Chitosan films tailored with deep eutectic solvent extracts from Hibiscus sabdariffa: Fabrication and characterization
ALAŞALVAR HAMZA,SÜRMELİ HASAN NAZIM,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Molecular Liquids
- Doi: 10.1016/j.molliq.2024.125874
|
2024
|
Pressurised hot water extraction of phenolic compounds with a focus on eriocitrin and hesperidin from lemon peel
ALAŞALVAR HAMZA, KAYA MURAT, BERKTAŞ SERAP, BAŞYİĞİT BÜLENT, ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - International Journal of Food Science & Technology
- Doi: 10.1111/ijfs.15925
|
2023
|
Instant soluble roselle (Hibiscus sabdariffa L.) powder rich in bioactive compounds: Effect of the production process on volatile compounds
NAJİ ABDULLAH, BAŞYİĞİT BÜLENT, ALAŞALVAR HAMZA, SALUM PELİN, BERKTAŞ SERAP, ERBAY ZAFER, ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization
- Doi: 10.1007/s11694-022-01593-x
|
2023
|
Investigating the Effects of Various Surfactants on the Emulsion and Powder of Hazelnut Oil
ÇEVİK KUTLU, HORZUM MEHMET, ALAŞALVAR HAMZA, YALÇIN HASAN, DOĞAN MAHMUT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food and Bioprocess Technology
- Doi: 10.1007/s11947-023-03031-2
|
2023
|
Development and characterization of sustainable active pectin films: The role of choline chloride/glycerol-based natural deep eutectic solvent and lavender extracts
ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Heliyon
- Doi: 10.1016/j.heliyon.2023.e21756
|
2023
|
Köfter üretiminde renk ve tekstür özellikleri üzerine farklı kaynaklardan nişasta kullanımının etkilerinin incelenmesi
ALAŞALVAR HAMZA, ERİNÇ HAKAN
Uluslararası -
Hakemli -
EBSCOhost, DOAJ, CiteFactor, WorldCat -
Özgün Makale - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
- Doi: 10.28948/ngumuh.934970
|
2023
|
Pomegranate Seed Oil: Extraction, Shelf Life Prediction, and Microencapsulation
ALAŞALVAR HAMZA, BAŞYİĞİT BÜLENT, ASLAN TÜRKER DUYGU, İÇYER NECATTİN CİHAT, ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
ESCI (Emerging Sources Citation Index) -
Özgün Makale - CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
- Doi: 10.34302/crpjfst/2022.14.4.7
|
2022
|
Effect of partial fat replacement by hazelnut oil microcapsules in beef burger formulations on physicochemical properties, fatty acid composition, and sensory attributes
ALAŞALVAR HAMZA, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation
- Doi: 10.1111/jfpp.16644
|
2022
|
Effect of Hazelnut Oil and Microencapsulated Hazelnut Oil Usage on Physicochemical and Textural Properties of Cake
OSKAYBAŞ BETÜL, ÇEVİK KUTLU, ALAŞALVAR HAMZA, ERİNÇ HAKAN, YALÇIN HASAN, YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
- Doi: 10.21597/jist.724667
|
2021
|
Ultrasound-assisted extraction of antioxidant phenolic compounds from Lavandula angustifolia flowers using natural deep eutectic solvents: An experimental design approach
ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Sustainable Chemistry and Pharmacy
- Doi: 10.1016/j.scp.2021.100492
|
2021
|
Extraction optimization and microencapsulation of phenolic antioxidant compounds from lemon balm (Melissa officinalis L.): Instant soluble tea production
TÜLEK ZEHRA, ALAŞALVAR HAMZA, BAŞYİĞİT BÜLENT, BERKTAŞ SERAP, SALUM PELİN, ERBAY ZAFER, TELCİ İSA, ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation
- Doi: 10.1111/jfpp.14995
|
2021
|
Keten Tohumu Yağı ve Yağsız Süt Tozu İçeren Emülsiyonların Püskürterek Kurutma ile Enkapsülasyonu: Yağ Oranı ve Kurutma Sıcaklığının Etkileri
ÇEVİK KUTLU, ALAŞALVAR HAMZA, ÇAM MUSTAFA, YALÇIN HASAN
Uluslararası -
Hakemli -
TR-DİZİN, EBSCOhost, SCILIT, SOBIAD, Google Scholar, CrossRef -
Özgün Makale - Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
- Doi: 10.21923/jesd.830668
|
2021
|
Biocontrol of Salmonella Enteritidis on chicken meat and skin using lytic SE-P3, P16, P37, and P47 bacteriophages
AYDIN DEMİRARSLAN ÖZGÜL,ALAŞALVAR HAMZA,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - LWT
- Doi: 10.1016/j.lwt.2020.110469
|
2021
|
Wild mustard (Sinapis arvensis) parts: compositional analysis, antioxidant capacity and determination of individual phenolic fractions by LC-ESI MS/MS
BAŞYİĞİT BÜLENT,ALAŞALVAR HAMZA,DOĞAN NURCAN,DOĞAN CEMHAN,BERKTAŞ SERAP,ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization
- Doi: 10.1007/s11694-020-00415-2
|
2020
|
Konjuge linoleik asit ile zenginleştirilmiş yağın yağsız süt tozu vemaltodekstrin karışımı ile mikroenkapsülasyonu ve mikrokapsüllerin karakterizasyonu
ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus -
Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
- Doi: 10.15237/gida.GD20111
|
2020
|
Bioactive properties of powdered peppermint and spearmint extracts: Inhibition of key enzymes linked to hypertension and type 2 diabetes
ÇAM MUSTAFA,BAŞYİĞİT BÜLENT,ALAŞALVAR HAMZA,YILMAZTEKİN MURAT,AHHMED ABDULLATEF,SAĞDIÇ OSMAN,KONCA YUSUF,TELCİ İSA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food Bioscience
- Doi: 10.1016/j.fbio.2020.100577
|
2020
|
Ready to drink iced teas from microencapsulated spearmint (Mentha spicata L.) and peppermint (Mentha piperita L.) extracts: physicochemical, bioactive and sensory characterization
ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization
- Doi: 10.1007/s11694-020-00386-4
|
2020
|
Margarin Formülasyonunda Konjüge Linoleik Asit Kullanımının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi
GÜNEY AYŞE,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus -
Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
- Doi: 10.15237/gida.GD20059
|
2020
|
Farklı Boyutlarda Kinoa Kepek Unu Kullanımının Keklerin Fiziksel, Tekstürel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,ÇOLAKOĞLU ABDULLAH SİNAN
Uluslararası -
Hakemli -
Index Copernicus -
Özgün Makale - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
|
2019
|
Simultaneous extraction of phenolics and essential oil from peppermint by pressurized hot water extraction
ÇAM MUSTAFA,Yüksel Esma,ALAŞALVAR HAMZA,BAŞYİĞİT BÜLENT,ŞEN ARSLAN HÜLYA,YILMAZTEKİN MURAT,AHHMED ABDULLATEF,SAĞDIÇ OSMAN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology-MYSORE
- Doi: 10.1007/s13197-018-3475-5
|
2019
|
Production of Conjugated Linoleic Acid by Microwave‐Assisted and Ultrasound‐Assisted Alkali Isomerization: Effects of Microwave Power and Ultrasound Amplitude
ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,SALUR FATMA,ÖZBEY AYŞE
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of the American Oil Chemists’xx Society
- Doi: 10.1002/aocs.12228
|
2019
|
Process for production of ready to drink iced teas from sage (Salvia officinalis L.) and linden (Tilia cordata): pressurized hot water extraction and spray drying
ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food Science and Biotechnology
- Doi: 10.1007/s10068-018-0538-3
|
2019
|
Application of pressurized water extraction and spray drying techniques to produce soluble spearmint tea
ÇAM MUSTAFA,Işıklı Merve Dinç,Yüksel Esma,ALAŞALVAR HAMZA,BAŞYİĞİT BÜLENT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization
- Doi: 10.1007/s11694-018-9808-2
|
2018
|
Susam ve yer fıstığı ile zenginleştirilmiş pekmez karışımlarınınfizikokimyasal, duyusal ve biyoaktif özellikleri
KAYA BAŞAK,SÖKMEN FUNDA,SARIDANIŞMENT SEMA,ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
- Doi: 10.29050/harranziraat.376304
|
2018
|
PHENOLICS RELEASE KINETICS IN SUGARED AND SUGAR-FREE CHEWING GUMS: MICROENCAPSULATED POMEGRANATE PEEL EXTRACT USAGE
PALABIYIK İBRAHİM,TOKER ÖMER SAİD,KONAR NEVZAT,GÜNEŞ RECEP,GÜLERİ TUBA,ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI -
Özgün Makale - INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
- Doi: 10.1111/ijfs.13862
|
2018
|