Eğitim Bilgileri
Doktora ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ Tez adı : Şalgam suyu üretiminde etkili olan laktik asit bakterilerinin belirlenmesi ve şalgam suyu üretim tekniğinin geliştirilmesi 2004-2010
Yüksek Lisans ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Maya ekstraktı üretiminde sıcaklık uygulamasının optimizasyonu 2000-2004
Lisans ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ 1996-2000
Akademik Unvanlar
PROFESÖR NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI 2023-
DOÇENT NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2012-2017
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2010-2012
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2002-2010
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2001-2002
Yönetilen Tezler
DUYGU ALTIPARMAK Yüksek Lisans Utilisation of fermented residual carrot powders in tarhana production 2023
ALİYE ALIÇ Yüksek Lisans Farklı Kurutma Yöntemleri Kullanılarak Elde Edilen Haşlanmış Nohut Suyu Tozunun Dondurma Üretiminde Emülgatör Olarak Kullanımının Araştırılması 2023
DİLAY ASENA AYTEKİN Yüksek Lisans Şalgam turpu miktarının direkt yöntemle üretilen şalgam içeceğinin kalitesi üzerine etkisi 2022
ASLIHAN TATLISOY Yüksek Lisans Şalgam Suyu Artıkları Tozunun Tarhana Üretiminde Kullanılması 2022
HASAN MACİT Yüksek Lisans Farklı miktar ve boyutta siyah havuç ilavesinin şalgam suyu antioksidan aktivitesi, fenolik bileşenler ve antosiyanin profilleri üzerine etkisi 2022
ZELİHA AYÇA VAROL Yüksek Lisans Şalgam suyu üretiminde optimum șalgam turpu (brassica rapa) konsantrasyonun belirlenmesi 2021
SELİN ŞENER Yüksek Lisans Williopsis saturnus mayası kullanılarak üzüm suyundan doğal aromalı gazlı içecek üretimi 2019
AKKIZ ÇANKAYA Yüksek Lisans Şalgam suyunun antioksidan aktivite, antosiyanin ve fenolik bileşikleri üzerine farklı fermantasyon sıcaklığı ve üretim yönteminin etkisi 2018
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Farklı Sıcaklık Uygulaması ve Üretim Yönteminin şalgam Suyunun Kalitesi Üzerine Etkisi (31.05.2017-28.12.2019)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Brassica rapa Miktarının Doğrudan Üretim Yöntemiyle Şalgam İçeceği Üretiminde Ürün Kalitesi Üzerine Etkisi (30.12.2019-08.12.2021)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Corynebacterium glutamicum ile sarı renkli patateslerin kabuklarından glutamik asit üretimi ile ilgili bir araştırma (29.07.2022-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Şalgam suyu üretiminde farklı miktar ve boyutta mor havuç ilavesinin kalite üzerine etkisi (29.07.2022-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Üzüm Suyundan Mikrobiyal Yolla Meyve Aromalı Gazlı İçecek Üretimi (29.05.2018-09.01.2020)
ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı Farklı Ticari Kültür Mayası ve Saccharomyces spp Olmayan Maya İlavesinin Elma Şarabı Kalitesi Üzerine Etkisi (25.09.2013-06.01.2015)
ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı Emir Üzümünün Şaraba İşlenmesinde Farklı Miktarlarda Ticari Aktif Kurumaya İlavesinin Şarap Bileşimi Üzerine Etkisi (17.10.2002-17.10.2004)
ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı Şalgam Suyu Üretiminde Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi (15.12.2006-10.01.2010)
Diğer (Ulusal) Tamamlandı Şalgam Suyu Üretiminde Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi ve Şalgam Suyu Üretim Tekniğinin Geliştirilmesi Doktora (15.12.2006-15.01.2010)
ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı Sivas koşullarında kurt üzümü yetiştiriciliği ve farklı kurutma yöntemleriyle kuruma kinetiğinin incelenmesi (15.11.2012-07.11.2014)
-Tübitak 1002 Tamamlandı Bazı Katkı Maddelerinin Şalgam Suyu Üzerine Etkilerinin Ve Şalgam Suyu Rutin Analizlerinde Kızılötesi Spektroskopisinin Kullanım Potansiyelinin Incelenmesi (15.10.2021-20.02.2023)
Diğer (Ulusal) Tamamlandı Katkı Maddelerinin Şalgam Suyu Üzerine Etkilerinin Ve Şalgam Suyu Rutin Analizlerinde Kızılötesi Spektroskopisinin Kullanım Potansiyelinin İncelenmesi (15.10.2021-20.02.2023)
ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı Maya Ekstrakti Üretiminde Sıcaklık Uygulamasının Optimizasyonu (15.10.2002-15.04.2004)
ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı Farklı Patates Çeşitlerinde Solanum Tuberosum L Kimyasal Ve Tavuk Gübresi Kullanımının Tohumluk YumrulardaVerim Kalite Ve Besin İçeriği Üzerine Etkileri (15.05.2012-15.02.2015)
ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı Farklı Miktarlarda Maya Kullanımının Elma Şarabı Kalitesi Üzerine Etkisi (15.02.2008-10.01.2010)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Şalgam Suyu Üretiminde Etkili Olan Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi ve Şalgam Suyu Üretim Tekniğinin Geliştirilmesi (15.01.2007-15.01.2010)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Şalgam Suyu Artık Ürünü Havuçlardan Elde Edilen Tozlarının Tarhana Üretiminde Değerlendirilmesi (10.11.2021-)
-Tübitak 1002 Tamamlandı Standart Kalitede Şalgam Suyu Üretiminde En Uygun Salgam Turpu (Brassica rapa) Miktarının Belirlenmesi (01.10.2019-25.12.2020)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Şalgam suyu artıkları tozu kullanımının Tarhana kalitesi üzerine etkisi (01.07.2020-15.08.2022)
İdari Görevler
Komisyon Başkanlığı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2022-
Komisyon Başkanlığı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2022-
Dekan Yardımcısı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2022-
Komisyon Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2019-
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2019-2022
Akademik Teşvik Komisyon Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2016-2018
Fakülte Eğitim Komisyonu Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2015-
Makaleler
Effect of Three Different Preservatives on the Microbiota of Shalgam, a Traditional Lactic Acid Fermented Beverage MÜJDECİ GAMZE NUR, TANGÜLER HASAN, MACİT Hasan, KABAK BÜLENT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Foods - Doi: 10.3390/foods12224075 2023
The Effect of Adding Different Amounts of Lachancea thermotolerans together with Saccharomyces cerevisiae on Simultaneous Fermentation in Emir Wine Production TANGÜLER HASAN, YETİŞEN MEHMET, SANYOL Ayşegül, TUNCEL Ayşe Ezgi, TÜRKMAYA Türkan, BAL Vecihe, ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - FSTA, DRJI, Google Scholar, Nutrition and Food Sciences Database,Science Library Index Index Copernicus, Cabı abstracts, scopus, EBSCO, CAB Abstracts, ASOS, Academic Index - Özgün Makale - Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP) - Doi: 10.24925/turjaf.v11i2.239-245.5422 2023
Şalgam Sularının Özellikleri Üzerine Mikrofiltrasyon ile Depolama Sıcaklık ve Süresinin Etkisi TANGÜLER HASAN, ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - FSTA, DRJI, Google Scholar, Nutrition and Food Sciences Database,Science Library Index Index Copernicus, Cabı abstracts, scopus, EBSCO, CAB Abstracts, ASOS, Academic Index - Özgün Makale - Akademik Gida - Doi: 10.24323/akademik-gida.1382914 2023
Effect of Production Method and Temperature on Quality Characteristics of Shalgam Beverages during Storage TANGÜLER HASAN, Özge Dinç Selin, EKENEL Gülbahar, AYTEKİN DİLAY ASENA, ŞİMŞEK Cansu, ATAKLI Hatice Uluslararası - Hakemli - CAB ABstracts, EBSCO, Food Science and Technology Abstracts, DOAJ, Scopus, - Özgün Makale - Akademik Gıda - Doi: 10.24323/akademik-gida.1097814 2022
The influence of two yeast strains on fermentation and flavour composition of cider TANGÜLER HASAN, ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Flavour and Fragrance Journal - Doi: 10.1002/ffj.3693 2022
Production of naturally flavoured and carbonated beverages using Williopsis saturnus yeast and cold fermentation process TANGÜLER HASAN, ŞENER SELİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Bioscience - Doi: 10.1016/j.fbio.2022.101750 2022
Evaluation of shalgam residuals as a partial wheat flour substitution in tarhana production as a green food product TANGÜLER HASAN, TATLISOY ASLIHAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation - Doi: 10.1111/jfpp.17267 2022
Comparison of anthocyanin profiles in şalgams (shalgams) produced with different production procedures TANGÜLER HASAN,BOZDOĞAN ADNAN,AKSAY SALİH,KELEBEK HAŞİM,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation - Doi: https://doi.org/10.1111/jfpp.14770 2021
Elma Atıklarından Elma Sirkesi Üretimi Üzerine Bir Araştırma TANGÜLER HASAN, MERT HANDE, İLMAN FURKAN, YÜCEL BÜŞRA, GENÇTÜRK SELEN Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - NÖHÜ Müh. Bilim. Derg. - Doi: 10.28948/ngmuh.673508 2021
Effect of Temperature and Production Method on Some Quality Parameters of Fermented Carrot Juice (Shalgam) TANGÜLER HASAN, ÇANKAYA AKKIZ, AĞÇAM ERDAL, USLU HASAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Bioscience - Doi: 10.1016/j.fbio.2021.100973 2021
The Effect of Using Different Size Purple Carrots and Lactobacillus Plantarum on the Properties of Fermented Shalgam (Şalgam) TANGÜLER HASAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref, ULAKBIM, TR INDEX - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: 10.24925/turjaf.v9i10.1759-1766.4246 2021
Problems, Suggestions and Last Trends Related to Salgam Beverage which is Traditional Product of Turkey TANGÜLER HASAN, DİNÇ SELİN ÖZGE, BEYLİKÇİ SERMET CAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: 10.24925/turjaf.v8i6.1266-1271.3266 2020
Çilek ve Kayısı Aromalı Kefirlerin Depolanması Sırasında Mikrobiyolojik Özelliklerindeki Değişim SAY DİLEK,TANGÜLER HASAN,GÜZELER NURAY Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Academic Platform Journal of Engineering and Science - Doi: 10.21541/apjes.474916 2019
Atık Fermente Havuç Tozu İlavesinin Bisküvi Kalitesine Etkisi BALTACIOĞLU HANDE,BALTACIOĞLU CEM,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref, ULAKBIM, TR INDEX - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: 10.24925/turjaf.v7i9.1237-1244.2759 2019
Effects of Apricot Fibre on the Physicochemical Characteristics, the Sensory Properties and Bacterial Viability of Nonfat Probiotic Yoghurts KARACA OYA BERKAY,GÜZELER NURAY,TANGÜLER HASAN,YAŞAR KURBAN,AKIN MUTLU BUKET Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Foods - Doi: 10.3390/foods8010033 2019
Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Havuç Fermantasyonu Sırasında Mikrobiyal Değişim Üzerine Sıcaklığın Etkisi, ÇANKAYA AKKIZ, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref, ULAKBIM, TR INDEX - Özgün Makale - , Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi - Doi: https://doi.org/10.24925/turjaf.v6i6.749-755.1863 2018
Aroma Composition Of Shalgam: A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage TANGÜLER HASAN,SELLİ SERKAN,ŞEN KEMAL,CABAROĞLU TURGUT,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology - Doi: 10.1007/S13197-017-2637-1. 2017
Identification of Predominant Lactic Acid Bacteria and Yeasts of Turkish Sourdoughs and Selection of Starter Cultures for Liquid Sourdough Production Using Different Flours and Dough Yields YAĞMUR GÜLTEN, TANGÜLER HASAN, LEVENTDURUR SEZGİ, BAĞDER ELMACI SİMEL, ÜNAL TURHAN EMEL, FRANCESKA NICOLA, LUCA SETTANNI, Giancarlo Moschetti, ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Polish Journal of Food and Nutrition Sciences - Doi: 10.1515/pjfns-2015-0041 2016
Influence of Lachancea thermot olerans on cv Emir winefermentation BALIKÇI EREN KEMAL,TANGÜLER HASAN,JOLLY Neil P ,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Yeast - Doi: 10.1002/yea.3166 2016
Unutulmak üzere olan geleneksel tatlımız Uğut TANGÜLER HASAN,ELEROĞLU HASAN,ÖZER EMİR AYŞE,DEVELİ IŞIKLI NURSEL Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2015
Microbial chemical and sensory properties of shalgams made using different production methods Bir kısmı Doktora tezinden üretilmiştir TANGÜLER HASAN,SARIS Per EJ,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of the Science of Food and Agriculture - Doi: 10.1002/jsfa.6781 2015
Traditional Turkish Fermented Cereal Based Products: Tarhana, Boza and Chickpea Bread TANGÜLER HASAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus, Directory of Open Acces Journals, Crossref, ULAKBIM, TR INDEX - Derleme Makale - Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi 2014
Influence of addition of different amounts of black carrot Daucus carota on shalgam quality TANGÜLER HASAN,Güneş Gülden,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - Journal of Food Agriculture Environment 2014
Effect of black carrot size usage on the quality of shalgam Salgam A traditional Turkish lactic acid fermented beverage TANGÜLER HASAN,UTUŞ Demet,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Indian Journal of Traditional Knowledge 2014
Selection of potential autochthonous starter cultures through lactic acid bacteria isolated and identificated from shalgam A traditional Turkish fermented beverage Doktora tezinden üretilmiştir TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry 2013
CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL CHARACTERISTICS OF SHALGAM ŞALGAM A TRADITIONAL TURKISH LACTIC ACID FERMENTED BEVERAGE Doktora tezinden üretilmiştir TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Quality - Doi: 10.1111/j.1745-4557.2012.00447.x 2012
Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Hamur Fermantasyonu Sırasında İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması Doktora tezinden üretilmiştir TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - Food Science and Technology Abstracts - Özgün Makale - Akademik Gıda 2012
Occurrence and growth of lactic acid bacteria species during the fermentation of shalgam salgam a traditional Turkish fermented beverage Doktora Tezinden Üretilmiştir TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - LWT-Food Science and Technology 2012
Evaluation of Williopsis saturnus Inoculum Level on Fermentation and Flavor Compounds of White Wines Made from Emir Vitis vinifera L Grown in Anatolia TANGÜLER HASAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Biotechnology - Doi: 10.1080/08905436.2012.724038 2012
Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Hamur Fermantasyonunun Mikrobiyolojik Açıdan İncelenmesi Doktora tezinden üretilmiştir TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 2011
Evolution of fermenting microbiota in tarhana produced under controlled technological conditions Settanni Luca,TANGÜLER HASAN,Moschetti G,S Real,Gargano V,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Food Microbiology - Doi: 10.1016/j.fm.2011.06.008 2011
Birada Bulunan Aroma Maddeleri TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN,CABAROĞLU TURGUT Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda 2010
Influence of Williopsis saturnus yeasts in combination with Saccharomyces cerevisiae on wine fermentation ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Letters in Applied Microbiology - Doi: 10.1111/j.1472-765X.2010.02822.x 2010
The Effect of Different Temperatures on Autolysis of Baker s Yeast for the Production of Yeast Extract Master tezinden üretilmiştir TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 2009
A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage Shalgam Salgam ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,CANBAŞ Ahmet Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Food Reviews International - Doi: 10.1080/87559120802089324 2008
Utilisation of spent brewer s yeast for yeast extract production by autolysis The effect of temperature Master tezinden üretilmiştir TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food and Bioproducts Processing - Doi: 10.1016/j.fbp.2007.10.015 2008
Mitokondri ve Mitokondriyal Mutasyonun Bira Kalitesi Üzerine Etkisi YAĞMUR GÜLTEN,TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda 2008
Mitokondriyal Mutantların Bira Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi TANGÜLER HASAN,YAĞMUR GÜLTEN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda 2007
Biralarda İstenmeyen Aroma Bileşikleri ve Oluşum Mekanizmaları TANGÜLER HASAN,CABAROĞLU TURGUT,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda 2007
The Effect of Pitching Rate on Fermentation and Flavour Compounds in High Gravity Brewing ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,Çakıröz Hanife Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of the Institute of Brewing - Doi: 10.1002/j.2050-0416.2007.tb00259.x 2007
The Production Methods of Yeast Extract Web page www feedinfo com 16 01 2006 ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Hakemsiz - - Derleme Makale - Feedinfo News Service 2006
The Influence of Inoculum Level on Fermentation and Flavour Compounds of White Wines Made from cv Emir ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,CABAROĞLU TURGUT,CANBAŞ AHMET Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of the Institute of Brewing - Doi: 10.1002/j.2050-0416.2006.tb00718.x 2006
Otoliz Yolu İle Maya Ekstraktı Üretimi TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi 2006
Otoliz Dışında Maya Ekstraktı Üretiminde Kullanılan Yöntemler Plazmoliz ve Hidroliz TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Ç.U. Z. F. Dergisi 2006
Maya Ekstraktı Üretimi TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda 2004
Tek Hücre Proteini Üretimi TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN,CANBAŞ AHMET Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Ç.U. Z. F. Dergisi 2004
Bildiriler
Şalgam suyu fermantasyonu artık ürünü setiklerin Tarhana fermantasyonu üzerine etkisi. KILIÇ Muhammet Çağrı, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (15.09.2023 - 18.09.2023) - 5. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi
Sarı ve mor et rengine sahip (Agria ve İlk Mor) patates çeşitlerinin kabuklarının genel bileşimi üzerine bir araştırma. YAPRAK USLU DİLEK, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (15.09.2023 - 18.09.2023) - 5. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi
Meyan Kökünden Sirke Üretimi Üzerine Bir Araştırma ALTIPARMAK DUYGU, MACİT HASAN, KARADUMAN ECEM, YILMAZ FİKRET, YAPRAK USLU DİLEK, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - 26.06.2022) - IV. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING (TURK-COSE 2022)
Bozulma Meydana Gelmiş Şalgam Suyunda Mikrobiyal Özellikler Üzerine Bir Araştırma YAPRAK USLU DİLEK, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - 26.06.2022) - IV. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING (TURK-COSE 2022)
Şalgam İçeceği Fermantasyonu Artık Ürünleri Olan Setik ve Şalgam Turpu Tozunun Tarhana Fermantasyonu Sırasında Mikrobiyal Değişim Üzerine Etkisi TATLISOY ASLIHAN, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.06.2021 - 15.06.2021) - III. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Fermente Artık Havuç Tozu İlavesinin Tarhana Fermantasyonunda Mikrobiyal Flora Üzerine Etkisi ALTIPARMAK DUYGU, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.06.2021 - 15.06.2021) - III. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Farklı Oranlarda Şalgam Turpu İlavesinin Şalgam Suyu Fermantasyonunda Mikrobiyal Flora Üzerine Etkisi AYTEKİN DİLAY ASENA, AĞÇAM ERDAL, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (05.03.2021 - ) - CUKUROVA 6th INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONFERENCE
Gıda Ambalajlamada Yeni Dönem: Nanoteknoloji Uygulamaları. Özge Dinç Selin,TANGÜLER HASAN Ulusal - Özet bildiri - (17.09.2020 - 19.09.2020) - 32. Ulusal Kimya Kongresi
Şalgam Suyunda Bozulma Sonucu Kimyasal Özelliklerde Meydana Gelen Değişim Üzerine Bir Araştırma varol zeliha ayça,aytekin dilay asena,BOZDOĞAN ADNAN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (27.06.2019 - 29.06.2019) - 1ST International Conference on Environment, Technology and Management (ICETEM)
Elmanın Etil Alkol Fermantasyonunda Değerlendirilmesinde Kullanılan Farklı Ticari Kültür Mayalarının Gelişimi Üzerine Bir Araştırma atyekin dilay asena,ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (27.06.2019 - 29.06.2019) - 1ST International Conference on Environment, Technology and Management (ICETEM)
Geleneksel Yöntemle Şalgam Üretiminde Gerçekleştirilen Havuç Fermantasyonu Sırasında Mikrobiyal Değişimin İncelenmesi. TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Tam metin bildiri - (16.04.2019 - 18.04.2019) - 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Science
Williopsis saturnus Mayası İle Doğal Aromalı İçecek Üretimi Sırasında Maya Sayısındaki Değişim TANGÜLER HASAN,şener selin Uluslararası - Tam metin bildiri - (16.04.2019 - 18.04.2019) - 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences
Single Cell Protein from Yeast BEYLİKÇİ SERMET CAN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology - Doi: http://intfoodtechno2018.org/storage/catalogs/congress-abstract-book.pdf
New Trends and Problems Related to Shalgam (Salgam) which is a Fermented Black Carrot Product TANGÜLER HASAN,BEYLİKÇİ SERMET CAN Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology - Doi: http://intfoodtechno2018.org/storage/catalogs/congress-abstract-book.pdf
Food Fortification KARAASLAN Irem,OZPALAS Beyza,DOLGUN Sara Betul,TANGÜLER HASAN,ÖZER EMİR AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS - Doi: http://rpfoods2018.org/wp-content/uploads/2018/10/RP-Foods2018_Proceeding-Book.pdf
Direkt Yöntemle Şalgam suyu üretiminde Mikrobiyal Değişim Üzerine Sıcaklığın Etkisi TANGÜLER HASAN,Çankaya Akkız Uluslararası - Tam metin bildiri - (02.04.2018 - 05.04.2018) - 2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies - Doi: https://www.kongreuzmani.com/2-international-conference-on-agriculture-food-forest-sciences-and-technologies-icafof-2018.html
Fermente Bitkisel İçecekler ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri TANGÜLER HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (02.04.2018 - 05.04.2018) - 2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies - Doi: https://www.kongreuzmani.com/2-international-conference-on-agriculture-food-forest-sciences-and-technologies-icafof-2018.html
Meyve Aromalı Kefirlerin Depolama Süresince Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri. 29-30 September 2017 (ISITES2017 Baku - Azerbaijan). SAY DİLEK,TANGÜLER HASAN,GÜZELER NURAY Uluslararası - Tam metin bildiri - (29.09.2017 - 30.09.2017) - 5th International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science
Influence of Lachancea thermotolerans on Wine Fermentation ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,BALIKÇI EREN KEMAL Uluslararası - Özet bildiri - (13.09.2015 - 17.09.2015) - 32th International Specialized Symposium on Yeasts
Atık Bira Mayasından Maya Ekstraktı Üretiminde Farklı NaCl Konsantrasyonun Etkisi TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Tam metin bildiri - (23.10.2014 - 24.10.2014) - II. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu
The Influence of different yeast inoculum levels on the quality of cider ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,AĞIRMAN BİLAL,BOYACI GÜNDÜZ CENNET PELİN,CABAROĞLU TURGUT Uluslararası - Özet bildiri - (09.10.2014 - 11.10.2014) - 31st International Specialised Symposium on Yeast
Sirke Üretim Yöntemleri TANGÜLER HASAN Ulusal - Poster - (02.11.2013 - 04.11.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Shalgam Şalgam A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage p 57 Erten. H, Tanguler. H, Cabaroglu. T, Agırman B, Gunduz CPB, Sert S, Bircan S Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Geleneksel bir İçeceğimiz Şalgam Suyu ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Şalgam Suyu Üretiminde Etkili Olan Laktik Asit Bakterileri TANGÜLER HASAN Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Farklı Yöntemlerle Üretilen Şalgam Sularında Organik Asit ve Şeker İçeriklerinin Karşılaştırılması TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Şalgam Shalgam A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN,SERT SELVİHAN,BİRCAN SEZGİ Uluslararası - Özet bildiri - (03.09.2012 - 07.09.2012) - FoodMicro, Global Issues in Microbiology
Şalgam Suyunda Bulunan Aroma Maddelerinin GC MS İle Belirlenmesi TANGÜLER HASAN,ŞEN KEMAL,ERTEN HÜSEYİN,CABAROĞLU TURGUT,SELLİ SERKAN,BOZDOĞAN ADNAN Ulusal - Özet bildiri - (10.05.2012 - 12.05.2012) - III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Geleneksel Bir Ürünümüz Pestil TANGÜLER HASAN,ELEROĞLU HASAN,ÖZER EMİR AYŞE Ulusal - Poster - (10.05.2012 - 12.05.2012) - III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Orta Asya dan Anadolu ya Yokluğun Tadi Uğut ELEROĞLU HASAN,DEVELİ IŞIKLI NURSEL,TANGÜLER HASAN Ulusal - Özet bildiri - (10.05.2012 - 12.05.2012) - III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu,
Şalgam Suyu Üretimi Sırasında Elde Edilen Ekstraktlardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Sözlü Bildiri - (10.05.2012 - 12.05.2012) - III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Nohut Mayası Fermantasyonunda Etkili Olan Mikroorganizmalar TANGÜLER HASAN,Yağmur Gülten,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Özet bildiri - (15.04.2010 - 17.10.2010) - The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Geleneksel Fermente Ürünümüz Tarhana Üretim Yöntemleri ve Bileşimi TANGÜLER HASAN,BALIKÇI EREN KEMAL,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Poster - (15.04.2010 - 17.04.2010) - The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
The Effect of Black Carrot Size for the Production of Shalgam which is Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage TANGÜLER HASAN,UTUŞ Demet,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Özet bildiri - (15.04.2010 - 17.04.2010) - The 1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
The Influence of Various Production Methods on the Composition of Shalgam Salgam TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Tam metin bildiri - (08.09.2009 - 10.09.2009) - 3rd International EUROFIR (European Food Information Resource) Congress. European Food Composition Data for Beter Diet, Nutrition and Food Quality
Influence of Williopsis saturnus yeasts in combination with Saccharomyces cerevisiae on wine fermentation TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Özet bildiri - (26.08.2009 - 29.08.2009) - 27th ISSY Pasteur’s Legacy Yeast for Health and Biotechnologies, International Specialized Symposium on Yeasts
Boza Fermantasyonu ve Fermantasyonda Etkili Olan Mikroorganizmalar TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Poster - (27.05.2009 - 29.05.2009) - II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Geleneksel Laktik Asit Fermantasyonu Ürünü Şalgam Suyu ve Üretim Yöntemleri TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Poster - (27.05.2009 - 29.05.2009) - II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Şarapta Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Poster - (06.11.2008 - 08.11.2008) - Ulusal Bağcılık-Şarap Sempozyumu ve Sergisi
The Effects of Mitochondrial Mutants on Beer Fermentation TANGÜLER HASAN,YAĞMUR GÜLTEN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Özet bildiri - (15.08.2008 - 19.08.2008) - 2. Uluslararası Bakteriyoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji Kongresi
The Influence of Different Sodium Chloride Concentrations on the Production of Yeast Extract by Autolysis TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Uluslararası - Özet bildiri - (05.08.2008 - 09.08.2008) - 12. Uluslararası Bakteriyoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji Kongresi
Aljinat Boncuklarında İmmobilize Edilmiş Maya Hücreleriyle Şarap Üretimi TANGÜLER HASAN,KABAHARNUP YASEMİN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Poster - (21.05.2008 - 23.05.2008) - Türkiye 10. Gıda Kongresi
Propiyonik Asit Bakterilerinin Endüstride Kullanım Alanları 8 10 Kasım 2007 TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Poster - (08.11.2007 - 10.11.2007) - 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
İmmobilizasyonun Şaraptaki Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN,CABAROĞLU TURGUT Ulusal - Poster - (08.11.2007 - 10.11.2007) - 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
Propiyonik Asit Bakterileri ve Bakteriyosin Üretimi TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN,YILMAZTEKİN MURAT Ulusal - Poster - (24.05.2006 - 26.05.2006) - Türkiye 9. Gıda Kongresi
Şarap Üretiminde İmmobilizasyon Uygulamaları TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Poster - (24.05.2006 - 26.05.2006) - Türkiye 9. Gıda Kongresi
Gıdalarda Bulunan Bir Laktik Asit Bakterisi Weissella TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Poster - (24.05.2006 - 26.05.2006) - Türkiye 9. Gıda Kongresi
Maya Ekstraktı Üretimi Sonradan Gıda Dergisinde Yayımlanmıştır TANGÜLER HASAN,ERTEN HÜSEYİN Ulusal - Tam metin bildiri - (26.05.2004 - 28.05.2004) - Türkiye 8. Gıda Kongresi
Kitap
Gıda İşleme ve Üretiminde Yenilikçi Teknolojiler YETİŞEN MEHMET, TANGÜLER HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Bazı Geleneksel Türk Fermente Ürünleri ve Yenilikçi Yaklaşımlar - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Akademisyen Yayınevi Kitabevi Dağıtım Bilgisayar Tercümanlık İthalat İhracat Ticaret A.Ş - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:258 - ISBN:978-625-399-499-0 - (Bölüm Sayfaları:211 - 236) 2023
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi TANGÜLER HASAN,AĞIRMAN BİLAL Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Şalgam Suyu Üretimi - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Nobel Akademik Yayıncılık - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:862 - ISBN:978-625-406-665-8 - (Bölüm Sayfaları:511 - 530) 2020
Health and Safety Aspects of Food Processing Technologies TANGÜLER HASAN,KABAK BÜLENT Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Chemical hazards in foods - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Springer International Publishing - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:672 - ISBN:978-3-030-24902-1 - (Bölüm Sayfaları:349 - 402) 2019
Gıda Biyoteknolojisi ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Fermente Bitkisel Ürünler - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Nobel Yayınevi - Basım Sayısı:6 - Sayfa Sayısı:493 - ISBN:978-605-395-299-2 2016
Handbook of Vegetable Preservation and Processing ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Shalgam (Şalgam): A Traditional Turkish Lactic Acid Fermented Beverage Based on Black Carrot - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:CRC Press - Basım Sayısı:2 - Sayfa Sayısı:970 - ISBN:9781482212280 - (Bölüm Sayfaları:841 - 849) 2015
Handbook of Plant Based Fermented Food and Beverage Technology ERTEN HÜSEYİN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Shalgam (Şalgam) - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:CRC Press - Sayfa Sayısı:790 2012
Food Processing Strategies for Quality Assessment ERTEN HÜSEYİN,AĞIRMAN BİLAL,BOYACI GÜNDÜZ CENNET PELİN,ÇARŞANBA ERDEM,Selvihan SERT,Sezgi BİRCAN,TANGÜLER HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Importance of yeasts and lactic acid bacteria in food processing. - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Springer - ISBN:978-1-4939-1377-0 - (Bölüm Sayfaları:351 - 378) 2014
Editör
Metagenomic Insights into the Microbiome and Resistance Genes of Traditional Fermented Foods in Arabia TANGÜLER HASAN Uluslararası - Dergi - Yayın Evi: MDPI AG - Editör - Doi: 10.3390/foods12183342 2023