Eğitim Bilgileri
Doktora NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ Tez adı : KARABUĞDAY NİŞASTASININ FARKLI YAĞ ASİTLERİ İLE NİŞASTA-LİPİT KOMPLEKSİ OLUŞTURMA ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ 2016-
Yüksek Lisans ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Çerezlik kabak posası kullanılarak diyet lifi ve pektin üretimi 2013-2016
Lisans ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ 2008-2013
Akademik Unvanlar
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NİĞDE ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. 2016-
Projeler
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Tapyoka Nişastasından Tip5 Dirençli Nişasta Üretimi ve Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı (14.06.2019-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Çerezlik Kabak Posası Kullanılarak Diyet Lifi ve Pektin Üretilmesi (03.03.2016-17.05.2017)
-Tübitak 3501 Tamamlandı Karabuğday Nişastasından Yenilebilir Film Üretimi ve Nişastanın Yağ Asitleri ile Modifikasyonunun Film Mekanik Özellikleri Üzerine Etkisi (01.09.2019-01.09.2022)
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı Bazı Bitki Atıklardan Diyet Gıda Lifi Ve Pektin Üretimi (01.08.2016-06.12.2017)
Makaleler
BUCKWHEAT STARCH-MYRISTIC ACID COMPLEX FORMATION: EFFECT OF REACTION TEMPERATURE AND MYRISTIC ACID CONCENTRATION ON DIGESTIBILITY PROPERTIES OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda / The Journal of Food - Doi: 10.15237/gida.GD22116 2022
Production of buckwheat starch-myristic acid complexes and effect of reaction conditions on the physicochemical properties, X-ray pattern and FT-IR spectra OSKAYBAŞ BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Biological Macromolecules - Doi: 10.1016/j.ijbiomac.2022.03.189 2022
Characteristics of germinated corn flour and influence of germination on cookie properties OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Acta Alimentaria-Akademiai Kiado Zrt. - Doi: 10.1556/066.2022.00111 2022
Energy and exergy analysis of the temperature and relative humidity controlled infrared convective walnut drying KARACA DOLGUN GÜLŞAH, AKTAŞ MUSTAFA, OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ERİNÇ HAKAN, Dolgun Ekin Can Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION - Doi: 10.1111/jfpp.17141 2022
Effect of Hazelnut Oil and Microencapsulated Hazelnut Oil Usage on Physicochemical and Textural Properties of Cake OSKAYBAŞ BETÜL, ÇEVİK KUTLU, ALAŞALVAR HAMZA, ERİNÇ HAKAN, YALÇIN HASAN, YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi - Doi: 10.21597/jist.724667 2021
EFFECT OF LINOLEIC ACID ADDITION ON THE CIS9-TRANS11-CONJUGATED LINOLEIC ACID CONTENT OF KEFIR OSKAYBAŞ BETÜL, ÖZBEY AYŞE Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA - Doi: 10.15237/gida.GD20115 2021
Effects of germination on the physicochemical and nutritional characteristics of lentil and its utilization potential in cookie-making OSKAYBAŞ BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization - Doi: 10.1007/s11694-021-00958-y 2021
Bildiriler
Karabuğday Nişasta- Kaprik Asit Kompleksinden Üretilen Filmin Optimizasyonu ve Karakterizasyonu Koca Esra, OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER, ÖZBEY AYŞE Ulusal - Özet bildiri - (28.09.2023 - ) - 1. Ulusal Gıda Bilimi ve Teknolojisinde Yenilikçi Yaklaşımlar
TAHIL VE BAKLAGİLLERİN BESİNSEL ÖZELLİKLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNDE ALTERNATİF BİR YÖNTEM: ÇİMLENDİRME OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Tam metin bildiri - (24.12.2022 - 25.12.2022) - EGE ZİRVESİ 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ
UNDERSTANDING RESISTANT STARCH: FORMATION, TYPES, PHYSIOLOGICAL EFFECTS AND UTILIZATION IN FOOD APPLICATIONS OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Tam metin bildiri - (16.12.2022 - ) - TASHKENT 2 st-International Congress on Modern Sciences
Starch-based films: Major factors affecting film properties and utilization of starch-lipid complexes in film-formation KOCA ESRA, OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, KAHRAMAN KEVSER, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER Uluslararası - Tam metin bildiri - (31.08.2022 - 03.09.2022) - IV. Balkan Agricultural Congress - Agribalkan 22
Optimization and characterization of film production from buckwheat starch modified with fatty acids KOCA ESRA, OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Özet bildiri - (31.08.2022 - 03.09.2022) - IV. Balkan Agricultural Congress - Agribalkan 22
V-type complex formation from buckwheat starch: An alternative resistant starch source OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Özet bildiri - (06.04.2022 - 08.04.2022) - Cereals & Europe Spring Meeting
Formation of Starch-Lipid Complexes between Buckwheat Starch and Fatty Acids OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Özet bildiri - (25.11.2021 - 27.11.2021) - 2nd International / 12th National Food Engineering Congress
Wheat Starch-Lauric Acid Complexation in the Presence of Bovine Serum Albumin SEVERCAN SOLMAZ ŞEBNEM,OSKAYBAŞ BETÜL,ÖZBEY AYŞE,KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Tam metin bildiri - (20.06.2019 - 21.06.2019) - International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood)
Effects of Substitution of Hazelnut Oil by Microencapsulated Hazelnut Oil on Physicochemical Properties of Cake Batters and Cakes OSKAYBAŞ BETÜL,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (20.04.2019 - 22.04.2019) - 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019
Yeni Bir Dirençli Nişasta Tipi Olarak Amiloz-Lipid Kompleksi OSKAYBAŞ BETÜL,KAHRAMAN KEVSER,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Tam metin bildiri - (20.04.2019 - 22.04.2019) - 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019
UTILIZATION OF QUINOA FLOUR IN TRADITIONAL TURKISH NOODLE (ERISTE) PRODUCTION OSKAYBAŞ BETÜL,ŞENAL KÜBRA,İRMAK HÜLYA,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
BUCKWHEAT (KARABUĞDAY) AS A FUNCTIONAL PSEUDOCEREAL OSKAYBAŞ BETÜL,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
The Powder Rheology of Food Fibers Obtained From Squash and Pumpkin DOĞAN MAHMUT,OSKAYBAŞ BETÜL Uluslararası - Tam metin bildiri - (08.08.2016 - 13.08.2016) - The XVIIth International Congress on Rheology
Effects of Different Pulse Electric Field Parameters on Electropermeabilization of Fresh Rose Petals FİNCAN MUSTAFA,GÜNDOĞDU FATMA,OSKAYBAŞ BETÜL,AVCI ŞEYMA Uluslararası - Özet bildiri - (17.03.2013 - 21.03.2013) - 12th Topical Meetingof the International Society of ElectrochemistryXXII International Symposiumon Bioelectrochemistry and Bioenergeticsof the Bioelectrochemical Society