Eğitim Bilgileri
Doktora NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ Tez adı : Lavantadan biyoaktif bileşiklerin ekstraksiyonunda ve biyobozunur film üretiminde derin ötektik sıvıların kullanımı 2017-2024
Yüksek Lisans ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Tıbbi ve aromatik nane türlerinden buzlu çay üretimi 2014-2017
Lisans ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ 2010-2014
Akademik Unvanlar
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2017-
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Mikrodalga ışınım ve ultrases dalgaları ile konjüge linoleik asit üretiminin optimizasyonu ve margarin formülasyonunda kullanımı (15.05.2018-30.01.2021)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Derin Ötektik Çözücüler Kullanılarak Hibiskus Bitkisinden Biyoaktif Bileşenlerin Ekstraksiyonu ve Elde Edilen Ekstraktların Kitosan Bazlı Biyobozunur Filmlerde Plastikleştirici Olarak Kullanılabilirliklerinin Araştırılması (12.12.2021-27.02.2023)
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı Fonksiyonel Aromatik Bitkilerden Buzlu Çay Üretimi (08.06.2015-07.06.2016)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Dondurma Üretiminde Fındık Sütü Kullanımı (04.04.2021-05.09.2021)
-Tübitak 1001 Tamamlandı İnstant Nane Çayı Buzlu Nane Çayı ve Mikroenkapsüle Nane Esansiyel Yağı Üretimi (01.12.2013-11.04.2016)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Lavantadan Biyoaktif Bileşiklerin Ekstraksiyonunda ve Biyobozunur Film Üretiminde Derin Ötektik Sıvıların Kullanımı (01.04.2021-)
Ödüller
Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2019
Genç Bilim İnsanı Ödülü Üniversite, TÜRKİYE 2021
Makaleler
Pressurised hot water extraction of phenolic compounds with a focus on eriocitrin and hesperidin from lemon peel ALAŞALVAR HAMZA, KAYA MURAT, BERKTAŞ SERAP, BAŞYİĞİT BÜLENT, ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Food Science & Technology - Doi: 10.1111/ijfs.15925 2023
Instant soluble roselle (Hibiscus sabdariffa L.) powder rich in bioactive compounds: Effect of the production process on volatile compounds NAJİ ABDULLAH, BAŞYİĞİT BÜLENT, ALAŞALVAR HAMZA, SALUM PELİN, BERKTAŞ SERAP, ERBAY ZAFER, ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization - Doi: 10.1007/s11694-022-01593-x 2023
Investigating the Effects of Various Surfactants on the Emulsion and Powder of Hazelnut Oil ÇEVİK KUTLU, HORZUM MEHMET, ALAŞALVAR HAMZA, YALÇIN HASAN, DOĞAN MAHMUT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food and Bioprocess Technology - Doi: 10.1007/s11947-023-03031-2 2023
Development and characterization of sustainable active pectin films: The role of choline chloride/glycerol-based natural deep eutectic solvent and lavender extracts ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Heliyon - Doi: 10.1016/j.heliyon.2023.e21756 2023
Köfter üretiminde renk ve tekstür özellikleri üzerine farklı kaynaklardan nişasta kullanımının etkilerinin incelenmesi ALAŞALVAR HAMZA, ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Hakemli - EBSCOhost, DOAJ, CiteFactor, WorldCat - Özgün Makale - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi - Doi: 10.28948/ngumuh.934970 2023
Pomegranate Seed Oil: Extraction, Shelf Life Prediction, and Microencapsulation ALAŞALVAR HAMZA, BAŞYİĞİT BÜLENT, ASLAN TÜRKER DUYGU, İÇYER NECATTİN CİHAT, ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - ESCI (Emerging Sources Citation Index) - Özgün Makale - CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Doi: 10.34302/crpjfst/2022.14.4.7 2022
Effect of partial fat replacement by hazelnut oil microcapsules in beef burger formulations on physicochemical properties, fatty acid composition, and sensory attributes ALAŞALVAR HAMZA, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation - Doi: 10.1111/jfpp.16644 2022
Effect of Hazelnut Oil and Microencapsulated Hazelnut Oil Usage on Physicochemical and Textural Properties of Cake OSKAYBAŞ BETÜL, ÇEVİK KUTLU, ALAŞALVAR HAMZA, ERİNÇ HAKAN, YALÇIN HASAN, YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - Doi: 10.21597/jist.724667 2021
Ultrasound-assisted extraction of antioxidant phenolic compounds from Lavandula angustifolia flowers using natural deep eutectic solvents: An experimental design approach ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Sustainable Chemistry and Pharmacy - Doi: 10.1016/j.scp.2021.100492 2021
Extraction optimization and microencapsulation of phenolic antioxidant compounds from lemon balm (Melissa officinalis L.): Instant soluble tea production TÜLEK ZEHRA, ALAŞALVAR HAMZA, BAŞYİĞİT BÜLENT, BERKTAŞ SERAP, SALUM PELİN, ERBAY ZAFER, TELCİ İSA, ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation - Doi: 10.1111/jfpp.14995 2021
Keten Tohumu Yağı ve Yağsız Süt Tozu İçeren Emülsiyonların Püskürterek Kurutma ile Enkapsülasyonu: Yağ Oranı ve Kurutma Sıcaklığının Etkileri ÇEVİK KUTLU, ALAŞALVAR HAMZA, ÇAM MUSTAFA, YALÇIN HASAN Uluslararası - Hakemli - TR-DİZİN, EBSCOhost, SCILIT, SOBIAD, Google Scholar, CrossRef - Özgün Makale - Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi - Doi: 10.21923/jesd.830668 2021
Biocontrol of Salmonella Enteritidis on chicken meat and skin using lytic SE-P3, P16, P37, and P47 bacteriophages AYDIN DEMİRARSLAN ÖZGÜL,ALAŞALVAR HAMZA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - LWT - Doi: 10.1016/j.lwt.2020.110469 2021
Wild mustard (Sinapis arvensis) parts: compositional analysis, antioxidant capacity and determination of individual phenolic fractions by LC–ESI–MS/MS BAŞYİĞİT BÜLENT,ALAŞALVAR HAMZA,DOĞAN NURCAN,DOĞAN CEMHAN,BERKTAŞ SERAP,ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization - Doi: 10.1007/s11694-020-00415-2 2020
Bioactive properties of powdered peppermint and spearmint extracts: Inhibition of key enzymes linked to hypertension and type 2 diabetes ÇAM MUSTAFA,BAŞYİĞİT BÜLENT,ALAŞALVAR HAMZA,YILMAZTEKİN MURAT,AHHMED ABDULLATEF,SAĞDIÇ OSMAN,KONCA YUSUF,TELCİ İSA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Bioscience - Doi: 10.1016/j.fbio.2020.100577 2020
Ready to drink iced teas from microencapsulated spearmint (Mentha spicata L.) and peppermint (Mentha piperita L.) extracts: physicochemical, bioactive and sensory characterization ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization - Doi: 10.1007/s11694-020-00386-4 2020
Konjuge linoleik asit ile zenginleştirilmiş yağın yağsız süt tozu vemaltodekstrin karışımı ile mikroenkapsülasyonu ve mikrokapsüllerin karakterizasyonu ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - GIDA - Doi: 10.15237/gida.GD20111 2020
Margarin Formülasyonunda Konjüge Linoleik Asit Kullanımının Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi GÜNEY AYŞE,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD20059 2020
Farklı Boyutlarda Kinoa Kepek Unu Kullanımının Keklerin Fiziksel, Tekstürel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,ÇOLAKOĞLU ABDULLAH SİNAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2019
Simultaneous extraction of phenolics and essential oil from peppermint by pressurized hot water extraction ÇAM MUSTAFA,Yüksel Esma,ALAŞALVAR HAMZA,BAŞYİĞİT BÜLENT,ŞEN ARSLAN HÜLYA,YILMAZTEKİN MURAT,AHHMED ABDULLATEF,SAĞDIÇ OSMAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology-MYSORE - Doi: 10.1007/s13197-018-3475-5 2019
Production of Conjugated Linoleic Acid by Microwave‐Assisted and Ultrasound‐Assisted Alkali Isomerization: Effects of Microwave Power and Ultrasound Amplitude ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,SALUR FATMA,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of the American Oil Chemists’xx Society - Doi: 10.1002/aocs.12228 2019
Process for production of ready to drink iced teas from sage (Salvia officinalis L.) and linden (Tilia cordata): pressurized hot water extraction and spray drying ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Science and Biotechnology - Doi: 10.1007/s10068-018-0538-3 2019
Application of pressurized water extraction and spray drying techniques to produce soluble spearmint tea ÇAM MUSTAFA,Işıklı Merve Dinç,Yüksel Esma,ALAŞALVAR HAMZA,BAŞYİĞİT BÜLENT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization - Doi: 10.1007/s11694-018-9808-2 2018
Susam ve yer fıstığı ile zenginleştirilmiş pekmez karışımlarınınfizikokimyasal, duyusal ve biyoaktif özellikleri KAYA BAŞAK,SÖKMEN FUNDA,SARIDANIŞMENT SEMA,ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi - Doi: 10.29050/harranziraat.376304 2018
PHENOLICS RELEASE KINETICS IN SUGARED AND SUGAR-FREE CHEWING GUMS: MICROENCAPSULATED POMEGRANATE PEEL EXTRACT USAGE PALABIYIK İBRAHİM,TOKER ÖMER SAİD,KONAR NEVZAT,GÜNEŞ RECEP,GÜLERİ TUBA,ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - Doi: 10.1111/ijfs.13862 2018
Bildiriler
Enrichment of ice cream with roselle (Hibiscus sabdariffa) powder: Effects on antioxidant capacity and technological properties ALAŞALVAR HAMZA, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (02.10.2022 - 05.10.2022) - 14th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods
Farklı oranlarda fındık sütü ilavesi ile üretilen dondurmaların fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri ÖZKAYNAR ESRANUR, ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - ) - IV. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi
Microencapsulation Process Affects Aroma Profile of Hibiscus sabdariffa NAJİ ABDULLAH, ALAŞALVAR HAMZA, BAŞYİĞİT BÜLENT, SALUM PELİN, ERBAY ZAFER, ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Özet bildiri - (18.11.2021 - 20.11.2021) - The 7th International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants
Lavantadan (Lavandula angustifolia) toplam flavonoid maddelerin ultrases destekli ekstraksiyonunda etkili faktörlerin belirlenmesi ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (14.06.2021 - 15.06.2021) - III. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Bakteriyofajların Enkapsülasyonu ve Potansiyel Uygulamaları KOÇER ALAŞALVAR GAMZE,ALAŞALVAR HAMZA,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (21.10.2020 - 23.10.2020) - Türkiye 13. Gıda Kongresi
Köftelerde Hayvansal Yağın Azaltılması İçin Enkapsüle Fındık Yağı Kullanımı ALAŞALVAR HAMZA,KOÇER ALAŞALVAR GAMZE,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (21.10.2020 - 23.10.2020) - Türkiye 13. Gıda Kongresi
The Effects of Pumpkin Seed Flour Addition on Quality of Biscuits AKYOL BENGÜL,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (08.10.2019 - 10.10.2019) - 1st International Congress of the Turkish Journal ofAgriculture - Food Science and Technology
Tavuk Etinde Salmonella Enteritidise Karşı Biyokontrol Ajanı Olarak Bakteriyofaj Kullanımı Üzerine Farklı Depolama Sıcaklıklarının Etkisi Demiraslan Aydın Özgül,ALAŞALVAR HAMZA,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Tam metin bildiri - (24.04.2019 - 28.04.2019) - 5.Uluslararası Beyaz Et Kongresi
Effects of Substitution of Hazelnut Oil by Microencapsulated Hazelnut Oil on Physicochemical Properties of Cake Batters and Cakes OSKAYBAŞ BETÜL,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (20.04.2019 - 22.04.2019) - 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019
The effect of the different particle sizes of quinoa bran on textural properties of cake ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA,Çelik Behiye Nur,Solmaz Seda,Baycu Hilal,ÇAYIRLI SERKAN Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
Application of new methods in conjugated linoleic acid production ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
Effectiveness of low temperature crystallization method in purification of the oleic and linoleic acid (daha sonra makale olarak yayımlanmıştır) ERİNÇ HAKAN,İŞLER İbrahim Hakkı,ALAŞALVAR HAMZA Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
Effects on quality of biscuit of quinoa bran milled in different particle sizes ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA,Ulutürk Nazlıcan,AYDIN SERAP,BİLGİÇ HATİCE NUR,KILINÇ ÖZGÜR KIVILCIM Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
ADAÇAYI BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİNİN BASINÇLI SICAK SU İLE EKSTRAKSİYONU VE MİKROENKAPSÜLASYONU ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA Uluslararası - Özet bildiri - (05.10.2017 - 07.10.2017) - INTERNATIONAL SYMPOSIUM ONMEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS
Ihlamur Çiçeğinin Basınçlı Solvent Ekstraktör ile Ekstraksiyon Özelliklerinin Belirlenmesi ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA Ulusal - Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - 12. Gıda Kongresi
Mikroenkapsüle Nane Tozundan Soğuk Çay Üretimi ve Duyusal Özellikleri ALAŞALVAR HAMZA,ÇAM MUSTAFA Ulusal - Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - 12. Gıda Kongresi
Instant peppermint and spearmint teas antioxidant capacitiy and alpha glucosidase inhibition potentials ÇAM MUSTAFA,BAŞYİĞİT BÜLENT,GÜVENDİOĞLU ESMA,ALAŞALVAR HAMZA,DİNÇ MERVE,YILMAZTEKİN MURAT,ÖZTÜRK İSMET,AHHMED ABDULLATEF Uluslararası - Özet bildiri - (22.11.2015 - 25.11.2015) - The 6th International Conference on Food Factors
Production of Instant Spearmint Lemon Tea ÇAM MUSTAFA,GÜVENDİOĞLU ESMA,DİNÇ MERVE,BAŞYİĞİT BÜLENT,ALAŞALVAR HAMZA,AHHMED ABDULLATEF,ÖZTÜRK İSMET Uluslararası - Özet bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”