Eğitim Bilgileri
Post-Doktora Purdue University Food Science 2015-2016
Doktora ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ Tez adı : Bayat ekmeğin kızartılmış buğday ve mısır cipsinde kullanımı 2010-2014
Yüksek Lisans GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Bazı makarnalık buğday ileri ıslah hatlarının kalite özellikleri ve stabilite yetenekleri 2007-2009
Lisans GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ 2004-2007
Önlisans SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KARAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU/GIDA TEKNOLOJİSİ PR. (İÖ)/ 2001-2003
Akademik Unvanlar
DOÇENT NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME BİLİMLERİ ANABİLİM DALI 2020-
DOÇENT GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/GÜMÜŞHANE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. 2019-2020
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2015-2019
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2011-2014
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2010-2011
Yönetilen Tezler
ŞEMSETTİN KAYA Yüksek Lisans Mor buğday unundan derin yağda kızartılmış alternatif cips üretim olanağının araştırılması 2021
SÜMEYYE ÇAĞLAR Yüksek Lisans Siyez (Triticum monococcum L.) ununun ekşi mayalı ekmekten üretilmiş peksimette kullanımı 2020
ŞENOL GENÇ Yüksek Lisans Farklı yağlar kullanılarak patlamış mısır üretimi, kalite özelliklerinin belirlenmesi ve optimizasyonu 2019
BÜŞRA YAVUZ Yüksek Lisans Farklı unlar kullanılarak hazırlanan pestillerin fizikokimyasal, biyoaktif, reolojik ve duyusal özellikleri ile optimizasyonun belirlenmesi 2019
AYSUN DURMAZ Yüksek Lisans Evsel atık patates kabuğunun derin yağda kızartılmış buğday cipsinde değerlendirilmesi 2019
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Siyez unun (Triticum monococcum L.) ekşi mayalı ekmekten üretilmiş peksimette kullanımı (23.09.2019-30.11.2020)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Farklı Unlar (Buğday, Mısır ve Patates) Kullanılarak Hazırlanan Pestillerin Fiziko-Kimyasal, Reolojik ve Duyusal Özellikleri ile Depolama Yeteneklerin Belirlenmesi. (GÜBAP, 18.F5115.02.01, Yürütücü) (15.08.2018-26.12.2019)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Adaçayı Tohumu(Salvia Officinalis L)İle Zenginleştirilmiş Mısır Cipsin Fiziko-Kimyasal Ve Besinsel Özelliklerin Belirlenmesi, Optimizasyonu Ve Depolanması (12.12.2016-27.12.2017)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Bayat Ekmeğin kızartılmış buğday ve mısır ekmeğinde kullanımı (08.05.2014-18.02.2015)
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı GIDA TAKVİYESİ OLARAK MAKARNA ALTI SUYU TOZU ÜRETİMİ (05.04.2013-04.04.2014)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Bazı Makarnalık Buğday Çeşit ve Hatlarının Kalite Özellikleri Bakımından Stabilite Yeteneklerinin Belirlenmesi (01.11.2007-01.11.2008)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Çeşitli Baklagil Unları İlavesi İle Besin Değeri Zenginleştirilmiş Mısır Cipsleri Üretimi Ve Bu Ürünlerin Enerji Değeri Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi (01.10.2007-01.10.2010)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Bayat ekmeklerin çerez gıda üretiminde değerlendirilmesi Fizikokimyasal reolojik duyusal tekstürel ve fonksiyonel etkiler (01.04.2013-16.01.2015)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Farklı Bölgelerde Ana Ürün Koşullarında Yetiştirilen Melez Atdişi Mısır Zea mays indentata L Çeşitlerinin Verim ve Yaş Öğütme Kalitesinin Belirlenmesi (01.03.2008-01.12.2010)
İdari Görevler
Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2021-
Üniversite Senato Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2020-2023
Bölüm Başkanı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2020-2023
Anabilim Dalı Başkanı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2020-
Dekan Yardımcısı NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2020-
Bölüm Başkan Yardımcısı GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017
Ödüller
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2014
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2014
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2014
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2014
Yayın Teşvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2013
Bilimsel Faaliyet Onur Ödülü Mühendislik Fakültesi Üniversite, TÜRKİYE 2013
Bilimsel Yayın Onur Ödülü Mühendislik Fakültesi Üniversite, TÜRKİYE 2014
Yayin Tesvik TÜBİTAK Kamu, TÜRKİYE 2015
Makaleler
Evaluation of By-Products of Potato Peel as Food Additive YÜKSEL FERHAT, aysun durmaz Uluslararası - Hakemli - ESCI - Özgün Makale - Current Nutrition & Food Science - Doi: 10.2174/1573401317666210702110412 2022
KARABUĞDAY (Fagopyrum esculentum) UNU İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ DUT PESTİLLERİNİN BAZI FİZİKO-KİMYASAL, RENK, BİYOAKTİF VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI LEVENT OKAN, YÜKSEL FERHAT Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Kahramanmaras Sutcu Imam University Journal of Engineering Sciences - Doi: 10.17780/ksujes.1160294 2022
Effect of rice flour incorporation on some physicochemical, color, rheological, bioactive and sensory properties of a new pestil formulation: one factor design approach and optimization LEVENT OKAN, YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology - Doi: 10.1007/s13197-022-05367-7 2022
Some physicochemical, color, bioactive and sensory properties of a pestil enriched with wheat, corn and potato flours: An optimization study based on simplex lattice mixture design YÜKSEL FERHAT, Yavuz Büşra, BALTACI CEMALETTİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Gastronomy and Food Science - Doi: 10.1016/j.ijgfs.2022.100513 2022
Effects of addition of stale bread flour on the acrylamide, fatty acid composition, resistant starch content, and in vitro glycemic index in wheat chips production using response surface methodology YÜKSEL FERHAT, KAYACIER AHMED Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - LWT - Doi: 10.1016/j.lwt.2022.113354 2022
Deep fried wheat chips added with potato peel flour\u2014Effect on quality parameters aysun durmaz, YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops & Foods - Doi: 10.15586/qas.v13i1.844 2021
Üniversite Öğrencilerinin Makarna Tüketim Alışkanlıklarının İncelenmesi Muslu Ayşe, Gider Simge, Dereli Fatma Büşra, YÜKSEL FERHAT Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi - Doi: 10.37989/gumussagbil.644023 2021
In vitro glycemic index, antioxidant capacity and some physicochemical characteristics of deep-fried sorghum based gluten free chips KAPLAN MAHMUT, YÜKSEL FERHAT, KARAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Science and Technology - Doi: 10.1007/s13197-020-04830-7 2021
Development of a healthy corn-based snack with sage (Salvia officinalis L.) seed YÜKSEL FERHAT,İLYASOĞLU HURİ,BALTACI CEMALETTİN Uluslararası - Hakemli - Scopus - Özgün Makale - Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre - Doi: 10.1016/j.bcdf.2019.100207 2020
Hindistan cevizi unu ile zenginleştirilmiş dut pestillerin bazı fizikokimyasal, renk ve duyusal özelliklerinin incelenmesi YÜKSEL FERHAT,Yavuz Büşra,BALTACI CEMALETTİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - Doi: 10.17714/gumusfenbil.545872 2020
The Effect of Addition of Agar and Cellulose Gums on the Rheological and Textural Properties of Kavilca (Triticum Spelta L.) Flour and Bread YÜKSEL FERHAT Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Journal of the Institute of Science and Technology - Doi: 10.21597/jist.441336 2019
Investigation of certain nutritional properties of noodle enriched with raw flaxseed YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops Foods - Doi: 10.3920/QAS2018.1363 2019
Elma Lifi ile Zenginleştirilmiş Geleneksel Türk Ev Yapımı Eriştelerin Fizikokimyasal, Tekstürel, Pişme ve Duyusal Özellikleri YÜKSEL FERHAT,Gürbüz Melek Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Akademik Gıda - Doi: 10.24323/akademik-gida.543992 2019
Adaçayı Tohumu (Salvia officinalis L.) Unu İle Zenginleştirilmiş Optimize Mısır Cipsin Depolama Yeteneklerinin BelirlenmesiAdaçayı Tohumu (Salvia officinalis L.) Unu İle Zenginleştirilmiş Optimize Mısır Cipsin Depolama Yeteneklerinin Belirlenmesi YÜKSEL FERHAT,BALTACI CEMALETTİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - Doi: 10.17714/gumusfenbil.397592 2019
Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Ön Kurutma İşlemine Tabi Tutulduktan Sonra Kızartılmış Glütensiz Cipslerin Yağ Absorplama Kapasitelerinin ve Bazı Fizikokimyasal İçerikleri ile Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi YÜKSEL FERHAT,Yavuz Büşra,aysun durmaz Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: 10.24925/turjaf.v7i3.384-389.2301 2019
Gümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinin Cips Tüketim Durumlarının Belirlenmesi Yavuz Büşra,Nazlı Can Çimen,YÜKSEL FERHAT Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Özgün Makale - Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen ve Mühendislik Dergisi 2018
Gümüşhane İlindeki Bazı Hazır Gıda Restoranlarından Alınan Parmak Patates Kızartmaların Fizikokimyasal ve Yağ Asitleri İçeriği ile Duyusal Karakteristikleri Açısından İncelenmesi YÜKSEL FERHAT,Semanur Postoğlu,Sema Varelci,BALTACI CEMALETTİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - European Journal of Science and Technology - Doi: 10.31590/ejosat.479946 2018
DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL, SENSORY, COOKING PROPERTIES AND FATTY ACID COMPOSITION OF NOODLES ENRICHED WITH FLAXSEED YÜKSEL FERHAT,Havva Buse Akdoğan,Sümeyye Çağlar Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD17051 2018
Textural, rheological and pasting properties of dough enriched with einkorn, cranberry bean and potato flours, using simplex lattice mixture design YÜKSEL FERHAT,Osvaldo H Campanella Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops Foods - Doi: 10.3920/QAS2018.1282 2018
Pasting properties of buckwheat, rice and maize flours and textural properties of their gels: effect of ascorbic acid concentration Yıldız Önder,TOKER ÖMER SAİD,YÜKSEL FERHAT,ÇAVUŞ MUSTAFA,CEYLAN MEHMET MURAT,YURT BAYRAM Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops & Foods - Doi: 10.3920/QAS2015.0817 2017
Characterization of Grape Molasses/Sesame Paste/Honey Blends: Multiple Response Optimization of Some Physicochemical, Bioactive, Viscoelastic and Sensory Properties KARAMAN SAFA,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,ÖZTÜRK GÖKTÜRK,YÜKSEL FERHAT,TOKER ÖMER SAİD,DOĞAN MAHMUT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Process Engineering - Doi: 10.1111/jfpe.12406 2017
Production of deep-fried corn chips using stale bread powder: Effect of frying time, temperature and concentration YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,Gürbüz Melek,HAYTA MEHMET,YALÇIN HASAN,DOĞAN MAHMUT,KAYACIER AHMED Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - LWT - Food Science and Technology - Doi: 10.1016/j.lwt.2017.04.076 2017
Effect of powder of macaroni boiling water (by-product) on textural, oil uptake, physico-chemical, sensory and morphological properties of fried wheat chips YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization - Doi: 10.1007/s11694-016-9396-y 2017
Utilization of stale bread in fried wheat chips: Response surface methodology study for the characterization of textural, morphologic, sensory, some physicochemical and chemical properties of wheat chips YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - LWT - Food Science and Technology - Doi: 10.1016/j.lwt.2015.11.029 2016
Effect of apple fibre on textural and relaxation properties of wheat chips dough KARAMAN SAFA,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,TOKER ÖMER SAİD,YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED,DOĞAN MAHMUT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops Foods - Doi: 10.3920/QAS2015.0725 2016
Utilization of macaroni by-product as a new food ingredient: Powder of macaroni boiling water YÜKSEL FERHAT,KARAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - LWT - Food Science and Technology - Doi: 10.1016/j.lwt.2015.03.099 2015
Barley flour addition decreases the oil uptake of wheat chips during frying YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Quality Assurance and Safety of Crops Foods - Doi: 10.3920/QAS2014.0472 2014
Dynamic Mechanical Spectra of Selected Turkish Honeys: Construction of Predictive Models for Complex Viscosity Using Two Different Nonlinear Modeling Techniques KAYACIER AHMED,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Food Properties - Doi: 10.1080/10942912.2011.614985 2014
Physicochemical, bioactive, and sensory properties of persimmon-based ice cream: Technique for order preference by similarity to ideal solution to determine optimum concentration KARAMAN SAFA,TOKER ÖMER SAİD,YÜKSEL FERHAT,ÇAM MUSTAFA,KAYACIER AHMED,DOĞAN MAHMUT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Dairy Science - Doi: 10.3168/jds.2013-7111 2014
Response Surface Methodology Study for Optimization of Effects of Fiber Level, Frying Temperature, and Frying Time on Some Physicochemical, Textural, and Sensory Properties of Wheat Chips Enriched with Apple Fiber KAYACIER AHMED,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food and Bioprocess Technology - Doi: 10.1007/s11947-013-1096-6 2014
Enrichment of wheat chips with omega-3 fatty acid by flaxseed addition: Textural and some physicochemical properties YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Chemistry - Doi: 10.1016/j.foodchem.2013.08.079 2014
Simplex lattice mixture design approach on physicochemical and sensory properties of wheat chips enriched with different legume flours: An optimization study based on sensory properties KAYACIER AHMED,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - LWT - Food Science and Technology - Doi: 10.1016/j.lwt.2014.03.032 2014
Gıda Teknolojisinde Ultrases Uygulamaları YÜKSEL FERHAT Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Derleme Makale - Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi 2013
Temperature Dependency of Steady, Dynamic, and Creep-Recovery Rheological Properties of Ice Cream Mix TOKER ÖMER SAİD,KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,DOĞAN MAHMUT,KAYACIER AHMED,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food and Bioprocess Technology - Doi: 10.1007/s11947-012-1005-4 2013
Single-Laboratory Validation for the Determination of Aflatoxin B1, B2, G1, and G2 in Foods Based on Immunoaffinity Column and Liquid Chromatography with Postcolumn Derivatization and Fluorescence Detection BALTACI CEMALETTİN,İLYASOĞLU HURİ,YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food Analytical Methods - Doi: 10.1007/s12161-012-9417-3 2013
Makarnalık Buğday (Triticum durum) Kalitesi YÜKSEL FERHAT,KOYUNCU MEHMET,SAYASLAN ABDULVAHİT Ulusal - Hakemli - Endekste taranmıyor - Derleme Makale - Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 2011
Quality characteristics of registered cultivars and advanced lines of durum wheats grown in different ecological regions of Turkey SAKİN MEHMET ALİ,SAYASLAN ABDULVAHİT,DÜZDEMİR ORAL,YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Canadian Journal of Plant Science - Doi: 10.4141/CJPS10152 2011
Stability properties of certain durum wheat genotypes for major quality characteristics SAKİN MEHMET ALİ,DÜZDEMİR ORAL,SAYASLAN ABDULVAHİT,YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture and Forestry - Doi: 10.3906/tar-1004-884 2011
Bildiriler
Effect of different gums (Xanthan, agar and guar gams) on the wheat dough enriched with einkorn (Siyez) flour: creep-recovery measurement of the dough YÜKSEL FERHAT, KARAMAN SAFA Uluslararası - Özet bildiri - (14.12.2022 - 16.12.2022) - 4th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology (EurasianSciEnTech 2022)
Storage Properties of an optimizes pestilenriched with wheat, corn and potato flours with using simplex lattice mixture design: some physicochemical, color and sensory properties YAVUZ BÜŞRA, YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Özet bildiri - (05.07.2021 - ) - IOCENS21
THE EFFECTS OF ULTRA-PROCESSED FOOD CONSUMPTION ON CHILDREN OBESITY YÜKSEL FERHAT, MEMİÇ İNAN CANSU Uluslararası - Tam metin bildiri - (16.04.2021 - ) - 3rd International City, Environment, and Health Congress
THE PLACE OF BREAKFAST IN FOOD CONSUMPTION AND ITS EFFECTS ON HEALTH MEMİÇ İNAN CANSU, YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Tam metin bildiri - (16.04.2021 - ) - THE 3RD INTERNATIONAL CITY, ENVIRONMENT, AND HEALTH CONGRESS
Evaluation of Rice Flour in Mulberry Pestil Formulation Using One Factor Design LEVENT OKAN, YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Özet bildiri - (17.03.2021 - ) - 5. Uluslararası Bilimsel Çalışmalar Kongresi
Determination of Aroma Profile with Some Physicochemical Properties Based on Drying Time of Traditional Gumushane Village Bread YÜKSEL FERHAT,BALTACI CEMALETTİN Uluslararası - Tam metin bildiri - (16.04.2019 - 18.04.2019) - 3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ONAGRICULTURE, FOOD, VETERINARY AND PHARMACY SCIENCES
In the Validation or Verification Analysis, Example of Aflatoxins Analysis of the Internal Quality Control Study BALTACI CEMALETTİN,YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Tam metin bildiri - (16.04.2019 - 18.04.2019) - 3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ONAGRICULTURE, FOOD, VETERINARY AND PHARMACY SCIENCES
Gıdalarda Erusik asit ve Analizi BALTACI CEMALETTİN,GÜNDOĞDU ALİ,ÜÇÜNCÜ OSMAN,YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Özet bildiri - (20.06.2018 - 23.06.2018) - Internetional Trace Analysis Congress
Determination of Some Physiochemical, Color and Texture Properties of Wheat Chips Enriched with Cranberry Bean, Einkorn and Potato Flour with Using Simplex Lattice Mixture Design YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Özet bildiri - (09.05.2018 - 12.05.2018) - International Agriculutural Science Congres
An Investigation of Corn Chips Enriched With Sage Seed (Salvia Officinalis L.). YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Özet bildiri - (09.05.2018 - 12.05.2018) - International Agriculutural Science Congres
Investigation of Phenolic Compounds, Antioxidants and Aroma Properties of Noodles Enriched with Flaxseed YÜKSEL FERHAT,BALTACI CEMALETTİN Uluslararası - Özet bildiri - (26.04.2018 - 29.04.2018) - International Congress on Engineering and Life Science (ICELIS)
The effect of various gum (agar and cellulose) addition on the rheological and textural properties of Triticum spelta flou YÜKSEL FERHAT,KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Özet bildiri - (15.05.2017 - 17.05.2017) - International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies
Pasting Properties of Spelt Flour with Enriched Chestnut Flour YÜKSEL FERHAT,KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Özet bildiri - (15.05.2017 - 17.05.2017) - ICAFOF
PESTIL (GRAPE LEATHER) ENRICHED WITH WHEAT AND SOY FLOUR: SOME PHYSIOCHEMICAL AND SENSORYPROPERTIES YÜKSEL FERHAT,GÜDELEK Tolga,BALTACI CEMALETTİN Uluslararası - Özet bildiri - (10.05.2017 - 12.05.2017) - I. Intenational Congress on Medicinal and AromaticPlants: “Natural and Healthy Life”
Enrichment of Dough with Einkorn Siyez Cranberry Beans and Potato Flours Textural Rheological and Pasting Properties YÜKSEL FERHAT,Campanella Osvaldo H Uluslararası - Özet bildiri - (02.11.2016 - 04.11.2016) - The Foodfactor 1
Utulization of soy and cranberry flour in dough Textural and pasting properties of dough YÜKSEL FERHAT,KARAMAN KEVSER,KARAMAN SAFA Uluslararası - Özet bildiri - (02.11.2016 - 04.11.2016) - The foodfactor 1
Preparation and characterizatıon of microcapsules containing food flavorıngs by complex coacervation of chitosan for food ındustry Kasım aksoy,YÜKSEL FERHAT,LEVENT OKAN Uluslararası - Özet bildiri - (24.05.2016 - 25.05.2016) - IV.Uluslararası Gıda Arge Proje Pazarı
Change in Some Nutritional Characteristics of Legume Based Flour Mixtures After Cooking KAHRAMAN KEVSER,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA Uluslararası - Özet bildiri - (18.04.2016 - 21.04.2016) - 15. International cereal and bread congress,
Textural and pasting properties of wheat flour doughs enriched with buckwheat and coconut flours YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAHRAMAN KEVSER,Campanella Osvaldo H Uluslararası - Özet bildiri - (18.04.2016 - 21.04.2016) - 15. International cereal and bread congress
Farklı unlardan (ekmeklik, tam buğday ve siyez unu) elde edilen hamurların tekstür profil analizleri (TPA) ve renk değerlerinin belirlenmesi YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED Ulusal - Özet bildiri - (28.04.2015 - 30.04.2015) - İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
The effect of stale bread flour addition on the resistant starch content of wheat and corn chips. Gürbüz Melek,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,HAYTA MEHMET,YALÇIN HASAN,DOĞAN MAHMUT,KAYACIER AHMED Uluslararası - Özet bildiri - (20.10.2014 - 21.10.2014) - Four international conference on food studies
Effects of stale bread flour on some physicochemical, sensory properties and textural characteristic of wheat chips YÜKSEL FERHAT,Gürbüz Melek,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED Uluslararası - Özet bildiri - (26.05.2014 - 29.05.2014) - NAFI
Hurma marmeladının fizikokimyasal, bioaktif ve reolojik açıdan karakterizasyonu Gürbüz Melek,KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED Ulusal - Özet bildiri - (17.04.2014 - 19.04.2014) - 4. Geleneksel gıdalar sempozyumu
Geleneksel Kahramanmaraş tarhanasının bioaktif özelliklerinin araştırılması Gürbüz Melek,KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED Ulusal - Özet bildiri - (17.04.2014 - 19.04.2014) - 4. Geleneksel gıdalar sempozyumu
Farklı kızartma sıcaklık ve süresinin geleneksel Kahramanmaraş tarhanasının renk ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi Gürbüz Melek,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED Ulusal - Özet bildiri - (17.04.2014 - 19.04.2014) - 4. Geleneksel gıdalar sempozyumu
Rheological And Some Physicochemical Characteristics Of Traditional Salep Beverage Sweetened With Grape Molasses (Pekmez) KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Effect Of Different Flour Formulations On Texture Profile And Stress Relaxation Parameters Of Turkish Bagel (Simit) Dough YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,Gürbüz Melek,KAYACIER AHMED Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Enrichment Of Traditional Home Made Noodle With Apple Fiber: Physicochemical And Textural Properties YÜKSEL FERHAT,Gürbüz Melek,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Siyah Çay İle Aramotize Edilmiş Dondurma Miksinin Fizikokimyasal Ve Reolojik Özellikleri KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED Ulusal - Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1.Tarım ve Gıda Kongresi
Elma Lifi İlavesinin Buğday Cipsi Hamurunu Gerilim Gevşemesi Karakteristiği Üzerine Etkisi KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,TOKER ÖMER SAİD,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN,DOĞAN MAHMUT,KAYACIER AHMED Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - 11.Ulusal Gıda Kongresi
Arpa Unu İlaveli Buğday Cipsinin Bazı Tekstürel Ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED,KARAMAN SAFA Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - 11.Ulusal Gıda Kongresi
Bayat Ekmek Kullanımı İle Düşük Kalorili Ve Fonksiyonel Özellikli Mısır Ve Buğday Cipsi Üretimi KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,KAYACIER AHMED Ulusal - Özet bildiri - (19.05.2012 - ) - Türkiye İhracatcılar Meclisi , Gıda Araştırma Ve Geliştirme Kongres
Simplex Lattice Mixture Design Approach For the Productıon Of Wheat Chips Enriched With Different Legume Flours Optimization Of Textural Characteristics YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED Uluslararası - Özet bildiri - (10.04.2012 - 13.04.2012) - 6. International Symposıum Food Rheology And Structure, Zürich, SWITZERLAND
Creep And Recovery Properties Of İce Cream Mixes As İnfluenced By Different Tempearature Levels TOKER ÖMER SAİD,KARAMAN SAFA,YÜKSEL FERHAT,DOĞAN MAHMUT,KAYACIER AHMED,YILMAZ MUSTAFA TAHSİN Uluslararası - Özet bildiri - (10.04.2012 - 13.04.2012) - 6. International Symposıum Food Rheology And Structure, Zürich, SWITZERLAND
Physicochemical and sensory properties of wheat chips enriched with apple fiber: Optimization of fiber level, frying temperature and frying time using response surface methodology YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA,KAYACIER AHMED Uluslararası - Özet bildiri - (12.10.2011 - 14.10.2011) - 4th International Congress on Food and Nutrition
Response surface methodology study for textural and some physicochemical characteristics of wheat chips enriched with flaxseed KAYACIER AHMED,YÜKSEL FERHAT,KARAMAN SAFA Uluslararası - Özet bildiri - (12.10.2011 - 14.10.2011) - 4th International Congress on Food and Nutrition
Kitap
Halk Sağlığında Güncel Derlemeler MEMİÇ İNAN CANSU, YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:TERMAL VE NON-TERMAL BESİN İŞLEME YÖNTEMLERİNİN SUDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Akademisyen Kitabevi A.Ş. - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:175 - ISBN:978-625-7354-96-7 - (Bölüm Sayfaları:73 - 88) 2021
Gıda Analizi YÜKSEL FERHAT Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Yabancı maddeler için analizler - Kitap Tercümesi - Yayın Evi:Nobel - Basım Sayısı:1 - ISBN:978-605-7928-53-5 - (Bölüm Sayfaları:351 - 365) 2020