Effect of Three Different Preservatives on the Microbiota of Shalgam, a Traditional Lactic Acid Fermented Beverage
MÜJDECİ GAMZE NUR, TANGÜLER HASAN, MACİT Hasan, KABAK BÜLENT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Foods
- Doi: 10.3390/foods12224075
|
2023
|
The Effect of Adding Different Amounts of Lachancea thermotolerans together with Saccharomyces cerevisiae on Simultaneous Fermentation in Emir Wine Production
TANGÜLER HASAN, YETİŞEN MEHMET, SANYOL Ayşegül, TUNCEL Ayşe Ezgi, TÜRKMAYA Türkan, BAL Vecihe, ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
FSTA, DRJI, Google Scholar, Nutrition and Food Sciences Database,Science Library Index Index Copernicus, Cabı abstracts, scopus, EBSCO, CAB Abstracts, ASOS, Academic Index -
Özgün Makale - Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP)
- Doi: 10.24925/turjaf.v11i2.239-245.5422
|
2023
|
Şalgam Sularının Özellikleri Üzerine Mikrofiltrasyon ile Depolama Sıcaklık ve Süresinin Etkisi
TANGÜLER HASAN, ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
FSTA, DRJI, Google Scholar, Nutrition and Food Sciences Database,Science Library Index Index Copernicus, Cabı abstracts, scopus, EBSCO, CAB Abstracts, ASOS, Academic Index -
Özgün Makale - Akademik Gida
- Doi: 10.24323/akademik-gida.1382914
|
2023
|
Effect of Production Method and Temperature on Quality Characteristics of Shalgam Beverages during Storage
TANGÜLER HASAN, Özge Dinç Selin, EKENEL Gülbahar, AYTEKİN DİLAY ASENA, ŞİMŞEK Cansu, ATAKLI Hatice
Uluslararası -
Hakemli -
CAB ABstracts, EBSCO, Food Science and Technology Abstracts, DOAJ, Scopus, -
Özgün Makale - Akademik Gıda
- Doi: 10.24323/akademik-gida.1097814
|
2022
|
The influence of two yeast strains on fermentation and flavour composition of cider
TANGÜLER HASAN, ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Flavour and Fragrance Journal
- Doi: 10.1002/ffj.3693
|
2022
|
Production of naturally flavoured and carbonated beverages using Williopsis saturnus yeast and cold fermentation process
TANGÜLER HASAN, ŞENER SELİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food Bioscience
- Doi: 10.1016/j.fbio.2022.101750
|
2022
|
Evaluation of shalgam residuals as a partial wheat flour substitution in tarhana production as a green food product
TANGÜLER HASAN, TATLISOY ASLIHAN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation
- Doi: 10.1111/jfpp.17267
|
2022
|
Comparison of anthocyanin profiles in şalgams (shalgams) produced with different production procedures
TANGÜLER HASAN,BOZDOĞAN ADNAN,AKSAY SALİH,KELEBEK HAŞİM,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation
- Doi: https://doi.org/10.1111/jfpp.14770
|
2021
|
Elma Atıklarından Elma Sirkesi Üretimi Üzerine Bir Araştırma
TANGÜLER HASAN, MERT HANDE, İLMAN FURKAN, YÜCEL BÜŞRA, GENÇTÜRK SELEN
Uluslararası -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - NÖHÜ Müh. Bilim. Derg.
- Doi: 10.28948/ngmuh.673508
|
2021
|
Effect of Temperature and Production Method on Some Quality Parameters of Fermented Carrot Juice (Shalgam)
TANGÜLER HASAN, ÇANKAYA AKKIZ, AĞÇAM ERDAL, USLU HASAN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food Bioscience
- Doi: 10.1016/j.fbio.2021.100973
|
2021
|
The Effect of Using Different Size Purple Carrots and Lactobacillus Plantarum on the Properties of Fermented Shalgam (Şalgam)
TANGÜLER HASAN
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref, ULAKBIM, TR INDEX -
Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
- Doi: 10.24925/turjaf.v9i10.1759-1766.4246
|
2021
|
Problems, Suggestions and Last Trends Related to Salgam Beverage which is Traditional Product of Turkey
TANGÜLER HASAN, DİNÇ SELİN ÖZGE, BEYLİKÇİ SERMET CAN
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref -
Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
- Doi: 10.24925/turjaf.v8i6.1266-1271.3266
|
2020
|
Çilek ve Kayısı Aromalı Kefirlerin Depolanması Sırasında Mikrobiyolojik Özelliklerindeki Değişim
SAY DİLEK,TANGÜLER HASAN,GÜZELER NURAY
Uluslararası -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Academic Platform Journal of Engineering and Science
- Doi: 10.21541/apjes.474916
|
2019
|
Atık Fermente Havuç Tozu İlavesinin Bisküvi Kalitesine Etkisi
BALTACIOĞLU HANDE,BALTACIOĞLU CEM,TANGÜLER HASAN
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref, ULAKBIM, TR INDEX -
Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
- Doi: 10.24925/turjaf.v7i9.1237-1244.2759
|
2019
|
Effects of Apricot Fibre on the Physicochemical Characteristics, the Sensory Properties and Bacterial Viability of Nonfat Probiotic Yoghurts
KARACA OYA BERKAY,GÜZELER NURAY,TANGÜLER HASAN,YAŞAR KURBAN,AKIN MUTLU BUKET
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Foods
- Doi: 10.3390/foods8010033
|
2019
|
Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Havuç Fermantasyonu Sırasında Mikrobiyal Değişim Üzerine Sıcaklığın Etkisi,
ÇANKAYA AKKIZ, TANGÜLER HASAN
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref, ULAKBIM, TR INDEX -
Özgün Makale - , Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
- Doi: https://doi.org/10.24925/turjaf.v6i6.749-755.1863
|
2018
|
Aroma Composition Of Shalgam: A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage
TANGÜLER HASAN,SELLİ SERKAN,ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology
- Doi: 10.1007/S13197-017-2637-1.
|
2017
|
Identification of Predominant Lactic Acid Bacteria and Yeasts of Turkish Sourdoughs and Selection of Starter Cultures for Liquid Sourdough Production Using Different Flours and Dough Yields
YAĞMUR GÜLTEN, TANGÜLER HASAN, LEVENTDURUR SEZGİ, BAĞDER ELMACI SİMEL, ÜNAL TURHAN EMEL, FRANCESKA NICOLA, LUCA SETTANNI, Giancarlo Moschetti, ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
- Doi: 10.1515/pjfns-2015-0041
|
2016
|
Influence of Lachancea thermot olerans on cv Emir winefermentation
BALIKÇI EREN KEMAL,TANGÜLER HASAN,JOLLY Neil P ,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Yeast
- Doi: 10.1002/yea.3166
|
2016
|
Unutulmak üzere olan geleneksel tatlımız Uğut
TANGÜLER HASAN,ELEROĞLU HASAN,ÖZER EMİR AYŞE,DEVELİ IŞIKLI NURSEL
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
|
2015
|
Microbial chemical and sensory properties of shalgams made using different production methods Bir kısmı Doktora tezinden üretilmiştir
TANGÜLER HASAN,SARIS Per EJ,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - Journal of the Science of Food and Agriculture
- Doi: 10.1002/jsfa.6781
|
2015
|
Traditional Turkish Fermented Cereal Based Products: Tarhana, Boza and Chickpea Bread
TANGÜLER HASAN
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref, ULAKBIM, TR INDEX -
Derleme Makale - Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi
|
2014
|
Influence of addition of different amounts of black carrot Daucus carota on shalgam quality
TANGÜLER HASAN,Güneş Gülden,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus -
Özgün Makale - Journal of Food Agriculture Environment
|
2014
|
Effect of black carrot size usage on the quality of shalgam Salgam A traditional Turkish lactic acid fermented beverage
TANGÜLER HASAN,UTUŞ Demet,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Indian Journal of Traditional Knowledge
|
2014
|
Selection of potential autochthonous starter cultures through lactic acid bacteria isolated and identificated from shalgam A traditional Turkish fermented beverage Doktora tezinden üretilmiştir
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry
|
2013
|
CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SHALGAM ŞALGAM A TRADITIONAL TURKISH LACTIC ACID FERMENTED BEVERAGE Doktora tezinden üretilmiştir
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Quality
- Doi: 10.1111/j.1745-4557.2012.00447.x
|
2012
|
Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Hamur Fermantasyonu Sırasında İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması Doktora tezinden üretilmiştir
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Ulusal -
Hakemli -
Food Science and Technology Abstracts -
Özgün Makale - Akademik Gıda
|
2012
|
Occurrence and growth of lactic acid bacteria species during the fermentation of shalgam salgam a traditional Turkish fermented beverage Doktora Tezinden Üretilmiştir
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - LWT-Food Science and Technology
|
2012
|
Evaluation of Williopsis saturnus Inoculum Level on Fermentation and Flavor Compounds of White Wines Made from Emir Vitis vinifera L Grown in Anatolia
TANGÜLER HASAN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food Biotechnology
- Doi: 10.1080/08905436.2012.724038
|
2012
|
Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Hamur Fermantasyonunun Mikrobiyolojik Açıdan İncelenmesi Doktora tezinden üretilmiştir
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
|
2011
|
Evolution of fermenting microbiota in tarhana produced under controlled technological conditions
Settanni Luca,TANGÜLER HASAN,Moschetti G,S Real,Gargano V,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - Food Microbiology
- Doi: 10.1016/j.fm.2011.06.008
|
2011
|
Birada Bulunan Aroma Maddeleri
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN,CABAROĞLU TURGUT
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gıda
|
2010
|
Influence of Williopsis saturnus yeasts in combination with Saccharomyces cerevisiae on wine fermentation
ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - Letters in Applied Microbiology
- Doi: 10.1111/j.1472-765X.2010.02822.x
|
2010
|
The Effect of Different Temperatures on Autolysis of Baker s Yeast for the Production of Yeast Extract Master tezinden üretilmiştir
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry,
|
2009
|
A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage Shalgam Salgam
ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,CANBAŞ Ahmet
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - Food Reviews International
- Doi: 10.1080/87559120802089324
|
2008
|
Utilisation of spent brewer s yeast for yeast extract production by autolysis The effect of temperature Master tezinden üretilmiştir
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food and Bioproducts Processing
- Doi: 10.1016/j.fbp.2007.10.015
|
2008
|
Mitokondri ve Mitokondriyal Mutasyonun Bira Kalitesi Üzerine Etkisi
YAĞMUR GÜLTEN,TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gıda
|
2008
|
Mitokondriyal Mutantların Bira Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
TANGÜLER HASAN,YAĞMUR GÜLTEN,ERTEN HÜSEYİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gıda
|
2007
|
Biralarda İstenmeyen Aroma Bileşikleri ve Oluşum Mekanizmaları
TANGÜLER HASAN,CABAROĞLU TURGUT,ERTEN HÜSEYİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gıda
|
2007
|
The Effect of Pitching Rate on Fermentation and Flavour Compounds in High Gravity Brewing
ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,Çakıröz Hanife
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - Journal of the Institute of Brewing
- Doi: 10.1002/j.2050-0416.2007.tb00259.x
|
2007
|
The Production Methods of Yeast Extract Web page www feedinfo com 16 01 2006
ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN
Uluslararası -
Hakemsiz -
-
Derleme Makale - Feedinfo News Service
|
2006
|
The Influence of Inoculum Level on Fermentation and Flavour Compounds of White Wines Made from cv Emir
ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,CABAROĞLU TURGUT,CANBAŞ AHMET
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - Journal of the Institute of Brewing
- Doi: 10.1002/j.2050-0416.2006.tb00718.x
|
2006
|
Otoliz Yolu İle Maya Ekstraktı Üretimi
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi
|
2006
|
Otoliz Dışında Maya Ekstraktı Üretiminde Kullanılan Yöntemler Plazmoliz ve Hidroliz
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Ç.U. Z. F. Dergisi
|
2006
|
Maya Ekstraktı Üretimi
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gıda
|
2004
|
Tek Hücre Proteini Üretimi
TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN,CANBAŞ AHMET
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Ç.U. Z. F. Dergisi
|
2004
|