Effect of rice flour incorporation on some physicochemical, color, rheological, bioactive and sensory properties of a new pestil formulation: one factor design approach and optimization
LEVENT OKAN, YÜKSEL FERHAT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology
- Doi: 10.1007/s13197-022-05367-7
|
2022
|
Some physicochemical, color, bioactive and sensory properties of a pestil enriched with wheat, corn and potato flours: An optimization study based on simplex lattice mixture design
YÜKSEL FERHAT, Yavuz Büşra, BALTACI CEMALETTİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - International Journal of Gastronomy and Food Science
- Doi: 10.1016/j.ijgfs.2022.100513
|
2022
|
Effects of addition of stale bread flour on the acrylamide, fatty acid composition, resistant starch content, and in vitro glycemic index in wheat chips production using response surface methodology
YÜKSEL FERHAT, KAYACIER AHMED
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - LWT
- Doi: 10.1016/j.lwt.2022.113354
|
2022
|
Evaluation of By-Products of Potato Peel as Food Additive
YÜKSEL FERHAT, aysun durmaz
Uluslararası -
Hakemli -
ESCI -
Özgün Makale - Current Nutrition & Food Science
- Doi: 10.2174/1573401317666210702110412
|
2022
|
KARABUĞDAY (Fagopyrum esculentum) UNU İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ DUT PESTİLLERİNİN BAZI FİZİKO-KİMYASAL, RENK, BİYOAKTİF VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
LEVENT OKAN, YÜKSEL FERHAT
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Kahramanmaras Sutcu Imam University Journal of Engineering Sciences
- Doi: 10.17780/ksujes.1160294
|
2022
|
Üniversite Öğrencilerinin Makarna Tüketim Alışkanlıklarının İncelenmesi
Muslu Ayşe, Gider Simge, Dereli Fatma Büşra, YÜKSEL FERHAT
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
- Doi: 10.37989/gumussagbil.644023
|
2021
|
In vitro glycemic index, antioxidant capacity and some physicochemical characteristics of deep-fried sorghum based gluten free chips
KAPLAN MAHMUT, YÜKSEL FERHAT, KARAMAN KEVSER
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology
- Doi: 10.1007/s13197-020-04830-7
|
2021
|
Deep fried wheat chips added with potato peel flour\u2014Effect on quality parameters
aysun durmaz, YÜKSEL FERHAT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
- Doi: 10.15586/qas.v13i1.844
|
2021
|
Development of a healthy corn-based snack with sage (Salvia officinalis L.) seed
YÜKSEL FERHAT,İLYASOĞLU HURİ,BALTACI CEMALETTİN
Uluslararası -
Hakemli -
Scopus -
Özgün Makale - Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre
- Doi: 10.1016/j.bcdf.2019.100207
|
2020
|
Hindistan cevizi unu ile zenginleştirilmiş dut pestillerin bazı fizikokimyasal, renk ve duyusal özelliklerinin incelenmesi
YÜKSEL FERHAT,Yavuz Büşra,BALTACI CEMALETTİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
- Doi: 10.17714/gumusfenbil.545872
|
2020
|
The Effect of Addition of Agar and Cellulose Gums on the Rheological and Textural Properties of Kavilca (Triticum Spelta L.) Flour and Bread
YÜKSEL FERHAT
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Journal of the Institute of Science and Technology
- Doi: 10.21597/jist.441336
|
2019
|
Investigation of certain nutritional properties of noodle enriched with raw flaxseed
YÜKSEL FERHAT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops Foods
- Doi: 10.3920/QAS2018.1363
|
2019
|
Elma Lifi ile Zenginleştirilmiş Geleneksel Türk Ev Yapımı Eriştelerin Fizikokimyasal, Tekstürel, Pişme ve Duyusal Özellikleri
YÜKSEL FERHAT,Gürbüz Melek
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Akademik Gıda
- Doi: 10.24323/akademik-gida.543992
|
2019
|
Adaçayı Tohumu (Salvia officinalis L.) Unu İle Zenginleştirilmiş Optimize Mısır Cipsin Depolama Yeteneklerinin BelirlenmesiAdaçayı Tohumu (Salvia officinalis L.) Unu İle Zenginleştirilmiş Optimize Mısır Cipsin Depolama Yeteneklerinin Belirlenmesi
YÜKSEL FERHAT,BALTACI CEMALETTİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
- Doi: 10.17714/gumusfenbil.397592
|
2019
|
Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Ön Kurutma İşlemine Tabi Tutulduktan Sonra Kızartılmış Glütensiz Cipslerin Yağ Absorplama Kapasitelerinin ve Bazı Fizikokimyasal İçerikleri ile Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
YÜKSEL FERHAT,Yavuz Büşra,aysun durmaz
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
- Doi: 10.24925/turjaf.v7i3.384-389.2301
|
2019
|
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinin Cips Tüketim Durumlarının Belirlenmesi
Yavuz Büşra,Nazlı Can Çimen,YÜKSEL FERHAT
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Özgün Makale - Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen ve Mühendislik Dergisi
|
2018
|
Gümüşhane İlindeki Bazı Hazır Gıda Restoranlarından Alınan Parmak Patates Kızartmaların Fizikokimyasal ve Yağ Asitleri İçeriği ile Duyusal Karakteristikleri Açısından İncelenmesi
YÜKSEL FERHAT,Semanur Postoğlu,Sema Varelci,BALTACI CEMALETTİN
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - European Journal of Science and Technology
- Doi: 10.31590/ejosat.479946
|
2018
|
DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL, SENSORY, COOKING PROPERTIES AND FATTY ACID COMPOSITION OF NOODLES ENRICHED WITH FLAXSEED
YÜKSEL FERHAT,Havva Buse Akdoğan,Sümeyye Çağlar
Ulusal -
Hakemli -
TR DİZİN -
Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
- Doi: 10.15237/gida.GD17051
|
2018
|
Textural, rheological and pasting properties of dough enriched with einkorn, cranberry bean and potato flours, using simplex lattice mixture design
YÜKSEL FERHAT,Osvaldo H Campanella
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops Foods
- Doi: 10.3920/QAS2018.1282
|
2018
|
Pasting properties of buckwheat, rice and maize flours and textural properties of their gels: effect of ascorbic acid concentration
Yıldız Önder,TOKER ÖMER SAİD,YÜKSEL FERHAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
- Doi: 10.3920/QAS2015.0817
|
2017
|
Characterization of Grape Molasses/Sesame Paste/Honey Blends: Multiple Response Optimization of Some Physicochemical, Bioactive, Viscoelastic and Sensory Properties
KARAMAN SAFA,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,ÖZTÜRK GÖKTÜRK,YÜKSEL FERHAT,TOKER ÖMER SAİD,DOĞAN MAHMUT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Process Engineering
- Doi: 10.1111/jfpe.12406
|
2017
|
Production of deep-fried corn chips using stale bread powder: Effect of frying time, temperature and concentration
YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,Gürbüz Melek,HAYTA MEHMET,YALÇIN HASAN,DOĞAN MAHMUT,KAYACIER AHMED
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - LWT - Food Science and Technology
- Doi: 10.1016/j.lwt.2017.04.076
|
2017
|
Effect of powder of macaroni boiling water (by-product) on textural, oil uptake, physico-chemical, sensory and morphological properties of fried wheat chips
YÜKSEL FERHAT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization
- Doi: 10.1007/s11694-016-9396-y
|
2017
|
Utilization of stale bread in fried wheat chips: Response surface methodology study for the characterization of textural, morphologic, sensory, some physicochemical and chemical properties of wheat chips
YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - LWT - Food Science and Technology
- Doi: 10.1016/j.lwt.2015.11.029
|
2016
|
Effect of apple fibre on textural and relaxation properties of wheat chips dough
KARAMAN SAFA,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,TOKER ÖMER SAİD,YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED,DOĞAN MAHMUT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops Foods
- Doi: 10.3920/QAS2015.0725
|
2016
|
Utilization of macaroni by-product as a new food ingredient: Powder of macaroni boiling water
YÜKSEL FERHAT,KARAMAN KEVSER
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - LWT - Food Science and Technology
- Doi: 10.1016/j.lwt.2015.03.099
|
2015
|
Barley flour addition decreases the oil uptake of wheat chips during frying
YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops Foods
- Doi: 10.3920/QAS2014.0472
|
2014
|
Dynamic Mechanical Spectra of Selected Turkish Honeys: Construction of Predictive Models for Complex Viscosity Using Two Different Nonlinear Modeling Techniques
KAYACIER AHMED,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - International Journal of Food Properties
- Doi: 10.1080/10942912.2011.614985
|
2014
|
Physicochemical, bioactive, and sensory properties of persimmon-based ice cream: Technique for order preference by similarity to ideal solution to determine optimum concentration
KARAMAN SAFA,TOKER ÖMER SAİD,YÜKSEL FERHAT,ÇAM MUSTAFA,KAYACIER AHMED,DOĞAN MAHMUT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Journal of Dairy Science
- Doi: 10.3168/jds.2013-7111
|
2014
|
Response Surface Methodology Study for Optimization of Effects of Fiber Level, Frying Temperature, and Frying Time on Some Physicochemical, Textural, and Sensory Properties of Wheat Chips Enriched with Apple Fiber
KAYACIER AHMED,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food and Bioprocess Technology
- Doi: 10.1007/s11947-013-1096-6
|
2014
|
Enrichment of wheat chips with omega-3 fatty acid by flaxseed addition: Textural and some physicochemical properties
YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food Chemistry
- Doi: 10.1016/j.foodchem.2013.08.079
|
2014
|
Simplex lattice mixture design approach on physicochemical and sensory properties of wheat chips enriched with different legume flours: An optimization study based on sensory properties
KAYACIER AHMED,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - LWT - Food Science and Technology
- Doi: 10.1016/j.lwt.2014.03.032
|
2014
|
Gıda Teknolojisinde Ultrases Uygulamaları
YÜKSEL FERHAT
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Derleme Makale - Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi
|
2013
|
Temperature Dependency of Steady, Dynamic, and Creep-Recovery Rheological Properties of Ice Cream Mix
TOKER ÖMER SAİD,KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,DOĞAN MAHMUT,KAYACIER AHMED,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food and Bioprocess Technology
- Doi: 10.1007/s11947-012-1005-4
|
2013
|
Single-Laboratory Validation for the Determination of Aflatoxin B1, B2, G1, and G2 in Foods Based on Immunoaffinity Column and Liquid Chromatography with Postcolumn Derivatization and Fluorescence Detection
BALTACI CEMALETTİN,İLYASOĞLU HURİ,YÜKSEL FERHAT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Food Analytical Methods
- Doi: 10.1007/s12161-012-9417-3
|
2013
|
Makarnalık Buğday (Triticum durum) Kalitesi
YÜKSEL FERHAT,KOYUNCU MEHMET,SAYASLAN ABDULVAHİT
Ulusal -
Hakemli -
Endekste taranmıyor -
Derleme Makale - Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
|
2011
|
Quality characteristics of registered cultivars and advanced lines of durum wheats grown in different ecological regions of Turkey
SAKİN MEHMET ALİ,SAYASLAN ABDULVAHİT,DÜZDEMİR ORAL,YÜKSEL FERHAT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Canadian Journal of Plant Science
- Doi: 10.4141/CJPS10152
|
2011
|
Stability properties of certain durum wheat genotypes for major quality characteristics
SAKİN MEHMET ALİ,DÜZDEMİR ORAL,SAYASLAN ABDULVAHİT,YÜKSEL FERHAT
Uluslararası -
Hakemli -
SCI-Expanded -
Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry
- Doi: 10.3906/tar-1004-884
|
2011
|