KİNOA ve GIDA ENDÜSRİSİNDE KULLANIM ALANLARI
Bağcı İrem, BALTACIOĞLU CEM
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (11.10.2023 - ) - 6th INTERNATİONAL EUROASIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL AND CHEMICAL SCIENCES
|
Brokoli sebzesinin ultrases destekli ekstraksiyon ile kalite özelliklerinin incelenmesi
YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN, Tartıcı Rabia
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (15.09.2023 - 17.09.2023) - 5. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi 15-17 Eylül 2023, Bişkek - Kırgızistan
|
Reaktif ekstraksiyon yöntemi ile pravastatinin geri kazanımının incelenmesi
YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (15.09.2023 - 17.09.2023) - 5. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi 15-17 Eylül 2023, Bişkek - Kırgızistan
|
Investigation of the effect of microwave assisted extraction of broccoli (Brassica oleracea L. var italica) on quality criteria
YETİŞEN MEHMET, Tartıcı Rabia, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (14.04.2023 - 16.04.2023) - Third International Congress on Biological and Health Sciences
|
Chemometric Analysis of Different Cake Additives’ Chemical Composition
BALTACIOĞLU CEM
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (14.04.2023 - 16.04.2023) - Third International Congress on Biological and Health Sciences
|
Reactive Extraction of Lactic Acid Using Trioctylamine with Environmentally Friendly
Solvents
YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN
Ulusal
-
Tam metin bildiri - (07.10.2022 - ) - 6th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress
|
New Trends in Functional Beverages Nowadays
ÖZCAN TARIM ASİYE, BALTACIOĞLU CEM
Ulusal
-
Tam metin bildiri - (07.10.2022 - ) - VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress
|
Farklı kurutma teknikleri ile elde edilen zeytin yaprağı tozu ilavesinin Türk kahvesinin fenolik ve antioksidan aktivite üzerine etkisi
YETİŞEN MEHMET, USLU HASAN, BALTACIOĞLU CEM
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (23.06.2022 - ) - IV. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING
|
Farklı Kurutma Yöntemlerinin ve Ön İşlemlerin Kuşkonmaz (Asparagus officinalis) Dilimlerinin Renk Değerleri Üzerindeki Etkisinin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu
BALTACIOĞLU CEM
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (14.06.2021 - ) - 3. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi (TURK-COSE 2021)
|
INVESTIGATION OF THE EFFECT OF SPRAY AND FREEZE DRYING METHODS ON THE COLOR VALUES OF PRODUCTION OF ENCAPSULATED COLORANT MATTER FROM RED CABBAGE (Brassica oleracea L.)
BALTACIOĞLU CEM,KESKİN Oktay
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (27.06.2019 - 29.06.2019) - 1st International Conference on Environment, Technology and Management (ICETEM)
|
INVESTIGATION OF THE EFFECT OF ULTRASOUND APPLICATION ON PHENOLIC COMPOUND OF LUPIN (Lupinus albus L.) AND OPTIMIZATION BY RESPONSE SURFACE METHOD
BALTACIOĞLU CEM,ÖZCAN Asiye
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (27.06.2019 - 29.06.2019) - 1st International Environment, Technology and Management (ICETEM)
|
The Effect of Different Extraction Techniques on Color Values of Peach Pomace
BALTACIOĞLU CEM,OKUR İLHAMİ,Harmankaya Betül,Bayrakçı Duygu,Turan Furkan,Hatice Koşok
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (20.06.2019 - 21.06.2019) - INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRONOMY AND FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
|
The Effect of Different Extraction Methods on Color Values of Sour CherryPomace
BALTACIOĞLU CEM,OKUR İLHAMİ,Uysal Semra,Kılıç Muhammet,Çal Esma,Topçu Mehmet
Uluslararası
-
Özet bildiri - (20.06.2019 - 21.06.2019) - INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRONOMY AND FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
|
Kinetic Modelling of Drying And Osmotic Dehydration of Asparagus Officinalis in Microwave
OKUR İLHAMİ,BALTACIOĞLU CEM
Uluslararası
-
Özet bildiri - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFOODS)
|
Change of Viscosity and Color Parameters of Different Oils After Frying
BALTACIOĞLU CEM
Uluslararası
-
Özet bildiri - (02.04.2018 - 05.04.2018) - 2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF2018)
|
Kuşkonmazın (Asparagus officinalis) Sıcak Hava Fırınında Kurutulması
BALTACIOĞLU CEM
Ulusal
-
Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - 12. Gıda Kongresi
|
The influences of storage on conventionally pre dried carrots and zucchini slices
Turan Merve Seçil,Özçelik Şehriban Gül,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
|
The effects of refrigerated storage on microwave pre dried carrots and zucchini chips
Özçelik Şehriban Gül,Turan Merve Seçil,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
|
Changes in textural properties of zucchini slices with deep fat frying
KARACABEY ERKAN,Özçelik Şehriban Gül ,Turan Merve Seçil,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (29.07.2015 - 30.07.2015) - 17th International Conference on Nutrition and Food Sciences
|
Control of oil content of fried zucchini slices by partial pre drying and process optimization
KARACABEY ERKAN,Özçelik Şehriban Gül,Turan Merve Seçil,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (29.07.2015 - 30.07.2015) - 17th International Conference on Nutrition and Food Sciences
|
Changes in textural properties of zucchini slices under effects of partial pre drying and deep fat frying
KARACABEY ERKAN,Özçelik Şehriban Gül,Turan Merve Seçil,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (29.07.2015 - 30.07.2015) - 17th International Conference on Nutrition and Food Sciences
|
Optimization of oil uptake of predried and deep fat fried carrot slices as a function of process conditions
KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (16.06.2015 - 18.06.2015) - 5th Euro-Global Summit and Expo on Food and Beverages
|
Optimization of textural properties of predried and deep fat fried carrot slices as a function of process conditions
BALTACIOĞLU CEM,KARACABEY ERKAN,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (16.06.2015 - 18.06.2015) - 5th Euro-Global Summit and Expo on Food and Beverages
|
Gıdalarda Kızartma Yöntemleri
BALTACIOĞLU CEM,ERİNÇ HAKAN,KARACABEY ERKAN
Ulusal
-
Özet bildiri - (07.05.2015 - 07.05.2015) - Yabited 2. Bitkisel Yağ Kongresi
|
Farklı Bitkisel Yağlarla Yapılan Kızartma İşlemlerinin Ürünün Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Örengül Zeynep,Yanık Meriç,TURGUT SEBAHATTİN SERHAT,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN,ERİNÇ HAKAN
Ulusal
-
Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - Yabited 2. Bitkisel Yağ Kongresi
|
Kızartma ve Trans Yağ Asidi Oluşumu.
BALTACIOĞLU CEM,ERİNÇ HAKAN,KARACABEY ERKAN
Ulusal
-
Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - Yabited 2. Bitkisel Yağ Kongresi
|
Olgunlaşmamış Buğday Unu ve Yoğurt Tozunun Kuskus Üretiminde Kullanımı
Baltacıoğlu Cem, Aktaş Kübra
Ulusal
-
Tam metin bildiri - (17.04.2014 - 19.04.2014) - 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
|
Traditional Turkish Noodles Erişte
BALTACIOĞLU CEM,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU HANDE
Uluslararası
-
Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
|
Özel Beslenme Amaçlı Gıdalar
Baltacıoğlu Cem, Erkol Ayşe Nur, Genç Emine
Ulusal
-
Tam metin bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
|
Production of Jerusalem artichoke Helianthus tuberosus L Flour and Rheological Properties of Jerusalem artichoke Puree
BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ
Uluslararası
-
Özet bildiri - (13.07.2013 - 16.07.2013) - IFT 13 Annual Meetıng and Food Expo
|
Ön İşlem Uygulanmış Kayısıların Kurutulmasında Vakum Altında Mikrodalga Teknolojisinin Uygulanması
KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM
Ulusal
-
Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - 11. Gıda Kongresi
|
Yer Elması
BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ
Ulusal
-
Tam metin bildiri - (10.05.2012 - 12.05.2012) - 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
|
Comparison fried and microwave cooked Jerusalem artichoke chips in terms of quality parameters
BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ
Ulusal
-
Özet bildiri - (03.05.2012 - 04.05.2012) - 3. Gıda Güvenliği Kongresi
|
Yer Elmasından Mikrodalga Kullanılarak Cips Elde Edilmesi
BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ
Ulusal
-
Özet bildiri - (24.11.2011 - 26.11.2011) - 7. Gıda Mühendisliği Kongresi
|
Kinetic Modeling of Microwave Drying of Jerusalem Artichoke Helianthus tuberosus L
KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,ÇEVİK METE
Uluslararası
-
Özet bildiri - (12.10.2011 - 14.10.2011) - 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd Consortium International Congress on Food Safety
|
The Change of Chemical Compounds of Rowanberry Fruit During Ripening
BALTACIOĞLU CEM,VELİOĞLU YAKUP SEDAT
Uluslararası
-
Özet bildiri - (03.11.2010 - 06.11.2010) - 1st International Congress on Food Technology
|
Use of Jerusalem Artichoke as a Potato Substittute in Chips Productions
BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ
Uluslararası
-
Özet bildiri - (03.11.2010 - 06.11.2010) - 1st International Congress on Food Technology
|
The Change of Phenolic Substance Distribution of Rowanberry Fruit During Ripening
BALTACIOĞLU CEM,VELİOĞLU YAKUP SEDAT,ESİN ALİ
Uluslararası
-
Özet bildiri - (31.08.2009 - 02.09.2009) - 5th International Technical Symposium of CIGR Food Processing Monitoring Technology in Bioprocesses and Food Quality Management
|