Eğitim Bilgileri
Doktora NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ 2018-
Yüksek Lisans CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Atımlı UV ışık ve gümüş nanopartiküllerinin beyaz şapkalı kültür mantarı (Agaricus bısporus) yüzeyinde listeria monocytogenes’xxin inaktivasyonu üzerine etkileri 2014-2017
Lisans ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ 2009-2014
Akademik Unvanlar
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/BOR MESLEK YÜKSEKOKULU/GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ/GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PR. 2022-
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ/MESLEK YÜKSEKOKULU/GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ/GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PR. 2019-2022
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Salmonella Enteritidis’in Biyokontrolünde Enkapsüle Fajların Etkinliğinin Belirlenmesi ve Sütte Biyokoruyucu Olarak Kullanımının Değerlendirilmesi (27.09.2022-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Atımlı UV Işık ve Ag Nanopartiküllerinin Beyaz Şapkalı Kültür Mantarı (Agaricus bisporus) Yüzeyinde Listeria monocytogenes’in İnaktivasyonu Üzerine Etkileri (17.05.2016-24.10.2017)
-Tübitak 1001 Devam Ediyor Gıda Kaynaklı Patojenlere Karşı Fajlar ve Endolizinleri (01.04.2022-)
İdari Görevler
Program Başkanı BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ 2019-2022
Ödüller
Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu Kamu, TÜRKİYE 2016
100/2000 YÖK Doktora Bursu Kamu, TÜRKİYE 2018
Makaleler
Decontamination of Salmonella Enteritidis on Eggshell: Assessment of Efficiency of a Bacteriophage and Levulinic Acid-Sodium Dodecyl Sulfate KOÇER ALAŞALVAR GAMZE,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - Scopus, FSTA, CABI, EBSCOhost, Crossref, Google Scholar - Özgün Makale - Akademik Gıda - Doi: 10.24323/akademik-gida.1460979 2024
Encapsulation of SE-P47 phage specific to Salmonella Enteritidis and evaluation of its stability KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - JOURNAL OF FOOD SAFETY - Doi: 10.1111/jfs.13103 2024
Pseudomonas aeruginosa and Its Pathogenicity URGANCI NİDA NUR, YILMAZ NAZİFE, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Derleme Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: 10.24925/turjaf.v10i4.726-738.4986 2022
Effect of partial fat replacement by hazelnut oil microcapsules in beef burger formulations on physicochemical properties, fatty acid composition, and sensory attributes ALAŞALVAR HAMZA, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation - Doi: 10.1111/jfpp.16644 2022
Modeling of Listeria monocytogenes survival and quality attributes of sliced mushroom (Agaricus bisporus) subjected to pulsed UV light KOÇER ALAŞALVAR GAMZE,KEKLİK NENE MELTEM Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Process Engineering - Doi: https://doi.org/10.1111/jfpe.13605 2021
Surface decontamination of white cheese by pulsed UV light treatment KEKLİK NENE MELTEM,ELİK ADİL,SALGIN UĞUR,DEMİRCİ ALİ,KOÇER ALAŞALVAR GAMZE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Safety and Food Quality-Archiv fur Lebensmittelhygiene - Doi: 10.2376/0003-925X-71-86 2020
Inactivation of Staphylococcus aureus and Escherichia coli O157:H7 on fresh kashar cheese with pulsed ultraviolet light KEKLİK NENE MELTEM, ELİK ADİL, SALGIN UĞUR, DEMİRCİ ALİ, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Science and Technology International - Doi: 10.1177/1082013219860925 2019
INACTIVATION OF LISTERIA MONOCYTOGENES ON THE SURFACE OF CULTIVATED MUSHROOM (AGARICUS BISPORUS) BY PULSED UV LIGHT KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, KEKLİK NENE MELTEM Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD18052 2018
Bildiriler
Evaluation of Quality Properties of Yogurt Produced From Milk Added With Soapwort Extract TUNÇ MERVE, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (14.10.2022 - 16.10.2022) - International Congress on Food Researches
Enrichment of ice cream with roselle (Hibiscus sabdariffa) powder: Effects on antioxidant capacity and technological properties ALAŞALVAR HAMZA, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (02.10.2022 - 05.10.2022) - 14th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods
Bakteriyofajların Enkapsülasyonu ve Potansiyel Uygulamaları KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, ALAŞALVAR HAMZA, YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (21.10.2020 - 23.10.2020) - Türkiye 13. Gıda Kongresi
Köftelerde Hayvansal Yağın Azaltılması için Enkapsüle Fındık Yağı Kullanımı ALAŞALVAR HAMZA, KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (21.10.2020 - 23.10.2020) - Türkiye 13. Gıda Kongresi
Atımlı UV Işık ve Gümüş Nanopartikülleri ile Kültür Mantarı (Agaricus bisporus) Yüzeyinde Listeria monocytogenes'in İnaktivasyonu KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, KEKLİK NENE MELTEM Uluslararası - Özet bildiri - (26.10.2017 - 28.10.2017) - İç Anadolu 3. Tarım ve Gıda Kongresi
Gümüş Nanopartiküllerinin Gıda Patojenleri Üzerindeki Antibakteriyel Etkileri KOÇER ALAŞALVAR GAMZE, KEKLİK NENE MELTEM Ulusal - Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - Türkiye 12. Gıda Kongresi