TAHIL VE BAKLAGİLLERİN BESİNSEL ÖZELLİKLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNDE ALTERNATİF BİR YÖNTEM: ÇİMLENDİRME
OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (24.12.2022 - 25.12.2022) - EGE ZİRVESİ 7. ULUSLARARASI UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ
|
UNDERSTANDING RESISTANT STARCH: FORMATION, TYPES, PHYSIOLOGICAL EFFECTS AND UTILIZATION IN FOOD APPLICATIONS
OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, KAHRAMAN KEVSER
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (16.12.2022 - ) - TASHKENT 2 st-International Congress on Modern Sciences
|
Starch-based films: Major factors affecting film properties and utilization of starch-lipid complexes in film-formation
KOCA ESRA, OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, KAHRAMAN KEVSER, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (31.08.2022 - 03.09.2022) - IV. Balkan Agricultural Congress - Agribalkan 22
|
V-type complex formation from buckwheat starch: An alternative resistant starch
source
OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER
Uluslararası
-
Özet bildiri - (06.04.2022 - 08.04.2022) - Cereals & Europe Spring Meeting
|
Formation of Starch-Lipid Complexes between Buckwheat Starch and Fatty Acids
OSKAYBAŞ EMLEK BETÜL, ÖZBEY AYŞE, AYDEMİR LEVENT YURDAER, KAHRAMAN KEVSER
Uluslararası
-
Özet bildiri - (25.11.2021 - 27.11.2021) - 2nd International / 12th National Food Engineering Congress
|
Microbiological, Antioxidant, and Antimicrobial Characteristics of Goat Milk Kefir During Storage
ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası
-
Özet bildiri - (17.10.2019 - 20.10.2019) - III. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress
|
Microbiological, Antioxidant and Antimicrobial Properties of Sheep Milk Kefir
ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası
-
Özet bildiri - (21.06.2019 - 23.06.2019) - Uluslararası Tarım ve Orman Kongresi
|
Wheat Starch-Lauric Acid Complexation in the Presence of Bovine Serum Albumin
SEVERCAN SOLMAZ ŞEBNEM,OSKAYBAŞ BETÜL,ÖZBEY AYŞE,KAHRAMAN KEVSER
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (20.06.2019 - 21.06.2019) - International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood)
|
Kefirlerin Konjüge Linoleik Asit İçeriği ve Ayçiçek Yağı İlavesinin Etkisi
ERİNÇ ÖZLEM,ÖZBEY AYŞE
Uluslararası
-
Özet bildiri - (17.06.2019 - 18.06.2019) - International Turkic World Congress on Science and Engineering
|
Yeni Bir Dirençli Nişasta Tipi Olarak Amiloz-Lipid Kompleksi
OSKAYBAŞ BETÜL,KAHRAMAN KEVSER,ÖZBEY AYŞE
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (20.04.2019 - 22.04.2019) - 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019
|
Effects of Substitution of Hazelnut Oil by Microencapsulated Hazelnut Oil on Physicochemical Properties of Cake Batters and Cakes
OSKAYBAŞ BETÜL,ALAŞALVAR HAMZA,ERİNÇ HAKAN,ÖZBEY AYŞE
Uluslararası
-
Özet bildiri - (20.04.2019 - 22.04.2019) - 4th International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress-2019
|
BUCKWHEAT (KARABUĞDAY) AS A FUNCTIONAL PSEUDOCEREAL
OSKAYBAŞ BETÜL,ÖZBEY AYŞE
Uluslararası
-
Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
|
EFFECT OF INULIN AND MALTODEXTRIN ADDITION ON CONJUGATED LINOLEIC ACID CONTENT OF KEFIRS
ÖZBEY AYŞE, DİNÇ SELİN ÖZGE, ERİNÇ ÖZLEM
Uluslararası
-
- (19.04.2018 - ) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
|
UTILIZATION OF QUINOA FLOUR IN TRADITIONAL TURKISH NOODLE (ERISTE) PRODUCTION
OSKAYBAŞ BETÜL,ŞENAL KÜBRA,İRMAK HÜLYA,ÖZBEY AYŞE
Uluslararası
-
Özet bildiri - (19.04.2018 - 21.04.2018) - The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
|
Bazı süt işletmelerine gelen sütlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
BEYKAYA MEHMET,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM ZELİHA
Ulusal
-
Özet bildiri - (25.05.2017 - 26.05.2017) - 1. Ulusal Sütçülük Kongresi
|
Fırında Kurutma İşleminin Üzümlerdeki Pestisit Kalıntıları Üzerine Etkisi
ÖZBEY AYŞE,KARAGÖZ ŞEYDA,CİNGÖZ ALİ
Ulusal
-
Özet bildiri - (05.10.2016 - 07.10.2016) - Türkiye 12. Gıda Kongresi
|
Microbiological Antioxidant and Antimicrobial Properties of Buffalo Milk Kefir
ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,ÖNCÜL NİLGÜN,YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası
-
Özet bildiri - (01.10.2015 - 04.10.2015) - The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
|
Microbiological Properties And Antimicrobial Activity of Kefirs Sold In Tokat2nd International Congress on Food Technology 05 07 November Kuşadası Turkey 2014
YILDIRIM ZELİHA,ÖNCÜL NİLGÜN,ÖZBEY AYŞE,ERİNÇ HAKAN,YILDIRIM METİN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (05.11.2014 - 07.11.2014) - 2nd International Congress on Food Technology
|
Antioxidant activity of kefirs sold in Tokat
ÖZBEY AYŞE, ERİNÇ HAKAN, ÖNCÜL NİLGÜN, YILDIRIM METİN, YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası
-
Özet bildiri - (24.10.2013 - 26.10.2013) - The 2nd International Symposium on"Traditional Foods from Adriatic to Caucasus"
|
Üzümlerde pestisit kalıntıları
ÖZBEY AYŞE
Ulusal
-
Özet bildiri - (02.10.2013 - 04.10.2013) - İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi
|
Applications of bacteriocins and bacteriocinogenic lactic acid bacteria in the dairy industry poster presentation
YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE, ÖNCÜL NİLGÜN, CİNGÖZ ALİ
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (26.05.2013 - 28.05.2013) - International Food Congress Novel Approaches in Food Industry-NAFI
|
Pesticide residues in grapes and effect of drying process on residues
ÖZBEY AYŞE, CİNGÖZ ŞEYDA
Uluslararası
-
Özet bildiri - (07.05.2013 - 10.05.2013) - EuroFoodChemXVII
|
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP nin Yoğurt Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi poster bildiri
ÖNCÜL NİLGÜN, YILDIRIM ZELİHA, ÖZBEY AYŞE, YILDIRIM METİN
Ulusal
-
Özet bildiri - (15.11.2012 - 16.11.2012) - Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu
|
Tokat ta Satışa Sunulan Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
ÖZBEY AYŞE, ÖNCÜL NİLGÜN, TOKATLI KADER, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN
Ulusal
-
Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
|
Mikrobiyel Kaynaklı Doğal Antioksidanlar
ÖNCÜL NİLGÜN, ERİNÇ HAKAN, ÖZBEY AYŞE, YILDIRIM ZELİHA
Ulusal
-
Özet bildiri - (10.10.2012 - 12.10.2012) - Türkiye 11. Gıda Kongresi
|
Tokat ta Üretilen Çalma Pekmezin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özelikleri poster bildiri
ÖZBEY AYŞE, ÖNCÜL NİLGÜN, TOKATLI KADER, YILDIRIM ZELİHA, YILDIRIM METİN
Ulusal
-
Özet bildiri - (10.05.2012 - 12.05.2012) - III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
|
Gıda İşleme Yöntemlerinin Pestisit Kalıntı Düzeyleri Üzerine Etkisi
ÖZBEY AYŞE, CİNGÖZ ŞEYDA
Ulusal
-
Özet bildiri - (24.11.2011 - 26.11.2011) - 7. Gıda Mühendisliği Kongresi
|
Determination of some chemical and functional properties of protein concentrate from sour cherry seed kernels
ÇELİK MEHTAP,GÜZEL MELİH,Eldivenci Engin,ÖZBEY AYŞE,YILDIRIM ZELİHA,YILDIRIM METİN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry
|
Biological effects of lycopene
ÖZBEY AYŞE, YILDIRIM ZELİHA
Uluslararası
-
Tam metin bildiri - (26.05.2011 - 29.05.2011) - International Food Congress Novel Approaches in Food Industry
|
Antimicrobial Activity of Cornelian Cherry Cornus mas and Cherry Laurel s Laurocerasus officinalis Proanthocyanidins
KILMANOĞLU SEDA, ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN, AYTAÇ SAİT AYKUT
Uluslararası
-
Özet bildiri - (19.05.2010 - 22.05.2010) - 5th Central European Congress on Food
|
Determination of Proanthocyanidin and Anthocyanin Profile of Cornelian Cherry Cornus Mas and Cherry Laurel Laurocerasus Officinalis Fruits
ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN, NAPOLİTANO AURORA, FOGLIANO VINCENZO
Uluslararası
-
Özet bildiri - (05.07.2009 - 08.07.2009) - EuroFoodChem XV
|
Proanthocyanidin Profiles of Cornelian Cherry and Cherry Laurel Fruits by Size Exclusion Chromatography
ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (24.04.2008 - 26.04.2008) - Bosphorus 2008 ICC International Conference,
|
Antioxidant activity of cookies and cakes supplemented with Cornelian cherry fruit oral presentation
KABAKTEPE MELTEM NİSA, KILMANOĞLU SEDA, ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (24.04.2008 - 26.04.2008) - Bosphorus 2008 ICC International Conference
|
Kızılcıkta (Cornus mas L.) Proantosiyanidin Kompozisyonunun Belirlenmesi
ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN
Ulusal
-
Tam metin bildiri - (08.11.2007 - 10.11.2007) - 5. Gıda Mühendisliği Kongresi
|
Total proanthocyanidin content of Cornelian cherry Cornus mas L
ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (24.10.2007 - 26.10.2007) - 2nd International Congress on Food and Nutrition
|
Chemical Composition and Functional Properties of Laurocerasus Officinalis Cherry Laurel Fruit
ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (04.05.2006 - 06.05.2006) - 2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals,
|
Fate of Malathion and Fenitrothion and their Metabolites on Barley during Malting
UYGUN ÜMRAN, ÖZKARA RECEP, ÖZBEY AYŞE, KÖKSEL HAMİT
Uluslararası
-
Özet bildiri - (03.07.2005 - 06.07.2005) - ICC-Jubilee Conference “Cereals-The Future Challenge
|
Effect of infusion process on organophosphorus pesticide residues in medicinal plants
ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN
Uluslararası
-
Özet bildiri - (30.10.2003 - 02.11.2003) - 5th International Congress of Turkish Society of Toxicology
|
Bazı tıbbi bitkilerdeki pestisit kalıntılarına prosesin etkisi
ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN
Ulusal
-
Özet bildiri - (20.10.2003 - 22.10.2003) - Gıda Güvenliği ve Sağlık Riskleri Çalıştayı
|
Taze nanede doğal kurutma işleminin bazı organofosforlu pestisit kalıntıları üzerine etkisi
ÖZBEY AYŞE, UYGUN ÜMRAN
Ulusal
-
Özet bildiri - (29.09.2003 - 01.10.2003) - I. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi
|