Eğitim Bilgileri
Doktora ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ Tez adı : Bitkisel artıklardan farklı boyutlarda lif üretimi ve düşük yağlı ürünlerde kullanımı 2007-2011
Yüksek Lisans GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Tokat yöresinde üretilen çökeleklerin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi 2003-2006
Lisans GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ 1999-2003
Akademik Unvanlar
DOÇENT NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2019-
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2012-2019
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2011-2012
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI 2007-2011
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI 2003-2007
Yönetilen Tezler
BETÜL HARMANKAYA Yüksek Lisans Ultrases dalgaları ile oleozom ekstraksiyonunun optimizasyonu ve model emülsiyon formülasyonunda kullanımı 2023
TUĞÇE ERDUVAN Yüksek Lisans FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN FINDIK OLEOZOMLERI ÜZERİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ 2022
FATMA BETÜL TAŞTANOĞLU Yüksek Lisans FINDIKTAN OLEOZOM ELDESİ VE SIVI MARGARİN FORMÜLASYONUNDA KULLANIMI 2022
ONUR UTKU TARIM Yüksek Lisans Oleojel formülasyonunda konjuge linoleik asit kullanımı ve karakterizasyonu 2021
BENGÜL AKYOL Doktora Yağ Sanayi Artıklarından Biyobozunur Film Üretimi, Karakterizasyonu ve Ayçiçek Yağı Depolanmasında Kullanımı 2021
FATMA SALUR Yüksek Lisans Konjüge linoleik asit üretiminde mikrodalga ışınım ve ultrases dalgalarının kullanımı 2019
AYŞE GÜNEY Yüksek Lisans Margarin formülasyonunda konjuge linoleik asit kullanımı 2019
İBRAHİM HAKKI İŞLER Yüksek Lisans Kimyasal yöntemle konjüge linoleik asit üretimi ve saflaştırılması 2018
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Farklı Besi Şekillerinin Hemşin ve Tuj Kuzularında Karkas ve Et Kalitesi Özelliklerine Etkisi KÜ BAP 2012 VF 56 (28.11.2012-11.04.2016)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı OLEOJEL FORMÜLASYONUNDA KONJÜGE LİNOLEİK ASİT KULLANIMI VE KARAKTERİZASYONU (28.01.2020-07.01.2021)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Niğde İli’nde Yetişme Ortamı Özelliklerinin ve Kuraklık Etkisinin Lavanta (Lavandula officinalis) Bitkisi Üzerinde Etkilerinin Araştırılması (25.10.2017-08.12.2020)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor FINDIKTAN OLEOZOM ELDESİ VE SIVI MARGARİN FORMÜLASYONUNDA KULLANIMI (18.07.2022-)
-Tübitak 1001 Tamamlandı Nano-Selüloz Yağ Asidi Esterlerinin Sentezlenmesi ve Karakterizasyonu, Model Emülsiyonlarda ve Sıvı Margarin Üretiminde Kullanılması (15.11.2018-16.05.2022)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Mikrodalga ışınım ve ultrases dalgaları ile konjüge linoleik asit üretiminin optimizasyonu ve margarin formülasyonunda kullanımı (15.05.2018-30.01.2021)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı ULTRASES DALGALARI İLE OLEOZOM EKSTRAKSİYONUNUN OPTİMİZASYONU VE MODEL EMÜLSİYON FORMÜLASYONUNDA KULLANIMI (07.01.2020-13.11.2023)
Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ Tamamlandı Tokat Bez Sucuğun Formülasyon ve Standardizasyonu Üzerine Bir Araştırma (01.12.2007-01.06.2010)
TÜBİTAK PROJESİ Devam Ediyor Yeşil Ekstraksiyon Yöntemleri Kullanılarak Elde Edilen Zeytinyağı Bazlı Propolis Ekstraktlarının Kimyasal İçeriklerinin Belirlenmesi ve Optimizasyonu (01.07.2022-)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Farklı Tür Süt Ve Kefir Tanelerinden Üretilen Kefirlerin Antioksidan Ve Antimikrobiyal Aktivitesi (01.07.2013-01.07.2014)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Omega 3 Yağ Asitlerince Zenginleştirilmiş Etlik Piliç Karma Yemlerine Doğal Antioksidan Olarak Nar Hicaz Nar Kabuğu Ekstraktı İlavesinin Besi Performansı Ve Etin Lipid Oksidasyonu Üzerine Etkileri (01.06.2011-01.06.2012)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Bitkisel Kökenli Atıklarda Mikro akışkan Yöntemiyle Nano Boyutlarda Reoloji Düzenleyicilerin Üretilmesi Emülsiyonlarda Kolloitlerde Ve Hamur Ürünlerinde Kullanılması (01.06.2008-01.06.2011)
-Tübitak 3501 Tamamlandı Mikrobiyal Ve Kimyasal Yöntemlerle Konjüge Linoleik Asit Üretimi (01.04.2013-01.06.2017)
İdari Görevler
Farabi Koordinatörü NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2018-
Makaleler
Utilisation of hazelnut-derived oleosomes in liquid margarine formulation: An investigation into stability and functional enhancement ERİNÇ HAKAN, TAŞTANOĞLU FATMA BETÜL Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Acta Alimentaria - Doi: 10.1556/066.2023.00277 2024
Effects of dietary α-tocopherol acetate and pomegranate peel extract on growth performance and antioxidative potential and lipid oxidation of meat of broiler SARICA ŞENAY, ERİNÇ HAKAN, AYDIN HÜSEYİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society - Doi: 10.12681/jhvms.29193 2023
Optimization of nanofiber‐caproate/laurate esters synthesis, their characterization, and usage as emulsifier in o/w emulsion ERİNÇ ÖZLEM, ERİNÇ HAKAN, MERT BEHİÇ, ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of the American Oil Chemists' Society - Doi: 10.1002/aocs.12722 2023
Farklı nişasta kaynakları ile üretilen köfterlerin renk ve tekstür özelliklerinin araştırılması ALAŞALVAR HAMZA, ERİNÇ HAKAN Ulusal - Hakemli - EBSCOhost, DOAJ, CiteFactor, WorldCat - Özgün Makale - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi - Doi: 10.28948/ngumuh.934970 2023
Bitkisel lif-bütirik asit esterlerinin üretimi ve kek formülasyonunda emülgatör olarak kullanımı EROL SENA, ERİNÇ HAKAN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD23119 2023
Fatty acid and conjugated linoleic acid content of Anatolian buffaloes at different muscle types and slaughter weight ŞAHİN AZİZ, AKSOY YÜKSEL, UĞURLUTEPE EMRE, ULUTAŞ ZAFER, ERİNÇ HAKAN, AYDIN KENAN BURAK Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Tropical Animal Health and Production - Doi: 10.1007/s11250-022-03391-5 2022
Energy and exergy analysis of the temperature and relative humidity controlled infrared convective walnut drying KARACA DOLGUN GÜLŞAH, AKTAŞ MUSTAFA, OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ERİNÇ HAKAN, DOLGUN EKİN CAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation - Doi: 10.1111/jfpp.17141 2022
Effects of breed and fattening system on fatty acid and chemical composition of meat from male lambs SARI MEHMET, AKSOY YÜKSEL, ERİNÇ HAKAN, ÖNK KADİR, ADIGÜZEL IŞIK SERPİL, TİLKİ MUAMMER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - South African Journal of Animal Science - Doi: 10.4314/sajas.v52i1.8 2022
Lityum klorit/dimetilasetamit ortamında nanoselülozun asetik anhidrit ve farklı yağ asitleri ile esterifikasyonunun optimizasyonu ERİNÇ ÖZLEM, ERİNÇ HAKAN, MERT BEHİÇ, ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD21118 2021
Determination of physical and chemical properties of oleogels prepared with olive oil and olive\u2010based emulsifier ERİNÇ HAKAN, OKUR İLHAMİ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation - Doi: 10.1111/jfpp.15545 2021
Effect of Hazelnut Oil and Microencapsulated Hazelnut Oil Usage on Physicochemical and Textural Properties of Cake OSKAYBAŞ BETÜL, ÇEVİK KUTLU, ALAŞALVAR HAMZA, ERİNÇ HAKAN, YALÇIN HASAN, YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Journal of the Institute of Science and Technology - Doi: 10.21597/jist.724667 2021
Microbiological, antimicrobial and antioxidant characteristics of commercial Turkish kefirs ÖNCÜL NİLGÜN, ÖZBEY AYŞE, ERİNÇ HAKAN, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Safety and Food Quality-Archiv fur Lebensmittelhygiene - Doi: 10.2376/0003-925X-72-150 2021
Konjuge linoleik asit ile zenginleştirilmiş yağın yağsız süt tozu vemaltodekstrin karışımı ile mikroenkapsülasyonu ve mikrokapsüllerin karakterizasyonu ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD20111 2020
Margarin formülasyonunda konjüge linoleik asit kullanımının depolama stabilitesi üzerine etkisi Güney Ayşe,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD 2020
Farklı boyutlarda kinoa kepek unu kullanımının bisküvilerin fiziksel, duyusal ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD 2020
Farklı Boyutlarda Kinoa Kepek Unu Kullanımının Keklerin Fiziksel, Tekstürel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,ÇOLAKOĞLU ABDULLAH SİNAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2019
Effects of genotype and fattening system on the quality of male lamb meat – Part 1: Technological properties and carcass measurements SARI MEHMET,AKSOY YÜKSEL,ÖNK KADİR,ERİNÇ HAKAN,ADIGÜZEL IŞIK SERPİL,TİLKİ MUAMMER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Archives Animal Breeding 2019
Effectiveness of low temperature crystallization method for purification of linoleic acid ERİNÇ HAKAN,İŞLER İBRAHİM HAKKI,SALUR FATMA Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - Food and Health - Doi: 10.3153/FH19004 2019
The effect of irrigation on olive and olive oil characteristics YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN,TATLI ABİDİN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD19104 2019
Production of Conjugated Linoleic Acid by Microwave‐Assisted and Ultrasound‐Assisted Alkali Isomerization: Effects of Microwave Power and Ultrasound Amplitude ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,SALUR Fatma,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of the American Oil Chemists’xx Society - Doi: 10.1002/aocs.12228 2019
Optimization of conjugated linoleic acid production from safflower oil and purification by low temperature crystallization ERİNÇ HAKAN,İŞLER İBRAHİM HAKKI Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Acta Alimentaria - Doi: 10.1556/066.2018.0008 2019
Maraş tarhanası üretiminde kefir kullanımının son ürün üzerine etkileri ERİNÇ HAKAN,ÇİFÇİ SELMA Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD17105 2018
Different sized wheat bran fibers as fat mimetic in biscuits: its effects on dough rheology and biscuit quality ERİNÇ HAKAN,MERT BEHİÇ,TEKİN AZİZ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology - Doi: 10.1007/s13197-018-3321-9 2018
Development of fats based on olive oil by chemical interesterification and its utilization in cookie production KAÇAR DİLEK,ERİNÇ HAKAN,SİVRİ ÖZAY DİLEK Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Acta Alimentaria - Doi: 10.1556/066.2018.47.2.3 2018
Malaksiyon sıcaklık ve süresinin zeytinyağının bazı özellikleri üzerine etkisi ERİNÇ HAKAN,YORULMAZ ASLI,TEKİN AZİZ Uluslararası - Hakemli - CrossRef, EBSCO Host, DOAJ, CiteFactor, Infobase Index, SciLit, Journal Index, BASE (Bielefeld Academic Search Engine), OCLS WorldCat, FAO Agris, CAB Abstracts, DIIF, Journal Factor, COSMOS, Scholarsteer, JIFACTOR, Research Impact Factor, Index Copernicus, Scientific World Index (Sciwindex), Scientific Indexing Services (SIS), CABI (CAB Direct), Academic Resource Index, IIJIF, Food Science and Technology Abstracts (FSTA) ve Google Scholar - Özgün Makale - Gıda - Doi: 10.15237/gida.GD18078 2018
Effects of fat type on the textural propertıes of corn puree ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Hakemli - CrossRef, EBSCO Host, DOAJ, CiteFactor, Infobase Index, SciLit, Journal Index, BASE (Bielefeld Academic Search Engine), OCLS WorldCat, FAO Agris, CAB Abstracts, DIIF, Journal Factor, COSMOS, Scholarsteer, JIFACTOR, Research Impact Factor, Index Copernicus, Scientific World Index (Sciwindex), Scientific Indexing Services (SIS), CABI (CAB Direct), Academic Resource Index, IIJIF, Food Science and Technology Abstracts (FSTA) ve Google Scholar - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD18044 2018
Güneydoğu anadolu bölgesi’nde yetiştirilen gemlik çeşidi zeytinlerde verticillium solgunluğunun zeytinyağı kalite parametreleri ve fenolik bileşenlere etkisi YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN,TATLI ABİDİN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Hakemli - CrossRef, EBSCO Host, DOAJ, CiteFactor, Infobase Index, SciLit, Journal Index, BASE (Bielefeld Academic Search Engine), OCLS WorldCat, FAO Agris, CAB Abstracts, DIIF, Journal Factor, COSMOS, Scholarsteer, JIFACTOR, Research Impact Factor, Index Copernicus, Scientific World Index (Sciwindex), Scientific Indexing Services (SIS), CABI (CAB Direct), Academic Resource Index, IIJIF, Food Science and Technology Abstracts (FSTA) ve Google Scholar - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD16084 2017
Ak delice yabani zeytini (Olea europaea L. Subsp. Oleaster) ve zeytinyağının karakterizasyonu KIVRAK MÜCAHİT,YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD16038 2016
Oxidative changes in hazelnut, olive, soybean, and sunflower oils during microwave heating CAVİDOĞLU İSA,ERİNÇ HAKAN,BAŞTÜRK AYHAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Food Properties - Doi: 10.1080/10942912.2016.1214963 2016
Changes in Olive and Olive Oil Characteristics During Maturation YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of the American Oil Chemists' Society - Doi: 10.1007/s11746-013-2210-7 2013
Rheological and Microscopic Properties of Fat Blends with Similar Solid Fat Content but Different Trans Composition MERT BEHİÇ,ERİNÇ HAKAN,Şahin Kübra,TEKİN AZİZ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of the American Oil Chemists' Society - Doi: 10.1007/s11746-012-2131-x 2012
Formulation of trans free margarines using hydrogenated and interesterified palm olein MUSAVİ ANAR,TEKİN AZİZ,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Oil Palm Research 2011
Farklı et yağ oranları kullanılarak üretilen tokat bez sucuğunun bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ÇİÇEK ÜMRAN,TOKATLI KADER,ERİNÇ HAKAN,POLAT NACİYE Ulusal - Hakemli - Index Copernicus - Özgün Makale - Akademik Gıda Dergisi 2011
Determination of fatty acid, tocopherol and phytosterol contents of the oils of various poppy (Papaver somniferum L.) seeds. ERİNÇ HAKAN,ÖZCAN MEHMET MUSA,TEKİN AZİZ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Grasas y Aceites - Doi: 10.3989/gya.129508 2009
ÇEKİRDEKSİZ ÜRETİMİN ZEYTİNYAĞI KALİTESİNE ETKİSİ YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Gıda Teknolojisi 2009
Bildiriler
Determination of Wax Content of Olive Oil-Propolis Extracts Prepared Under Different Conditions ECEM BAYRAM NESRİN, GERÇEK YUSUF CAN, KUTLU KANTAR NACİYE, ERİNÇ HAKAN, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE, BAYRAM SİNAN, MEVLÜTOĞULLARI ALEYNA, SİLİCİ SİBEL Ulusal - Özet bildiri - (09.11.2023 - ) - 3rd International Propolis Conference on “Propolis, the Medicine of the Past, Present and Future”
Oleozomlar ve sonikasyonla ektraksiyonu Harmankaya Betül, ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - 24.06.2022) - IV. International Turkic World Congress on Science and Engineering
Optimization of Nanocellulose Esterification with Different Fatty Acids and Acetic Anhydride ERİNÇ Özlem, ERİNÇ HAKAN, ÖZBEY AYŞE, MERT BEHİÇ Uluslararası - Özet bildiri - (29.08.2021 - 01.09.2021) - III. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS
Microbiological, Antioxidant, and Antimicrobial Characteristics of Goat Milk Kefir During Storage ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (17.10.2019 - 20.10.2019) - III. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
The Effects of Pumpkin Seed Flour Addition on Quality of Biscuits AKYOL BENGÜL,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (08.10.2019 - 10.10.2019) - 1st International Congress of the Turkish Journal ofAgriculture - Food Science and Technology
Determination of Lavandula Officinalis Plant Growth in Pot Conditions Under Dry Conditions in Nigde Region ŞEN BURAK,SANDAL ERZURUMLU GÜLDEN,Noory Hassan,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (24.09.2019 - 27.09.2019) - 1st International Congress on Biosystems Engineering (ICOBEN2019)
Microbiological, Antioxidant and Antimicrobial Properties of Sheep Milk Kefir ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (21.06.2019 - 23.06.2019) - Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi
Kiona kepek unu kullanımının keklerin fiziksel, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi Alaşarvar Hamza,ERİNÇ HAKAN,ÇOLAKOĞLU ABDULLAH SİNAN Uluslararası - Özet bildiri - (02.05.2019 - 04.05.2019) - International Symposium on Advanced Engineering Technologies
Effects of Substitution of Hazelnut Oil by Microencapsulated Hazelnut Oil on Physicochemical Properties of Cake Batters and Cakes OSKAYBAŞ BETÜL,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (20.04.2019 - 22.04.2019) - 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019
The effect of the different particle sizes of quinoa bran on textural properties of cake ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA,Çelik Behiye Nur,Solmaz Seda,Baycu Hilal,ÇAYIRLI SERKAN Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
Application of new methods in conjugated linoleic acid production ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
Effectiveness of low temperature crystallization method in purification of the oleic and linoleic acid ERİNÇ HAKAN,İŞLER İbrahim Hakkı,ALAŞALVAR HAMZA Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
Effects on quality of biscuit of quinoa bran milled in different particle sizes ERİNÇ HAKAN,ALAŞALVAR HAMZA,Ulutürk Nazlıcan,AYDIN SERAP,BİLGİÇ HATİCE NUR,KILINÇ ÖZGÜR KIVILCIM Uluslararası - Özet bildiri - (10.10.2018 - 12.10.2018) - 3rd International Congress on Food Technology
The effect of irrigation on olive oil characteristics of Sari Ulak variety ERİNÇ HAKAN,YORULMAZ ASLI,TATLI ABİDİN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
The effect of malaxation conditions on quality parameters and oxidative stability of memecik and edremit yaglik olive oils (daha sonra makale olarak yayımlanmıştır) ERİNÇ HAKAN,YORULMAZ ASLI,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Different Sized Wheat Bran Fibers as Fat Mimetic in Biscuits: Its Effects on Dough Rheology and Biscuit Quality (Daha sonra makale olarak yayımlanmıştır) ERİNÇ HAKAN,MERT BEHİÇ,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Certain Characteristics of Oleogels Prepared with Olive Oil and Olive Wax ERİNÇ HAKAN,ÇOLAKOĞLU ABDULLAH SİNAN Uluslararası - Özet bildiri - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods
Düşük Sıcaklık Kristalizasyon Yöntemi ile Konjüge Linoleik Asitin Saflaştırılması (Daha sonra tam metin yayınlanmıştır) İŞLER İBRAHİM HAKKI,ERİNÇ HAKAN Ulusal - Özet bildiri - (13.04.2017 - 15.04.2017) - YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
Aspir Yağından Konjüge Linoleik Asit Üretiminin Optimizasyonu (Daha sonra tam metin yayınlanmıştır) İŞLER İBRAHİM HAKKI,ERİNÇ HAKAN Ulusal - Özet bildiri - (13.04.2017 - 15.04.2017) - YABİTED III. Bitkisel Yağ Kongresi
Permeabilizasyon İşleminin Mikrobiyel Yolla Konjüge Linoleik Asit (KLA) Üretimi Üzerine Etkisi ERİNÇ ÖZLEM,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ
Gelişmeyen Hücre ile Linoleik Asitten Konjüge Linoleik Asit (KLA) Üretiminin Optimizasyonu ERİNÇ ÖZLEM,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ
Microbiological Antioxidant and Antimicrobial Properties of Buffalo Milk Kefir ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Microbiological and Functional Properties of Cow Milk Kefir ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Yağ Analizlerinde Termal Analiz Yöntemlerinin Kullanımı ÇOLAKOĞLU ABDULLAH SİNAN,İNANÇ AHMET LEVENT,ERİNÇ HAKAN Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi
Yağ Asitlerinin Saflaştırılmasında Düşük Sıcaklık Kristalizasyon Yönteminin Etkinliği ERİNÇ ÖZLEM,ERİNÇ HAKAN Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi
Mikrodalga Isıtma Sırasında Ayçiçeği, fındık, Soya Ve Sızma Zeytinyağlarında Hegzanal Oluşumu ÇOLAKOĞLU ABDULLAH SİNAN,ERİNÇ HAKAN,BAŞTÜRK AYHAN,TEKİN AZİZ Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi
Kızartma ve Trans Yağ Asidi Oluşumu BALTACIOĞLU CEM,ERİNÇ HAKAN,KARACABEY ERKAN Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi
Gıdalarda Kızartma Yöntemleri BALTACIOĞLU CEM,ERİNÇ HAKAN,KARACABEY ERKAN Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi
Farklı Bitkisel Yağlarla Yapılan Kızartma İşlemlerinin Ürünün Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması ÖRENGÜL Zeynep,YANIK M Meriç,TURGUT S Serhat,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN,ERİNÇ HAKAN Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi
Hemşin ve Tuj Kuzularında Farklı Besi Sistemlerinin Bazı Et Kalitesi Özellikleri ile Karkas Ölçülerine Etkisi SARI MEHMET,ÖNK KADİR,AKSOY YÜKSEL,TİLKİ MUAMMER,ERİNÇ HAKAN,ADIGÜZEL IŞIK SERPİL Ulusal - Özet bildiri - (29.05.2014 - 01.06.2014) - 5. Ulusal Veteriner Zootekni Kongresi
Antioxidant activity of kefirs sold in Tokat ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Konjuge Linoleik Asit Kaynakları Sağlık Üzerine Etkileri ve Üretimi ERİNÇ HAKAN Ulusal - Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Tokatta Satışa Sunulan Yoğurtların Bazı Niteliklerin Belirlenmesi Gür Filiz,TOKATLI KADER,GÜZEL MELİH,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (15.11.2012 - 16.11.2012) - Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Mahlep Çekirdeği İçinden Üretilen Protein Konsantresinin Bazı Kimyasal ve İşlevsel Özellikleri GÜZEL MELİH,GEDİK MEHTAP,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Bez Sucuk Üretiminde Nitrit Kullanımının Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi ÇİÇEK ÜMRAN,YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI KADER,ERİNÇ HAKAN,ÇEVİK MUTLU Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Mikrobiyel Kaynaklı Doğal Antioksidanlar ÖNCÜL NİLGÜN,ERİNÇ HAKAN,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Yağlarda ve fırıncılık ürünlerinde trans asit azalmasıyla meydana gelen reolojik ve tekstürel değişimler MERT BEHİÇ,ŞAHİN KÜBRA,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Ulusal - Özet bildiri - (12.04.2012 - 14.04.2012) - YABİTED I. Bitkisel Yağ Kongresi
Bazı Gıda Sanayi Atıklarının Tek Hücre Yağı Üretiminde Hammadde Olarak Değerlendirilmesi HIZAL MELTEM,KULEAŞAN HAKAN,ERİNÇ HAKAN,KULEAŞAN ŞÜKRAN,TEKİN AZİZ,SELCEN COŞKUN MERYEM Ulusal - Özet bildiri - (12.04.2012 - 14.04.2012) - YABİTED I. Bitkisel Yağ Kongresi
Konjüge Linoleik Asit Üretim Teknikleri ERİNÇ HAKAN Ulusal - Özet bildiri - (12.04.2012 - 14.04.2012) - Yabited I. Bitkisel Yağ Kongresi
Low Fat Mayonnaise Formulations Prepared Using MicrofluidizedNano Cellulose Fibers MERT BEHİÇ,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (18.09.2011 - 21.09.2011) - 9th Euro Fed Lipid Congress
Characterization of Virgin Olive Oil from ‘Ak Delice’ Wild Olives (Olea Europaea L. subsp. Oleaster) (Daha sonra makale olarak yayımlanmıştır) KIVRAK MÜCAHİT,YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Özet bildiri - (18.09.2011 - 21.09.2011) - 9th Euro Fed Lipid Congress
Effect of Trans Fatty Acids on Water in Oil Emulsion Stability KÖKSEL HAMİT,MERT BEHİÇ,MASATCIOĞLU MUSTAFA TUĞRUL,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (06.07.2011 - 08.07.2011) - EuroFoodChem XVI
Effect of trans Fat Content on Rheology of Dough and Texture of Cookie KÖKSEL HAMİT,MERT BEHİÇ,MASATCIOĞLU MUSTAFA TUĞRUL,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (06.07.2011 - 08.07.2011) - 100th AOCS Annual Meeting Expo
Influence of Maturation on Triacylglycerol and Sterol Profiles of Virgin Olive Oil. YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (21.06.2011 - 23.06.2011) - World Conference onOilseed Processing,Fats Oils Processing,Biofuels Applications
Influence of maturation on oxidative stability and phenolic distribution of virgin olive oil YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (21.06.2011 - 23.06.2011) - World Conference onOilseed Processing,Fats Oils Processing,Biofuels Applications
The antioxidant capacity, antimicrobial properties and fatty acid profile of eight grape (Vitis vinifera) seed extracts BAYRAM MUSTAFA,ANLI RAHMİ ERTAN,ERİNÇ HAKAN,ÇAKIR İBRAHİM,Vural Nilüfer Uluslararası - Tam metin bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry,
Use of cellulose-enriched wheat bran fibers as fat mimetic in cookies: its effects on dough rheology and cookie quality MERT BEHİÇ,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (21.11.2010 - 24.11.2010) - 8th Euro Fed Lipid Congress
Influence of Verticillium dahliae Kleb. on some quality parameters of olive oils of ‘Gemlik’ cultivar ERİNÇ HAKAN,TATLI ABİDİN,YORULMAZ ASLI,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (21.11.2010 - 24.11.2010) - 8th Euro Fed Lipid Congress
Thermo Oxidative Stability of Soybean Oil in The Presence of alpha beta gamma and deltatocopherols ÇOLAKOĞLU ABDULLAH SİNAN,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (03.11.2010 - 06.11.2010) - 1st International Congress on Food Technology
Lipid composition of poppy seed oil YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Tam metin bildiri - (15.04.2010 - 17.04.2010) - The 1. International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Farklı et yağ oranları ile üretilmiş tokat bez sucuğunun bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri (daha sonra makale olarak yayımlanmıştır) ÇİÇEK ÜMRAN,Polat Necla,YILDIRIM ZELİHA,TOKATLI KADER,ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Özet bildiri - (15.04.2010 - 17.04.2010) - The 1. International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Çemengilik’in (çemen köftesi) mikrobiyolojik özellikleri ÇİÇEK ÜMRAN,TOKATLI KADER,ERİNÇ HAKAN,DEMİROK SONCU EDA,KOLSARICI NURAY Uluslararası - Özet bildiri - (15.04.2010 - 17.04.2010) - The 1. International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Yağlarda Trans Yağ ve Reoloji İlişkisi ŞAHİN KÜBRA,MERT BEHİÇ,ERİNÇ HAKAN,TEKİN AZİZ Ulusal - Özet bildiri - (06.11.2009 - 08.11.2009) - 6. gıda mühendisliği kongresi
Effect of Irrigation on the Oil Composition of Some East Mediterranean Olive Cultivars YORULMAZ ASLI,ERİNÇ HAKAN,TATLI ABİDİN,TEKİN AZİZ Uluslararası - Özet bildiri - (18.10.2009 - 21.10.2009) - 7th Euro Fed Lipid Congress
Tokat Yöresinde Üretilen Çökeleklerin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ERİNÇ HAKAN,Eldivenci Engin,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Tam metin bildiri - (27.05.2009 - 29.05.2009) - II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Çemengilik’in (Çemen Köftesi) Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri ÇİÇEK ÜMRAN,TOKATLI KADER,ERİNÇ HAKAN,DEMİROK SONCU EDA Ulusal - Özet bildiri - (27.05.2009 - 29.05.2009) - II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Zeytin Yağı Bileşiminin Oksidatif Stabiliteye Etkisi ERİNÇ HAKAN,KIRALAN MUSTAFA Ulusal - Tam metin bildiri - (17.05.2008 - 18.05.2008) - I. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi
Tokat Piyasasında Satışa Sunulan Tulum Peynirlerinin Bazı Niteliklerinin İncelenmesi ERCEYES ÖZGÜR,TOKATLI MEHMET,BAYRAM MUSTAFA,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (24.05.2006 - 26.05.2006) - 9. Gıda Kongresi
Lantibiyotikler ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Ulusal - Tam metin bildiri - (29.09.2005 - 01.10.2005) - 4. Gıda Mühendisliği Kongresi
Laktobasillerin ve bifidobakterilerin patojenlere karşı antogonistik aktiviteleri ERİNÇ HAKAN,TOKATLI MEHMET,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Tam metin bildiri - (19.04.2005 - 21.04.2005) - Gıda Kongresi 2005
Kitap
ENDÜSTRİYEL GIDA ÜRETİM TEKNİKLERİ ERİNÇ HAKAN Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:YAPILANDIRILMIŞ YAĞLAR VE ÜRETİMİ - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:NOBEL - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:900 - ISBN:978-625-417-615-9 - (Bölüm Sayfaları:535 - 552) 2022
Fonksiyonel Beslenme ERİNÇ HAKAN Ulusal - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Lipitler ve Fonksiyonel Özellikleri - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:SİDAS - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:15 - ISBN:978-605-5267-31-5 - (Bölüm Sayfaları:169 - 183) 2016
Editör
GIDA ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Dergi - Yayın Evi: Gıda Teknolojisi Derneği - Editör - Doi: 10.15237 2023
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF) ERİNÇ HAKAN Uluslararası - Dergi - Yayın Evi: Turkish JAF Sci.Tech. - Konuk Editör 2020