Eğitim Bilgileri
Doktora HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/ Tez adı : Karayemiş meyvesinin fenolik kompozisyonunun belirlenmesi ve meyve suyu üretiminin optimizasyonu 2003-2009
Yüksek Lisans HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/ Tez adı : Tıbbi bitkilerde pestisit kalıntıları ve bazı proseslerin kalıntı düzeylerine etkisi 2000-2003
Lisans HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./ 1995-2000
Akademik Unvanlar
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ NİĞDE ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2012-
YARDIMCI DOÇENT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ ANABİLİM DALI 2010-2012
Yönetilen Tezler
HİCRAN NUR YALÇINKAYA Yüksek Lisans Çimlenmiş ve çimlenmemiş tef ununun bisküvi üretiminde kullanımı 2023
BETÜL OSKAYBAŞ EMLEK Doktora Karabuğday nişastasının farklı yağ asitleri ile nişasta-lipit kompleksi oluşturma özelliklerinin incelenmesi 2023
ÖZLEM ERİNÇ Yüksek Lisans Kefirlerin konjüge linoleik asit içeriği üzerine ayçiçek yağı ilavesinin etkisi 2017
SELİN ÖZGE DİNÇ Yüksek Lisans Besinsel lif ilavesinin kefirlerin konjüge linoleik asit içeriği üzerine etkisi 2017
ŞEYDA CİNGÖZ Yüksek Lisans Kurutma işleminin üzümlerdeki bazı pestisit kalıntıları üzerine etkisi 2013
Projeler
-Tübitak 1001 Tamamlandı Nano-Selüloz Yağ Asidi Esterlerinin Sentezlenmesi ve Karakterizasyonu, Model Emülsiyonlarda ve Sıvı Margarin Üretiminde Kullanılması (15.11.2018-16.05.2022)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Mikrodalga ışınım ve ultrases dalgaları ile konjüge linoleik asit üretiminin optimizasyonu ve margarin formülasyonunda kullanımı (15.05.2018-30.01.2021)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Devam Ediyor Tapyoka Nişastasından Tip5 Dirençli Nişasta Üretimi ve Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı (14.06.2019-)
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı Kefirlerin Konjuge Linoleik Asit (KLA) İçerikleri (03.02.2016-12.06.2018)
-Tübitak 3501 Tamamlandı Karabuğday Nişastasından Yenilebilir Film Üretimi ve Nişastanın Yağ Asitleri ile Modifikasyonunun Film Mekanik Özellikleri Üzerine Etkisi (01.09.2019-01.09.2022)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Farklı Tür Süt Ve Kefir Tanelerinden Üretilen Kefirlerin Antioksidan Ve Antimikrobiyal Aktivitesi (01.07.2013-01.07.2014)
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı Kızılcık ve Karayemişin Fenolik Madde İçeriği ve Antioksidan Aktiviteleri Üzerine Bir Araştırma (01.06.2005-01.12.2007)
İdari Görevler
Bölüm Başkan Yardımcısı NİĞDE ÜNİVERSİTESİ 2013-
Makaleler
Optimization of nanofiber‐caproate/laurate esters synthesis, their characterization, and usage as emulsifier in o/w emulsion ERİNÇ ÖZLEM, ERİNÇ HAKAN, MERT BEHİÇ, ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Wiley - Doi: 10.1002/aocs.12722 2023
Production of buckwheat starch-myristic acid complexes and effect of reaction conditions on the physicochemical properties, X-ray pattern and FT-IR spectra OSKAYBAŞ BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - International Journal of Biological Macromolecules - Doi: 10.1016/j.ijbiomac.2022.03.189 2022
BUCKWHEAT STARCH-MYRISTIC ACID COMPLEX FORMATION: EFFECT OF REACTION TEMPERATURE AND MYRISTIC ACID CONCENTRATION ON DIGESTIBILITY PROPERTIES OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Gıda / The Journal of Food - Doi: 10.15237/gida.GD22116 2022
Characteristics of germinated corn flour and influence of germination on cookie properties OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Akademiai Kiado Zrt. - Doi: 10.1556/066.2022.00111 2022
Effects of germination on the physicochemical and nutritional characteristics of lentil and its utilization potential in cookie-making OSKAYBAŞ BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Measurement and Characterization - Doi: 10.1007/s11694-021-00958-y 2021
Effect of Hazelnut Oil and Microencapsulated Hazelnut Oil Usage on Physicochemical and Textural Properties of Cake OSKAYBAŞ BETÜL, ÇEVİK KUTLU, ALAŞALVAR HAMZA, ERİNÇ HAKAN, YALÇIN HASAN, YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Journal of the Institute of Science and Technology - Doi: 10.21597/jist.724667 2021
EFFECT OF LINOLEIC ACID ADDITION ON THE CIS9-TRANS11-CONJUGATED LINOLEIC ACID CONTENT OF KEFIR OSKAYBAŞ BETÜL, ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA - Doi: 10.15237/gida.GD20115 2021
LİTYUM KLORİT/DİMETİLASETAMİT ORTAMINDA NANOSELÜLOZUN ASETİK ANHİDRİT VE FARKLI YAĞ ASİTLERİ İLE ESTERİFİKASYONUNUN OPTİMİZASYONU ERİNÇ ÖZLEM, ERİNÇ HAKAN, MERT BEHİÇ, ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD21118 2021
Microbiological, antimicrobial, and antioxidant characteristics of commercial Turkish kefirs. ÖNCÜL NİLGÜN, ÖZBEY AYŞE, ERİNÇ HAKAN, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of Food Safety and Food Quality-Archiv fur Lebensmittelhygiene 2021
Production of Conjugated Linoleic Acid by Microwave‐Assisted and Ultrasound‐Assisted Alkali Isomerization: Effects of Microwave Power and Ultrasound Amplitude ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,SALUR FATMA,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Hakemli - SCI-Expanded - Özgün Makale - Journal of the American Oil Chemists’xx Society - Doi: 10.1002/aocs.12228 2019
Sivas İlindeki Bazı Süt İşletmelerine Gelen Sütlerin Ağır Metal İçeriklerinin Belirlenmesi. BEYKAYA MEHMET,YILDIRIM ZELİHA,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM METİN Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2019
İnülin ve Maltodekstrin İlavesinin Kefirlerin Konjüge Linoleik Asit İçeriği Üzerine Etkisi DİNÇ SELİN ÖZGE,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ ÖZLEM Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA 2018
EFFECT OF DRYING PROCESS ON PESTICIDE RESIDUES IN GRAPES ÖZBEY AYŞE,KARAGÖZ ŞEYDA,CİNGÖZ ALİ Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GIDA / THE JOURNAL OF FOOD - Doi: 10.15237/gida.GD16098 2017
Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ÖZBEY AYŞE,ÖNCÜL NİLGÜN,TOKATLI KADER,YILDIRIM METİN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2017
Sivas İlindeki Bazı Süt İşletmelerine Gelen Sütlerin Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi BEYKAYA MEHMET,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi 2017
Tokat yöresinde üretilen çalma pekmezin bazı fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ÖZBEY AYŞE, ÖNCÜL NİLGÜN, ERDOĞAN KADER, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - Akademik Gıda 2013
Mahlep ve Mahlep Ürünleri ÖZBEY AYŞE, ÖNCÜL NİLGÜN, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Ulusal - Hakemli - TR DİZİN - Özgün Makale - GOÜ, Ziraat Fakültesi Dergisi 2011
Behaviour of some organophosphorus pesticide residues in thyme and stinging nettle tea during infusion process ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - International Journal of Food Science and Technology 2007
Residue levels of malathion and fenitrothion and their metabolites in postharvest treated barley during storage and malting UYGUN ÜMRAN,ÖZKARA RECEP,ÖZBEY AYŞE,KÖKSEL HAMİT Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Food Chemistry 2007
Behaviour of some organophosphorus pesticide residues in peppermint tea during the infusion process ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Food Chemistry 2007
Effect of Drying on Organophosphorus Pesticide Residues in Peppermint Mentha piperita L ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Uluslararası - Hakemli - SCI - Özgün Makale - Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology 2006
Bildiriler
TAHIL VE BAKLAGİLLERİN BESİNSEL ÖZELLİKLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNDE ALTERNATİF BİR YÖNTEM: ÇİMLENDİRME OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Tam metin bildiri - (24.12.2022 - 25.12.2022) - EGE ZİRVESİ 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ
UNDERSTANDING RESISTANT STARCH: FORMATION, TYPES, PHYSIOLOGICAL EFFECTS AND UTILIZATION IN FOOD APPLICATIONS OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Tam metin bildiri - (16.12.2022 - ) - TASHKENT 2 st-International Congress on Modern Sciences
Starch-based films: Major factors affecting film properties and utilization of starch-lipid complexes in film-formation KOCA ESRA, OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, KAHRAMAN KEVSER, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER Uluslararası - Tam metin bildiri - (31.08.2022 - 03.09.2022) - IV. Balkan Agricultural Congress - Agribalkan 22
V-type complex formation from buckwheat starch: An alternative resistant starch source OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Özet bildiri - (06.04.2022 - 08.04.2022) - Cereals & Europe Spring Meeting
Formation of Starch-Lipid Complexes between Buckwheat Starch and Fatty Acids OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Özet bildiri - (25.11.2021 - 27.11.2021) - 2nd International / 12th National Food Engineering Congress
Microbiological, Antioxidant, and Antimicrobial Characteristics of Goat Milk Kefir During Storage ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (17.10.2019 - 20.10.2019) - III. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
Microbiological, Antioxidant and Antimicrobial Properties of Sheep Milk Kefir ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (21.06.2019 - 23.06.2019) - Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi
Wheat Starch-Lauric Acid Complexation in the Presence of Bovine Serum Albumin SEVERCAN SOLMAZ ŞEBNEM,OSKAYBAŞ BETÜL,ÖZBEY AYŞE,KAHRAMAN KEVSER Uluslararası - Tam metin bildiri - (20.06.2019 - 21.06.2019) - International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood)
Kefirlerin Konjüge Linoleik Asit İçeriği ve Ayçiçek Yağı İlavesinin Etkisi ERİNÇ ÖZLEM,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (17.06.2019 - 18.06.2019) - International Turkic World Congress on Science and Engineering
Effects of Substitution of Hazelnut Oil by Microencapsulated Hazelnut Oil on Physicochemical Properties of Cake Batters and Cakes OSKAYBAŞ BETÜL,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (20.04.2019 - 22.04.2019) - 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019
Yeni Bir Dirençli Nişasta Tipi Olarak Amiloz-Lipid Kompleksi OSKAYBAŞ BETÜL,KAHRAMAN KEVSER,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Tam metin bildiri - (20.04.2019 - 22.04.2019) - 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019
BUCKWHEAT (KARABUĞDAY) AS A FUNCTIONAL PSEUDOCEREAL OSKAYBAŞ BETÜL,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
EFFECT OF INULIN AND MALTODEXTRIN ADDITION ON CONJUGATED LINOLEIC ACID CONTENT OF KEFIRS ÖZBEY AYŞE, DİNÇ SELİN ÖZGE, ERİNÇ ÖZLEM Uluslararası - - (19.04.2018 - ) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
UTILIZATION OF QUINOA FLOUR IN TRADITIONAL TURKISH NOODLE (ERISTE) PRODUCTION OSKAYBAŞ BETÜL,ŞENAL KÜBRA,İRMAK HÜLYA,ÖZBEY AYŞE Uluslararası - Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bazı süt işletmelerine gelen sütlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi BEYKAYA MEHMET,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (25.05.2017 - 26.05.2017) - 1. Ulusal Sütçülük Kongresi
Fırında Kurutma İşleminin Üzümlerdeki Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisi ÖZBEY AYŞE,KARAGÖZ ŞEYDA,CİNGÖZ ALİ Ulusal - Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - Türkiye 12. Gıda Kongresi
Microbiological Antioxidant and Antimicrobial Properties of Buffalo Milk Kefir ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Microbiological Properties And Antimicrobial Activity of Kefirs Sold In Tokat2nd International Congress on Food Technology 05 07 November Kuşadası Turkey 2014 YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (05.11.2014 - 07.11.2014) - 2nd International Congress on Food Technology
Antioxidant activity of kefirs sold in Tokat ÖZBEY AYŞE, ERİNÇ HAKAN, ÖNCÜL NİLGÜN, YILDIRIM METİN, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
Üzümlerde pestisit kalıntıları ÖZBEY AYŞE Ulusal - Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
Applications of bacteriocins and bacteriocinogenic lactic acid bacteria in the dairy industry poster presentation YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE, ÖNCÜL NİLGÜN, CİNGÖZ ALİ Uluslararası - Tam metin bildiri - (26.05.2013 - 28.05.2013) - International Food Congress Novel Approaches in Food Industry-NAFI
Pesticide residues in grapes and effect of drying process on residues ÖZBEY AYŞE, CİNGÖZ ŞEYDA Uluslararası - Özet bildiri - (07.05.2013 - 10.05.2013) - EuroFoodChemXVII
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP nin Yoğurt Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi poster bildiri ÖNCÜL NİLGÜN, YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE, YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (15.11.2012 - 16.11.2012) - Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
Tokat ta Satışa Sunulan Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri ÖZBEY AYŞE, ÖNCÜL NİLGÜN, TOKATLI KADER, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Mikrobiyel Kaynaklı Doğal Antioksidanlar ÖNCÜL NİLGÜN, ERİNÇ HAKAN, ÖZBEY AYŞE, YILDIRIM ZELİHA Ulusal - Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
Tokat ta Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelikleri poster bildiri ÖZBEY AYŞE, ÖNCÜL NİLGÜN, TOKATLI KADER, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN Ulusal - Özet bildiri - (10.05.2012 - 12.05.2012) - III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Gıda İşleme Yöntemlerinin Pestisit Kalıntı Düzeyleri Üzerine Etkisi ÖZBEY AYŞE, CİNGÖZ ŞEYDA Ulusal - Özet bildiri - (24.11.2011 - 26.11.2011) - 7. Gıda Mühendisliği Kongresi
Determination of some chemical and functional properties of protein concentrate from sour cherry seed kernels ÇELİK MEHTAP,GÜZEL MELİH,Eldivenci Engin,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN Uluslararası - Özet bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry
Biological effects of lycopene ÖZBEY AYŞE, YILDIRIM ZELİHA Uluslararası - Tam metin bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress Novel Approaches in Food Industry
Antimicrobial Activity of Cornelian Cherry Cornus mas and Cherry Laurel s Laurocerasus officinalis Proanthocyanidins KILMANOĞLU SEDA, ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN, AYTAÇ SAİT AYKUT Uluslararası - Özet bildiri - (19.05.2010 - 22.05.2010) - 5th Central European Congress on Food
Determination of Proanthocyanidin and Anthocyanin Profile of Cornelian Cherry Cornus Mas and Cherry Laurel Laurocerasus Officinalis Fruits ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN, NAPOLİTANO AURORA, FOGLIANO VINCENZO Uluslararası - Özet bildiri - (05.07.2009 - 08.07.2009) - EuroFoodChem XV
Proanthocyanidin Profiles of Cornelian Cherry and Cherry Laurel Fruits by Size Exclusion Chromatography ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Uluslararası - Özet bildiri - (24.04.2008 - 26.04.2008) - Bosphorus 2008 ICC International Conference,
Antioxidant activity of cookies and cakes supplemented with Cornelian cherry fruit oral presentation KABAKTEPE MELTEM NİSA, KILMANOĞLU SEDA, ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Uluslararası - Özet bildiri - (24.04.2008 - 26.04.2008) - Bosphorus 2008 ICC International Conference
Kızılcıkta (Cornus mas L.) Proantosiyanidin Kompozisyonunun Belirlenmesi ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Ulusal - Tam metin bildiri - (08.11.2007 - 10.11.2007) - 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
Total proanthocyanidin content of Cornelian cherry Cornus mas L ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Uluslararası - Özet bildiri - (24.10.2007 - 26.10.2007) - 2nd International Congress on Food and Nutrition
Chemical Composition and Functional Properties of Laurocerasus Officinalis Cherry Laurel Fruit ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Uluslararası - Özet bildiri - (04.05.2006 - 06.05.2006) - 2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals,
Fate of Malathion and Fenitrothion and their Metabolites on Barley during Malting UYGUN ÜMRAN, ÖZKARA RECEP, ÖZBEY AYŞE, KÖKSEL HAMİT Uluslararası - Özet bildiri - (03.07.2005 - 06.07.2005) - ICC-Jubilee Conference “Cereals-The Future Challenge
Effect of infusion process on organophosphorus pesticide residues in medicinal plants ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Uluslararası - Özet bildiri - (30.10.2003 - 02.11.2003) - 5th International Congress of Turkish Society of Toxicology
Bazı tıbbi bitkilerdeki pestisit kalıntılarına prosesin etkisi ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Ulusal - Özet bildiri - (20.10.2003 - 22.10.2003) - Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı
Taze nanede doğal kurutma işleminin bazı organofosforlu pestisit kalıntıları üzerine etkisi ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN Ulusal - Özet bildiri - (29.09.2003 - 01.10.2003) - I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi