Eğitim Bilgileri
Doktora ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ Tez adı : Production of chips and crisp from jerusalem artichoke 2006-2012
Yüksek Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Üvez meyvesinin fenolik madde dağılımının olgunlaşma sürecinde değişimi 2001-2006
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ 1996-2001
Akademik Unvanlar
DOÇENT NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2022-
YARDIMCI DOÇENT NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI 2014-
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-2014
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI 2005-2012
Yönetilen Tezler
ABDULSAMET ERDOĞAN Yüksek Lisans Siyah Havuçtan (Daucus carota L.) Cips Üretim Yöntemlerinin İncelenmesi 2023
BETÜL TEMİZSOY Yüksek Lisans Ultrases destekli ekstraksiyon yöntemi kullanılarak iğdeden (Elaeagnus angustifolia L.) fenolik madde ve C vitamini ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu 2023
GÖKHAN CAN GÖKALP Yüksek Lisans Farklı Kurutma Yöntemleri ile Elde Edilen Mor Patates Kabuğu Tozunun Kek Üretiminde Kullanımı 2023
MUSTAFA KANBUR Yüksek Lisans SÜT ASİDİNİN (LAKTİK ASİT) ÇEVRE DOSTU BİTKİSEL ÇÖZÜCÜLER VE AMİNLER İLE EKSTRAKSİYONUNUN İNCELENMESİ 2023
İREM BAĞCI Yüksek Lisans Kurabiye Üretiminde Nohut Haşlama Suyunun (Aquafaba) Yumurta İkamesi Olarak Kullanımının Araştırılması 2023
MEHMET YETİŞEN Doktora Lovastatin b-hidroksi asit formunun reaktif ekstraksiyon yöntemi ile sulu çözeltilerden geri kazanımının optimizasyonu ve modellenmesi 2023
GANYA ALATTAR Yüksek Lisans Falafel cipsi üretimi ve geleneksel yöntem ile kaşılaştırılması 2022
RABİA TARTICI Yüksek Lisans Brokoliden (Brassica oleracea L. var. italica) fenolik madde ekstraksiyonu yöntem ve koşullarının optimizasyonu 2020
DUYGU BOZ Yüksek Lisans Kırmızı biberin (capsıcum annuum l.) mikrodalga- vakumkurutma tekniği ile kurutulması ve kaliteparametrelerinin incelenmesi 2020
OKTAY KESKİN Yüksek Lisans Kırmızılahanadan (Brassica oleracea L.) enkapsüle renk maddesi üretimindepüskürtmeli ve dondurarak kurutma yöntemlerinin etkisinin incelenmesi 2019
ASİYE ÖZCAN Yüksek Lisans Termiyede (Lupinus albus L.) ultrases yöntemi ile acılık giderme işleminin optimizasyonu 2019
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Elma diliminin ultrases ön işlemli patlatarak kurutulması ve işlem parametrelerinin Yanıt Yüzey Yöntemi ile optimizasyonu (30.06.2022-)
-Tübitak 1002 Devam Ediyor Presleme Öncesi Şeker Kamışına Uygulanan Ön Işlemlerin Şeker Kamışı Suyunun Aroma Bileşiklerine ve Kalite Özelliklerine Olan Etkisinin Belirlenmesi (15.04.2023-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Ultrases (Ultrasound) Uygulamasının Termiyede (Lupinus albus L.) Acılık Giderme İşlemi Üzerine Etkisinin İncelenmesi ve Yanıt Yüzey Yöntemi (RSM) ile optimizasyonu (14.05.2018-13.05.2020)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Farklı Kızartma Yağı ve Yöntemlerinin Kızarmış Ürünlerde Trans Yağ Asidi Oluşumu Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi (08.01.2015-13.10.2016)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Siyah Havuçtan (Daucus carota L.) Cips Üretim Yöntemlerinin İncelenmesi (07.04.2023-)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Kabak ve Havuç Sebzelerinin Farklı Tekniklerle Kurutulmasının Daldırarak Kızartma İşlemi Üzerine Etkileri (01.10.2013-15.01.2016)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Kırmızılahanadan (Brassica oleracea L.) Enkapsüle Renk Maddesi Üretiminde Püskürtmeli ve Dondurarak Kurutma Yöntemlerinin Etkisinin İncelenmesi (01.08.2018-09.11.2020)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Yer Elmasından Cips ve Gevrek Üretilmesi (01.03.2005-01.03.2010)
İdari Görevler
Fakülte Kurulu Üyeliği NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 2020-
Patentler
SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING Patent Yer Elmasından Cips Üretim Metodu Patent Başvuru Sahipleri:Cem Baltacıoğlu,Ali Esin Patent Buluş Sahipleri:Cem Baltacıoğlu,Ali Esin 2010
SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING Patent Yer Elmasından Gevrek Üretim Metodu Patent Başvuru Sahipleri:Cem Baltacıoğlu,Ali Esin Patent Buluş Sahipleri:Cem Baltacıoğlu,Ali Esin 2012
Makaleler
Pulsed Electric Field Pre-treatment for Frying of Zucchini and Eggplant: Impacts on Oil Content and Color BUZRUL SENCER, ÖZTÜRK HALE İNCİ, BİLGE ÖZEL GONCA, BALTACIOĞLU CEM, KARACABEY ERKAN, ALTUNBAŞ OSMAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Food and Bioprocess Technology - Doi: 10.1007/s11947-022-02814-3 2022
Reactive Extraction of Lactic Acid Using Trioctylamine with Environmentally Friendly Solvents YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN Uluslararası - Hakemli - DOAJ, SOBIAD, TROVE, AGRIS, VB. - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Doi: 10.24925/turjaf.v10isp1.2662-2667.5632 2022
Püskürtmeli Kurutma Tekniği ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, BOZ DUYGU Uluslararası - Hakemli - ASOS, EUROPUB, Directory of Research ,Journals Indexing , Academic Recourse Index, Google Scholar, Indexcopernicus, Worldcat , CiteFactor, Road - Derleme Makale - Journal of Agriculture, Food, Environment and Animal Sciences 2021
Investigation of the effect of oyster mushroom (Pleurotus ostreatus) powder on biscuit production and effect on quality criteria by Fourier transform infrared spectroscopy BALTACIOĞLU CEM, BALTACIOĞLU HANDE, Seyhan Rabia, Uğur Özlem, Avcu Oğuzhan Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Processing and Preservation - Doi: 10.1111/jfpp.15174 2021
Optimization of microwave-assisted extraction of phenolic compounds from tomato: Characterization by FTIR and HPLC and comparison with conventional solvent extraction BALTACIOĞLU HANDE, BALTACIOĞLU CEM, OKUR İLHAMİ, Tanrıvermiş Arif, Yalıç Muharrem Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Vibrational Spectroscopy - Doi: 10.1016/j.vibspec.2020.103204 2021
MODEL BASED COMPARISON OF DRYING OF ASPARAGUS (ASPARAGUS OFFICINALIS L.) WITH TRADITIONAL METHOD AND MICROWAVE BALTACIOĞLU CEM,OKUR İLHAMİ,BUZRUL SENCER Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA 2020
Extraction simulation of porous media by CFD: Recovery of trans-resveratrol from grape cane by pressurised low polarity water system TURGUT SEBAHATTİN SERHAT,Feyissa Aberham Hailu,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN,KARACABEY ERKAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Chemical Engineering and Processing - Process Intensification 2020
HİNDİBA (Cichorium intybus L.) KÖKÜ EKSTRAKTI VE TRABZON HURMASI (Diospyros kaki L.) TOZUNUN KEK ÜRETİMİNDE KULLANILMASI VE KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ BALTACIOĞLU CEM,TEMZİSOY Betül,KANBUR Mustafa,DOĞAN Merve,İBİLİ Sena Ulusal - Hakemli - DOAJ - Özgün Makale - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2020
Atık Fermente Havuç Tozu İlavesinin Bisküvi Kalitesine Etkisi BALTACIOĞLU CEM,BALTACIOĞLU HANDE,TANGÜLER HASAN Ulusal - Hakemli - DOAJ, Cite Factor, Cosmos, ICI, BASE, TROVE, SIS, GIF, DRJI, WorldCat, MIAR, Ingenta, CABI, Scholar, Journals, ULAKBIM, TR INDEX - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology 2019
Evaluation of the Efect of Diferent Extraction Techniqueson Sour Cherry Pomace Phenolic Content and Antioxidant Activityand Determination of Phenolic Compounds by FTIR and HPLC OKUR İLHAMİ,BALTACIOĞLU CEM,AĞÇAM ERDAL,BALTACIOĞLU HANDE,ALPAS HAMİ Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Waste and Biomass Valorization - Doi: https://doi.org/10.1007/s12649-019-00771-1 2019
Kinetic and Mathematical Modeling of Drying of Asparagus officinalis in Different Drying Methods OKUR İLHAMİ,BALTACIOĞLU CEM Ulusal - Hakemli - DOAJ, Cite Factor, Cosmos, ICI, BASE, TROVE, SIS, GIF, DRJI, WorldCat, MIAR, Ingenta, CABI, Scholar, Journals, ULAKBIM, TR INDEX - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology - Doi: https://doi.org/10.24925/turjaf.v6i10.1431-1436.2060 2018
Tam Kabak (Cucurbita pepo L.) Tozunun Bisküvinin Kalite KriterleriÜzerine Etkisinin İncelenmesi BALTACIOĞLU CEM,Ülker Nisanur Ulusal - Hakemli - DOAJ, Cite Factor, Cosmos, ICI, BASE, TROVE, SIS, GIF, DRJI, WorldCat, MIAR, Ingenta, CABI, Scholar, Journals, ULAKBIM, TR INDEX - Özgün Makale - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology 2017
Optimizaiton of Microwave Assisted Predrying and Deep-Fat-Frying Conditions to Produce Fried Carrot Slices KARACABEY ERKAN,ÖZÇELİK ŞEHRİBAN GÜL,TURAN MERVE SEÇİL,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Process Engineering - Doi: doi:10.1111/jfpe.12381 2017
Effect of Different Frying Methods on the Total trans Fatty Acid Content and Oxidative Stability of Oils BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Journal of the American Oil Chemists Society - Doi: 10.1007/s11746-017-2998-7 2017
Optimization of Drying and Osmotic Dehydration of (Asparagus Officinalis) in Microwave and Conventional Hot Air Oven Using Response Surface Methodology BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Hakemli - ESCI: Emerging Sources Citation Index - Özgün Makale - Carpathian Journal of Food Science and Technology 2017
Kabak (Cucubita pepo L.) Tozunun Kek Üretiminde Potansiyel Kullanımı ve Kek Kalite Parametrelerine Etkisi BALTACIOĞLU CEM,Uyar Mehmet Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Akademik Gıda - Doi: 10.24323/akademik-gida.345267 2017
Farklı Kızartma Yöntemleinin Bitkisel Yağların Oksidatif Stabilitesi Üzerine Etkisi BALTACIOĞLU CEM Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda - Doi: 10.15237/gida.GD16031 2016
Optimization of Microwave Assisted Drying of Jerusalem Artichokes (Helianthus tuberosus L.) by Response Surface Methodology and Genetic Algorithm KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,ÇEVİK METE,KALKAN HABİL Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Italian Journal of Food Science - Doi: 10.14674/1120-17702Fijfs.v466 2016
Optimisation of pre drying and deep fat frying conditions for production of low fat fried carrot slices KARACABEY ERKAN,Turan Merve S,Özçelik Şehriban G,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of the Science of Food and Agriculture - Doi: 10.1002/jsfa.7678 2016
Kızartılmış Kabak Dilimi Üretiminde Mikrodalga Destekli Üretiminde Ön Kurutma ve Derin Kızartma İşlem Koşullarının Optimizasyonu KARACABEY ERKAN,ÖZÇELİK ŞEHRİBAN GÜL,TURAN MERVE SEÇİL,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Akademik Gıda 2016
Optimization of Microwave and Air Drying Conditions of Quince Cydonia oblonga Miller Using Response Surface Methodology BALTACIOĞLU CEM,USLU NURHAN,ÖZCAN MEHMET MUSA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Italian Journal of Food Science - Doi: 10.14674/1120-17702Fijfs.v85 2015
Crisp Production from Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) and Investigation of Quality Parameters BALTACIOĞLU CEM,Esin Ali Ulusal - Hakemli - EBSCO, CAB Abstract - Özgün Makale - Akademik Gıda 2013
Chips Production from Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus L.) BALTACIOĞLU CEM,Esin Ali Uluslararası - Hakemli - CAB Abstracts, EBSCO A-Z - Özgün Makale - Food and Nutrition Sciences - Doi: 10.4236/fns.2012.39174 2012
Microwave Drying of Jerusalem Artichoke (Helianthus tuberosus L.) KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,ÇEVİK METE Ulusal - Hakemli - CAB Index, Ebsco - Özgün Makale - Akademik Gıda 2011
Changes in Total Phenolic and Flavonoid Contents of Rowanberry Fruit During Postharvest Storage BALTACIOĞLU CEM,VELİOĞLU YAKUP SEDAT,KARACABEY ERKAN Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Quality - Doi: 10.1111/j.1745-4557.2011.00389.x 2011
Bildiriler
KİNOA ve GIDA ENDÜSRİSİNDE KULLANIM ALANLARI Bağcı İrem, BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Tam metin bildiri - (11.10.2023 - ) - 6th INTERNATİONAL EUROASIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL AND CHEMICAL SCIENCES
Reaktif ekstraksiyon yöntemi ile pravastatinin geri kazanımının incelenmesi YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (15.09.2023 - 17.09.2023) - 5. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi 15-17 Eylül 2023, Bişkek - Kırgızistan
Brokoli sebzesinin ultrases destekli ekstraksiyon ile kalite özelliklerinin incelenmesi YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN, Tartıcı Rabia Uluslararası - Tam metin bildiri - (15.09.2023 - 17.09.2023) - 5. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi 15-17 Eylül 2023, Bişkek - Kırgızistan
Chemometric Analysis of Different Cake Additives’ Chemical Composition BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.04.2023 - 16.04.2023) - Third International Congress on Biological and Health Sciences
Investigation of the effect of microwave assisted extraction of broccoli (Brassica oleracea L. var italica) on quality criteria YETİŞEN MEHMET, Tartıcı Rabia, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.04.2023 - 16.04.2023) - Third International Congress on Biological and Health Sciences
Reactive Extraction of Lactic Acid Using Trioctylamine with Environmentally Friendly Solvents YETİŞEN MEHMET, BALTACIOĞLU CEM, USLU HASAN Ulusal - Tam metin bildiri - (07.10.2022 - ) - 6th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress
New Trends in Functional Beverages Nowadays ÖZCAN TARIM ASİYE, BALTACIOĞLU CEM Ulusal - Tam metin bildiri - (07.10.2022 - ) - VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress
Farklı kurutma teknikleri ile elde edilen zeytin yaprağı tozu ilavesinin Türk kahvesinin fenolik ve antioksidan aktivite üzerine etkisi YETİŞEN MEHMET, USLU HASAN, BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Tam metin bildiri - (23.06.2022 - ) - IV. INTERNATIONAL TURKIC WORLD CONGRESS ON SCIENCE AND ENGINEERING
Farklı Kurutma Yöntemlerinin ve Ön İşlemlerin Kuşkonmaz (Asparagus officinalis) Dilimlerinin Renk Değerleri Üzerindeki Etkisinin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Tam metin bildiri - (14.06.2021 - ) - 3. Uluslararası Türk Dünyası Fen Bilimleri ve Mühendislik Kongresi (TURK-COSE 2021)
INVESTIGATION OF THE EFFECT OF ULTRASOUND APPLICATION ON PHENOLIC COMPOUND OF LUPIN (Lupinus albus L.) AND OPTIMIZATION BY RESPONSE SURFACE METHOD BALTACIOĞLU CEM,ÖZCAN Asiye Uluslararası - Tam metin bildiri - (27.06.2019 - 29.06.2019) - 1st International Environment, Technology and Management (ICETEM)
INVESTIGATION OF THE EFFECT OF SPRAY AND FREEZE DRYING METHODS ON THE COLOR VALUES OF PRODUCTION OF ENCAPSULATED COLORANT MATTER FROM RED CABBAGE (Brassica oleracea L.) BALTACIOĞLU CEM,KESKİN Oktay Uluslararası - Tam metin bildiri - (27.06.2019 - 29.06.2019) - 1st International Conference on Environment, Technology and Management (ICETEM)
The Effect of Different Extraction Techniques on Color Values of Peach Pomace BALTACIOĞLU CEM,OKUR İLHAMİ,Harmankaya Betül,Bayrakçı Duygu,Turan Furkan,Hatice Koşok Uluslararası - Tam metin bildiri - (20.06.2019 - 21.06.2019) - INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRONOMY AND FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
The Effect of Different Extraction Methods on Color Values of Sour CherryPomace BALTACIOĞLU CEM,OKUR İLHAMİ,Uysal Semra,Kılıç Muhammet,Çal Esma,Topçu Mehmet Uluslararası - Özet bildiri - (20.06.2019 - 21.06.2019) - INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRONOMY AND FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Kinetic Modelling of Drying And Osmotic Dehydration of Asparagus Officinalis in Microwave OKUR İLHAMİ,BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Özet bildiri - (11.04.2018 - 13.04.2018) - International Conference on Raw Materials to Processed Foods (RPFOODS)
Change of Viscosity and Color Parameters of Different Oils After Frying BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Özet bildiri - (02.04.2018 - 05.04.2018) - 2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF2018)
Kuşkonmazın (Asparagus officinalis) Sıcak Hava Fırınında Kurutulması BALTACIOĞLU CEM Ulusal - Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - 12. Gıda Kongresi
The influences of storage on conventionally pre dried carrots and zucchini slices Turan Merve Seçil,Özçelik Şehriban Gül,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
The effects of refrigerated storage on microwave pre dried carrots and zucchini chips Özçelik Şehriban Gül,Turan Merve Seçil,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Tam metin bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Control of oil content of fried zucchini slices by partial pre drying and process optimization KARACABEY ERKAN,Özçelik Şehriban Gül,Turan Merve Seçil,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Özet bildiri - (29.07.2015 - 30.07.2015) - 17th International Conference on Nutrition and Food Sciences
Changes in textural properties of zucchini slices under effects of partial pre drying and deep fat frying KARACABEY ERKAN,Özçelik Şehriban Gül,Turan Merve Seçil,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Özet bildiri - (29.07.2015 - 30.07.2015) - 17th International Conference on Nutrition and Food Sciences
Changes in textural properties of zucchini slices with deep fat frying KARACABEY ERKAN,Özçelik Şehriban Gül ,Turan Merve Seçil,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Özet bildiri - (29.07.2015 - 30.07.2015) - 17th International Conference on Nutrition and Food Sciences
Optimization of textural properties of predried and deep fat fried carrot slices as a function of process conditions BALTACIOĞLU CEM,KARACABEY ERKAN,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Özet bildiri - (16.06.2015 - 18.06.2015) - 5th Euro-Global Summit and Expo on Food and Beverages
Optimization of oil uptake of predried and deep fat fried carrot slices as a function of process conditions KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN Uluslararası - Özet bildiri - (16.06.2015 - 18.06.2015) - 5th Euro-Global Summit and Expo on Food and Beverages
Gıdalarda Kızartma Yöntemleri BALTACIOĞLU CEM,ERİNÇ HAKAN,KARACABEY ERKAN Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 07.05.2015) - Yabited 2. Bitkisel Yağ Kongresi
Farklı Bitkisel Yağlarla Yapılan Kızartma İşlemlerinin Ürünün Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması Örengül Zeynep,Yanık Meriç,TURGUT SEBAHATTİN SERHAT,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN,ERİNÇ HAKAN Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - Yabited 2. Bitkisel Yağ Kongresi
Kızartma ve Trans Yağ Asidi Oluşumu. BALTACIOĞLU CEM,ERİNÇ HAKAN,KARACABEY ERKAN Ulusal - Özet bildiri - (07.05.2015 - 09.05.2015) - Yabited 2. Bitkisel Yağ Kongresi
Olgunlaşmamış Buğday Unu ve Yoğurt Tozunun Kuskus Üretiminde Kullanımı Baltacıoğlu Cem, Aktaş Kübra Ulusal - Tam metin bildiri - (17.04.2014 - 19.04.2014) - 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Traditional Turkish Noodles Erişte BALTACIOĞLU CEM,KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU HANDE Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Özel Beslenme Amaçlı Gıdalar Baltacıoğlu Cem, Erkol Ayşe Nur, Genç Emine Ulusal - Tam metin bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Production of Jerusalem artichoke Helianthus tuberosus L Flour and Rheological Properties of Jerusalem artichoke Puree BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ Uluslararası - Özet bildiri - (13.07.2013 - 16.07.2013) - IFT 13 Annual Meetıng and Food Expo
Ön İşlem Uygulanmış Kayısıların Kurutulmasında Vakum Altında Mikrodalga Teknolojisinin Uygulanması KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - 11. Gıda Kongresi
Yer Elması BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ Ulusal - Tam metin bildiri - (10.05.2012 - 12.05.2012) - 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Comparison fried and microwave cooked Jerusalem artichoke chips in terms of quality parameters BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ Ulusal - Özet bildiri - (03.05.2012 - 04.05.2012) - 3. Gıda Güvenliği Kongresi
Yer Elmasından Mikrodalga Kullanılarak Cips Elde Edilmesi BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ Ulusal - Özet bildiri - (24.11.2011 - 26.11.2011) - 7. Gıda Mühendisliği Kongresi
Kinetic Modeling of Microwave Drying of Jerusalem Artichoke Helianthus tuberosus L KARACABEY ERKAN,BALTACIOĞLU CEM,ÇEVİK METE Uluslararası - Özet bildiri - (12.10.2011 - 14.10.2011) - 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd Consortium International Congress on Food Safety
The Change of Chemical Compounds of Rowanberry Fruit During Ripening BALTACIOĞLU CEM,VELİOĞLU YAKUP SEDAT Uluslararası - Özet bildiri - (03.11.2010 - 06.11.2010) - 1st International Congress on Food Technology
Use of Jerusalem Artichoke as a Potato Substittute in Chips Productions BALTACIOĞLU CEM,ESİN ALİ Uluslararası - Özet bildiri - (03.11.2010 - 06.11.2010) - 1st International Congress on Food Technology
The Change of Phenolic Substance Distribution of Rowanberry Fruit During Ripening BALTACIOĞLU CEM,VELİOĞLU YAKUP SEDAT,ESİN ALİ Uluslararası - Özet bildiri - (31.08.2009 - 02.09.2009) - 5th International Technical Symposium of CIGR Food Processing Monitoring Technology in Bioprocesses and Food Quality Management
Kitap
Engineering Sciences VI BALTACIOĞLU CEM, GÖKALP GÖKHAN CAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Freeze Drying and Applications - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Eğitim Yayınevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:152 - ISBN:978-625-6489-15-8 2023
MULTIDISCIPLINARY-INSIGHTS-GEOTHERMAL-WELLS-PRESERVATION-ENGINEERING-AND-CHEMICAL-PROCESSES BALTACIOĞLU CEM, Temizsoy Betül Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:ULTRASOUND EXTRACTION in FOOD INDUSTRY - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:İksad Publishing House - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:253 - ISBN:978-625-367-156-3 - (Bölüm Sayfaları:197 - 242) 2023
GIDA İŞLEME VE ÜRETİMİNDE YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER BALTACIOĞLU CEM, YETİŞEN MEHMET, USLU HASAN Uluslararası - Kitap Bölümü - Bölüm Adı:Nanoteknolojinin Gıda Ürünleri Üzerindeki Katkısı - Bilimsel Kitap - Yayın Evi:Akademisyen Yayınevi - Basım Sayısı:1 - Sayfa Sayısı:254 - ISBN:978-625-399-499-0 - (Bölüm Sayfaları:237 - 253) 2023
Editör
GIDA İŞLEME VE ÜRETİMİNDE YENLİKÇİ TEKNOLOJİLER BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Kitap - Yayın Evi: AKADEMİSYEN YAYINEVİ - Editör - ISBN:978-625-399-499-0 - Doi: 10.37609/akya.2922 2023
Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırmalar XI BALTACIOĞLU CEM Uluslararası - Kitap - Yayın Evi: Eğitim Yayınevi - Editör - ISBN:978-625-6489-64-6 2023