Eğitim Bilgileri
Doktora NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ 2018-
Yüksek Lisans NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ 2016-2018
Yüksek Lisans NİĞDE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ 2016-2016
Lisans ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ/İŞLETME BÖLÜMÜ/İŞLETME PR. (AÇIKÖĞRETİM)/ 2013-
Lisans ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İÖ)/ 2011-2016
Akademik Unvanlar
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI 2020-
Makaleler
Optimization of Process Parameters for Microwave Drying of Yellow and Purple-Fleshed Potatoes CORUK KATİBE SİNEM,BALTACIOĞLU HANDE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - POTATO RESEARCH - Doi: 10.1007/s11540-024-09725-0 2024
Optimization of hot air drying conditions of purple-fleshed potato CORUK KATİBE SİNEM,BALTACIOĞLU HANDE Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi - Doi: 10.28948/ngumuh.1426028 2024
Determination of the Effect of Different Drying Methods on the Physicochemical Properties of Potato Powder Using Multivariate Analysis CORUK KATİBE SİNEM, BALTACIOĞLU HANDE Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: 10.24925/turjaf.v10i7.1300-1307.5243 2022
Determination of conformational changes of polyphenol oxidase and peroxidase in peach juice during mild heat treatment using FTIR spectroscopy coupled with chemometrics BALTACIOĞLU HANDE, CORUK KATİBE SİNEM Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Food Science & Technology - Doi: 10.1111/ijfs.14930 2021
Bildiriler
Making Pestil From Apple Pulp Erduvan Tuğçe,CORUK KATİBE SİNEM,BALTACIOĞLU HANDE Uluslararası - Tam metin bildiri - (18.10.2024 - 19.10.2024) - INTERNATIONAL THALES CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE AND MATHEMATICS - Doi: 10.30546/19023.978-
Effect of Different Drying Processes on the Bioaccessibility of Phenolic Compounds in Yellow and Purple Fleshed Potato ŞENER RABİA,CORUK KATİBE SİNEM,BALTACIOĞLU HANDE Uluslararası - Tam metin bildiri - (18.10.2024 - 19.10.2024) - INTERNATIONAL THALES CONGRESS ON LIFE, ENGINEERING, ARCHITECTURE AND MATHEMATICS - Doi: 10.30546/19023.978-
Instant Mixed Herbal Tea Production with Spray Drying BALTACIOĞLU HANDE, CORUK KATİBE SİNEM, Ölçer Beyza, Orarak Seda, Berber Sümeyye Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.04.2023 - 16.04.2023) - THIRD INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOLOGICAL AND HEALTH SCIENCES
INVESTIGATION OF THE EFFECT OF THE USE OF LYOPHYLIZATION ON BIOACTIVE COMPONENTS AND SOME QUALITY PARAMETERS IN THE PRODUCTION OF LEMON POWDER BALTACIOĞLU HANDE, CORUK KATİBE SİNEM, Ateş Neziha, Köse Neslihan, Ergin Yaren Uluslararası - Tam metin bildiri - (04.02.2023 - 06.02.2023) - VIII. INTERNATIONAL "BAŞKENT" CONGRESS ON PHYSICAL, ENGINEERING, AND APPLIED SCIENCES
Sarı etli patates tozu üretiminde sıcak hava ile kurutma koşullarının optimizasyonu CORUK KATİBE SİNEM, BALTACIOĞLU HANDE Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - 24.06.2022) - IV. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING
ŞEKER ŞURUPLARI ÜRETİMİ, GIDALARDA KULLANIMI VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ CORUK KATİBE SİNEM, BALTACIOĞLU HANDE Uluslararası - Özet bildiri - (14.06.2021 - 15.06.2021) - 3. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi
USE OF FOURIER TRANSFORM INFRARED (FTIR) SPECTROSCOPY FOR THE DETERMINATION OF THE ENZYME INACTIVATION MECHANISM CORUK KATİBE SİNEM, BALTACIOĞLU HANDE Uluslararası - Tam metin bildiri - (27.06.2019 - ) - 1ST INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENVIRONMENT, TECHNOLOGY AND MANAGEMENT (ICETEM)
Kitap
DEĞİŞEN ve DÖNÜŞEN DÜNYADA MÜHENDİSLİK BİLİMİ: DİSİPLİNLER ARASI BİR YAKLAŞIM KIZILDENİZ TEFİDE, CORUK KATİBE SİNEM Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:DEĞİŞEN DÜNYA’DA BESİN DEĞERİ YÜKSEK YENİ PATATESLER ÇEŞİTLERİ: MOR ET RENGİNE SAHİP PATATESLER - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Astana Yayınları - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:103 - ISBN:978-625-7624-90-9 - (Bölüm Sayfaları:11 - 18) 2021
GIDA İŞLEME VE ÜRETİMİNDE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER BALTACIOĞLU HANDE, CORUK KATİBE SİNEM, DOĞANAY GÖZDE Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:GIDA ANALIZINDE FTIR SPEKTROSKOPISININ KULLANIMI - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Akademisyen Yayınevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:261 - ISBN:9786253994990 - (Bölüm Sayfaları:59 - 74) 2023