Eğitim Bilgileri
Doktora NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ Tez adı : Pravastatinin reaktif ekstraksiyon yöntemi ile sulu çözeltilerden geri kazanımının optimizasyonu ve modellenmesi 2021-2024
Doktora ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ 2019-2021
Yüksek Lisans ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Doğal bulanık limon suyuna limon kabuk yağı ilavesinin aroma ve aroma-aktif bileşikleri üzerine etkisi 2017-2019
Lisans GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)/ 2009-2014
Akademik Unvanlar
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2021-
Projeler
-Tübitak 1002 Devam Ediyor Alabalık Atıklarından Elde Edilen Balık Yağlarının Kalite Seviyelerinin Makine Öğrenmesi ve Elektronik Burun ile Belirlenmesi (26.01.2024-)
TÜBİTAK PROJESİ Devam Ediyor Termiye (Lupinus Albus) Unu İlavesi İle Kek Üretiminin Araştırılması (22.03.2024-)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Farklı Kurutma Yöntemleri ile Elde Edilen Şalgam Suyu Atığı Siyah Havuç Tozu İlavesinin Erişte Üretimine Etkisi (22.03.2023-18.10.2023)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Elma diliminin ultrases ve etüv ön işlemli patlatarak kurutulması ve işlem parametrelerinin ürün üzerine etkisinin Yanıt Yüzey Yöntemi ile optimizasyonu (20.07.2022-27.09.2024)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Lovastatin B-Hidroksi Asit Formunun Reaktif Ekstraksiyon Yöntemi ile Sulu Çözeltilerden Geri Kazanımının Optimizasyonu ve Modellenmesi (18.07.2022-04.06.2024)
-Tübitak 1002 Tamamlandı Presleme Öncesi Şeker Kamışına Uygulanan Ön İşlemlerin Şeker Kamışı Suyunun Aroma Bileşiklerine ve Kalite Özelliklerine Olan Etkisinin Belirlenmesi (15.04.2023-26.01.2024)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Arduino mikrokontrolör tabanlı çalışan sensörler ve makine öğrenimi ile balık kalitesinin hızlı belirleneceği tazelik belirleme kutusu geliştirilmesi (07.04.2023-)
Ödüller
Patent ve Buluş Başvurusu Teşekkür Belgesi NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ Üniversite, TÜRKİYE 2023
Makaleler
Investigation of cake production with the addition of lupin (Lupinus albus) flour GÖKAL SİNEM,YETİŞEN MEHMET,BALTACIOĞLU CEM Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi - Doi: 10.28948/ngumuh.1544618 2024
Use of waste fermented black carrot powder dried by different methods as a substitute in noodle production ÖZER Tuğba,YETİŞEN MEHMET,BALTACIOĞLU CEM,BALTACIOĞLU HANDE,USLU HASAN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization - Doi: 10.1007/s11694-024-02671-y 2024
Determining the impact of pre‐pressing pretreatments applied to sugarcane on the aroma compounds and quality characteristics of sugarcane juice YETİŞEN MEHMET,BALTACIOĞLU CEM,BALTACIOĞLU HANDE,USLU HASAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science - Doi: 10.1111/1750-3841.17332 2024
Pulsed Electric Fields (PEF) Treatment Prior to Hot-Air and Microwave Drying of Yellow- and Purple-Fleshed Potatoes BALTACIOĞLU CEM,YETİŞEN MEHMET,BALTACIOĞLU HANDE,KARACABEY ERKAN,BUZRUL SENCER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - POTATO RESEARCH - Doi: 10.1007/s11540-024-09781-6 2024
Optimization and modelling of pravastatin recovery from aqueous solutions using reactive extraction methodology YETİŞEN MEHMET, USLU HASAN, BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - The Canadian Journal of Chemical Engineering - Doi: 10.1002/cjce.25201 2024
Recovery of phenolic compounds from peach pomace using conventional solvent extraction and different emerging techniques BALTACIOĞLU CEM, BALTACIOĞLU HANDE, OKUR İLHAMİ, YETİŞEN MEHMET, ALPAS HAMİ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - JOURNAL OF FOOD SCIENCE - Doi: 10.1111/1750-3841.16972 2024
Impacts of Pulsed Electric Fields (PEF) Pre-treatment on the Characteristics of Fried Yellow- and Purple-Fleshed Potatoes: a Chemometric-Assisted FTIR Study BALTACIOĞLU CEM, YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU HANDE, KARACABEY ERKAN, BUZRUL SENCER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - POTATO RESEARCH - Doi: 10.1007/s11540-023-09673-1 2023
Application of atomized hydrosols to rainbow trout fillets as an easy preservative YAVUZER EMRE, YETİŞEN MEHMET, YAPRAK USLU DİLEK Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi - Doi: 10.28948/ngumuh.1313983 2023
The Effect of Adding Different Amounts of Lachancea thermotolerans together with Saccharomyces cerevisiae on Simultaneous Fermentation in Emir Wine Production TANGÜLER HASAN, YETİŞEN MEHMET, ŞANYOL AYŞE, TUNCEL AYŞE EZGİ, Türkmaya Türkan, Bal Vecihe, ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP) - Doi: 10.24925/turjaf.v11i2.239-245.5422 2023
Reactive Extraction of Lactic Acid Using Trioctylamine with Environmentally Friendly Solvents YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology 2022
Elucidation of key aroma enhancement in cloudy lemon juices by the addition of peel oil using GC-MS-Olfactometry YETİŞEN MEHMET, GÜÇLÜ GAMZE, KELEBEK HAŞİM, SELLİ SERKAN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Doi: 10.1111/ijfs.15857 2022
Püskürtmeli Kurutma Tekniği ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı: Gıda İşleme Teknolojisi YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, BOZ DUYGU Uluslararası - Hakemli - ROAD, ASOS, Google Scholar, EUROPUB, Directory of Research Journals Indexing, Academic Recourse Index, Indexcopernicus, Worldcat, CiteFactor - Derleme Makale - Journal of Agriculture, Food, Environment and Animal Sciences 2021
Volatiles of canned tuna fish and the effects of different parameters: A Review YETİŞEN MEHMET Uluslararası - Hakemli - Google Scholar, ASOS, Directory of Research Journals Indexing - Derleme Makale - Journal of Raw Materials to Processed Foods - Doi: 10.57252/jrpfoods 2021
Characterization of aroma-active compounds and stable carbon isotope ratios in Turkish pine honeys from two different regions SELLİ SERKAN, GÜÇLÜ GAMZE, SEVİNDİK ONUR, YETİŞEN MEHMET, KELEBEK HAŞİM Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION - Doi: 10.1111/jfpp.14544 2021
Bildiriler
Elma Diliminin Patlatarak Kurutulması YETİŞEN MEHMET,BALTACIOĞLU CEM,USLU HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (15.05.2024 - 17.05.2024) - International Congress on Multidisciplinary Approaches in Agricultural Sciences (ASMAC)
Brokoli sebzesinin ultrases destekli ekstraksiyon ile kalite özelliklerinin incelenmesi YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN, Tartıcı Rabia Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.09.2023 - 16.09.2023) - V. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING
Reaktif ekstraksiyon yöntemi ile pravastatinin geri kazanımının incelenmesi YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.09.2023 - 16.09.2023) - V. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING
Investigation of the effect of microwave assisted extraction of broccoli (Brassica oleracea L. var italica) on quality criteria YETİŞEN MEHMET, TARTICI RABİA, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.04.2023 - 16.04.2023) - Third International Congress on Biological and Health Sciences
Farklı kurutma teknikleri ile elde edilen zeytin yaprağı tozu ilavesinin Türk kahvesinin fenolik ve antioksidan aktivite üzerine etkisi YETİŞEN MEHMET, USLU HASAN, BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - 24.06.2022) - IV. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING
Laktik Asidin Çevre Dostu Bitkisel Çözücüler ve Aminle Ekstraksiyonun Araştırılması YETİŞEN MEHMET, USLU HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - 24.06.2022) - IV. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING
Effect of Geographic Conditions on Pine honey Carbon Isotope Value, Texture and Color Properties SEVİNDİK ONUR, GÜÇLÜ GAMZE, YETİŞEN MEHMET, KELEBEK HAŞİM, SELLİ SERKAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (20.06.2019 - 21.06.2019) - International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), 20 - 21 June 2019
Kitap
Gıda İşleme ve Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Nanoteknolojinin Gıda Ürünleri Üzerindeki Katkısı - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Akademisyen - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:253 - ISBN:978-625-399-499-0 - (Bölüm Sayfaları:237 - 252) 2023
Gıda İşleme ve Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler YETİŞEN MEHMET, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Bazı Geleneksel Türk Fermente Ürünleri ve Yenilikçi Yaklaşımlar - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Akademisyen - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:253 - ISBN:978-625-399-499-0 - (Bölüm Sayfaları:211 - 236) 2023
Gıda İşleme ve Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler YETİŞEN MEHMET, YAVUZER EMRE, USLU HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Gıda Kalite Belirlemede Elektronik Burunlar ve Makine Öğrenmesi - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Akademisyen - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:253 - ISBN:978-625-399-499-0 - (Bölüm Sayfaları:75 - 88) 2023
Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırmalar XI YETİŞEN MEHMET, USLU HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Gıdalarda Geleneksel ve Yenilikçi Ekstraksiyon Yöntemleri - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Eğitim - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:144 - ISBN:978-625-6489-64-6 - (Bölüm Sayfaları:95 - 121) 2023