMAL,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Microbiological Research - Doi: 10.1078/0944-5013-00134 2002
Purification of Buchnericin LB produced by Lactobacillus buchneri LB YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Biology 2001
Characterization of Buchnericin LB produced by Lactobacillus buchneri LB YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Jorunal of Biology 2001
Use of retentate powder in the production of white brined cheese by thedirect recombination system 1 Effect of different protein levels anthe ripening behaviour Avsar YK , Yildirim M , Yildirim Z Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 2001
Effects of some technological processes and storage conditions on the contents of vitamins A and E in butter Gokturk SG, Sezgin E, Yildirim Z, Yildirim M Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 2001
Purification and determination of amino acid sequence of Lactococcin R produced by Lactococcus lactis R YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,DEBI WINTERS,JOHNSON MG Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Biyoteknoloji Dergisi 2000
Composition and functional properties of an unusual proteinaceous fibrous material from cucumber fermentation Hettiarachchy NS, Yildirim M, Buescher RW Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - J. of Agric. Food Chem. 1998
Properties of cast films from pickle fermentation brine protein Yildirim M, Hettiarachchy NS Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - J. of Agric. Food Chem. 1998
Properties of films produced by cross linking whey proteins and 11S globulin using transglutaminase catalysis YILDIRIM METİN,NAVAM S HETTIARCHCHY Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science 1998
Biopolymers Produced by Cross linking Soybean 11S Globulin with Whey Proteins using Transglutaminase YILDIRIM METİN,NAVAM S HETTIARACHCHY Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science - Doi: 10.1111/j.1365-2621.1997.tb03983.x 1997
Properties of Biopolymers from Cross linking Whey Protein Isolate and Soybean 11S Globulin YILDIRIM METİN,HETTIARACHCHY NAVAM,KALAPATHY URARTU Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science - Doi: 10.1111/j.1365-2621.1996.tb10945.x 1996
Hidrojen peroksitle korunmuş sütlerin bu sütlerden elde edilen teleme Beyaz peynir ve peyniraltı sularının psikrofilik ve termofilik bakteri içeriğinde meydana gelen değişimler TÜMER URAZ,YILDIRIM METİN,RENGİN MANAV Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Tr. J. of Agriculture and Forestry 1995
Hidrojen peroksitle korunmuş sütlerin ve bu sütlerden elde edilen peyniraltı sularının bazı nitelikleri üzerinde araştırmalar TÜMER URAZ,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Tr. J. of Agriculture and Forestry, 1 1995
Süt endüstrisinde laktonlardan yararlanma olanakları TÜMER URAZ,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Derleme Makale - Gıda 1994
Kaşar peyniri üretiminde starter kültür kullanımı üzerinde araştırmalar HALKMAN ABDULKADİR,ATİLLA YETİŞMEYEN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA,ZÜBEYDE HALKMAN,ADNAN ÇAVUŞ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Tr. J.of Agriculture and Forestry 1994
Hidrojen peroksitle korunmuş sütlerden elde edilen Beyaz peynirlerin bazı kimyasal nitelikleri üzerinde araştırmalar TÜMER URAZ,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Tr. J. of Agriculture and Forestry, 1993
Set ve süzme yoğurtların depolama sürecindeki tat aroma değişimi üzerine asitlik gelişimi lipoliz oksidasyon ve proteoliz in etkisinces ATAMER METİN,YILDIRIM METİN,DAĞLIOĞLU ORHAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Tr. J. of Veterinary and Animal Sciences 1993
Einfuß der verschiedenen saurewecker auf eigenschaften des Kascharkase Yetismeyen A, Yildirim M, Yildirim Z Uluslararası - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Lebensmittelindustrie und Milchwirtschaft 1993
Farklı basınçlarda uygulanan homojenizasyon işleminin set yoğurtların bazı nitelikleri üzerine etkisi II Serbest yağ asitleri içeriğine etkisi ATAMER METİN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda 1992
Farklı basınçlarda uygulanan homojenizasyon işleminin set yoğurtların bazı nitelikleri üzerine etkisi I Pıhtı stabilitesine etkisi ATAMER METİN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda 1992
Torba yoğurdu üretiminde kurumadde ve bileşenlerinin torba da tutulma ve serum daki kayıpları üzerinde bir araştırma ATAMER METİN,YETİŞEMEYEN ATİLLA,ERKAN ERGÜL,DAĞLIOĞLU ORHAN,YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda 1990
Bildiriler
Evaluation of Quality Properties of Yogurt Produced from Milk Added with Soapwort Extract. TUNÇ MERVE, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (14.10.2022 - 16.10.2022) - ICONFOOD’22 International Congress on Food
Physicochemical and Microbiological Properties of Kuru Kaymak (Dry Clotted Cream). DEMİR ÖZER EZGİ,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (28.11.2018 - 30.11.2018) - International Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research
Effect of Protein-Peptide and Peptide-Peptide Interactions in Caseın Hydrolysates Produced with Trypsin or Neutrase on Some Functıonal Propertıes ÖMEROĞLU LEYLA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
Bakteriyosinlerin Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanımı ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (25.05.2017 - 26.05.2017) - 1. Ulusal Sütçülük Kongresi
KÖPÜK OLUŞTURMA TEKNİĞİ İLE PROTEİNLERİN İZOLASYONU ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - Türkiye 12. Gıda Kongresi
Doğal Bir Koruyucu Olan Nisinin Modifikasyonu DEMİR ÖZER EZGİ,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (28.04.2015 - 30.04.2015) - İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Microbiological Properties And Antimicrobial Activity of Kefirs Sold In Tokat2nd International Congress on Food Technology 05 07 November Kuşadası Turkey 2014 YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (05.11.2014 - 07.11.2014) - 2nd International Congress on Food Technology
Biyokoruma Tekniğinin Gıda Endüstrisinde Uygulanabilirliği YILDIRIM ZELİHA,SAKİN TUBA,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (23.10.2014 - 24.10.2014) - 2. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP nin Peynir Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (07.12.2013 - 09.12.2013) - 8. Gıda Mühendisleri Kongresi
Antioxidant activity of kefirs sold in Tokat ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Fortification of yoghurt with dietary fiber ÇELİK MEHTAP,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Semposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Inhibition of Listeria monocytgenes in milk by Lactococin BZ and Enterocin Kp ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,KARABIYIKLI ŞENİZ,YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry
Effect of sub-lethal treatment on inhibitory activity on Enterocin KP against Escherichia coli O157:H7 and Salmonella typhimurium İLK YASELİN,TOKATLI KADER,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry
Tokat Bez Sucuğunun Mikrobiyolojik Niteliklerinin İncelenmesi Kaval Nesrin,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA,ÇİÇEK ÜMRAN,YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (15.04.2010 - 17.04.2014) - First Inernational Symposium on Tradational Foods from Adriatic to Caucasus
Kitap
Fonksiyonel Beslenme YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN,SAKİN TUBA Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Mikrobiyal Gıda Zehirlenmeleri-Bakteri Kaynaklılar - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Sidas Medya Ltd. Şti. - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:381 - ISBN:9786055267315 - (Bölüm Sayfaları:269 - 302) 2016
Fonksiyonel Beslenme YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Mikrobiyal Gıda Zehirlenmeleri:Virüsler, Parazitler, Pironlar, Küfler - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Sidas Medya Ltd. Şti. - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:381 - ISBN:9786055267315 - (Bölüm Sayfaları:303 - 323) 2016
Ankara Piyasasında Tüketime Sunulan Otlu Peynirlerin Kimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Niteliklerinin Belirlenmesi ATİLLA YETİŞMEYEN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Kitap Tümü - - Araştırma (Tez Hariç) Kitabı - Yayın Evi:Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:17 1992
Ankara da Satılan Sokak Sütlerinin Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri EMEL SEZGİN,ATAMER METİN,KOÇAK CELALETTİN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Kitap Tümü - - Araştırma (Tez Hariç) Kitabı - Yayın Evi:Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:31 1993
Peynir Biliminin Temelleri YILDIRIM ZELİHA,ATAMER METİN,YILDIRIM METİN Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Peynir Kalitesini Etkileyen Faktörler ve Peynir Kusurları - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Sidaş Yanınları-İzmir - Sayfa Sayısı:643 - ISBN:978-605-87976-1-1 2011
Editör
Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi YILDIRIM METİN Uluslararası - Dergi - Yayın Evi: Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi - Editör 2013
Niğde Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi YILDIRIM METİN Ulusal - Dergi - Yayın Evi: Niğde Üniversitesi - Editör 2014
Akademik Gıda Dergisi YILDIRIM METİN Ulusal - Dergi - Yayın Evi: Sidas Medya - Yayın Kurulu Üyeliği 2017